AFAD İl Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Vali Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, 3. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Albay Mehmet Kayhan, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.
TAMP ve İyileştirme Çalışmaları Ele Alındı
Afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak afet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek amacıyla oluşturulan TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) ile ilgili çalışmaların sunulduğu toplantıda, Antalya ve ilçelerinde meydana gelen doğal afetler sonrası iyileştirme çalışmaları ele alındı.
Yerel Çalışma Grupları Belirlendi
TAMP kapsamında hazırlanan, Antalya İl Afet Müdahale Planı’nın ve müdahale sistemlerinin ele alındığı toplantıda, müdahale seviyeleri 4 gruba ayrıldı.
Afet öncesi hazırlık, afet sırasında müdahale ve afet sonrası iyileştirme çalışmaları kapsamında, Afet Haberleşme Grubu, Afet Nakliye Grubu, Afet Ulaşım Alt Yapı Grubu, Afet Güvenlik ve Trafik Grubu, Afet Yangın Grubu, Afet Arama ve Kurtarma Grubu, Afet Sağlık Grubu, Afet Enerji Grubu, Afet Tahliye ve Yerleştirme Planlama Grubu, Afet Barınma Grubu, Afet Beslenme Grubu, Afet Kimliklendirme ve Defin Grubu, Afet Alt Yapı Grubu, Afet Zarar Tespit Grubu, Afet Hasar Tespit Grubu, Afet Tarım Orman Gıda Su ve Hayvancılık Grubu, Afet Psikososyal Destek Grubu, Afet Teknik Destek ve İkmal Grubu, Afet Ayni Bağış ve Dağıtım Grubu, Afet Bilgi Yönetimi ve İzleme Grubu, Afet Finans ve Kaynak Yönetimi Grubu, Afet Enkaz Kaldırma Grubu, Afet İletişim Grubu olmak üzere yerel düzeyde 23 adet çalışma grubu belirlendi.
Toplantının sonunda Vali Şahin, afetlere müdahale çalışmalarının öneminden bahsederek, toplantıya katılım sağlayan kurum amirlerine teşekkür etti.