![]() |
COŞKULU KARŞILAMA
Antalya’da sevgi seliyle karşılanan Meral Akşener, Şarampol Kapalı Yol esnafını ziyaret etti. Ellerinde karanfiller ve alkışlarla partililer tarafından karşılanan Akşener’e yol boyunca MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Av. Cengizhan Gököz ve MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şaban Öztürk eşlik etti.
BURASI YÖRÜK YATAĞI
Kepez Belediye Başkan Adayı Murat Dinç’in otağını da ziyaret eden Akşener’i davul zurna eşliğinde, geleneksel Yörük kıyafetleri ile binlerce vatandaş karşıladı. Seçim otağına gelen binlerce kişiye konuşma yapan Akşener , “Buraya bir merhaba deyip geçecektik. Ama burası sanki seçim otağı değil, Belediye Otağı olmuş. Başbakan bu kalabalığı görse savaş çıkarır. Ama burası Yörük yatağı değil mi?” dedi.
TÜRKİYE KORKU FİLMİ İZLİYOR
Toplantıda konuşan TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili ortaya çıkan ses kayıtlarına ilişkin soruların henüz cevaplanmadığını belirterek, "Bu soruya cevap veremeyen Sayın Başbakan'ın mitinglerini izliyor musunuz, mitinglerindeki yüz ifadesini, ses tonunu görüyor musunuz? Türkiye korku filmi izliyor. Benim gençliğimde Freddy'nin Kâbusu diye filmler vardı, aynısı" dedi.
'BEN DE BASINDAN OKUDUM'
Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Meral Akşener, isminin son günlerde CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı olarak geçtiği yönündeki iddialara, "Ben de sizin gibi internet siteleri ve gazetelerden okudum. Herhangi bir bilgim yok bu konuda. Ama bildiğim kadarıyla 30 Mart'ta seçim var, bütün siyasi partiler 30 Mart'a odaklandığı için sanıyorum böyle bir konu kimsenin gündeminde yoktur. Ben de basından okudum" şeklinde yanıt verdi.
'GÖSTERMELİK İÇ SAVAŞ OLABİLİR'
Türkiye'nin seçim öncesi savaşa sokulmak istendiği yönündeki iddialar da sorulan Meral Akşener, şöyle konuştu:
"Sayın Başbakan bu 30 Mart seçimlerinin sanki olmaması için elinden gelen gayreti gösteriyor. İçte bir kargaşayı MHP nedeniyle yaratamıyor. MHP her bir hareketlenmeyi, bizim dışımızda gelişen hareketlenmeyi de sağduyuyu konuşturarak çözüyor. Şimdi dolayısıyla içteki bu talep tükendiği takdirde Suriye örneğinde olduğu gibi bir göstermelik savaş olabilir. Zaytung diye bir internet sitesi diyor ki: BM Türkiye'nin etrafındaki ülkeleri uyardı Sayın Başbakan'a uymayın 30 Mart'a kadar. Her şey olabilir."
SES KASETLERİ HAKKINDA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Deniz Baykal'ın kasetini ben kaldırttım' şeklindeki sözlerini de değerlendiren Meral Akşener, "Sayın Başbakan'ın 'Ben kaldırttım' demesi abesle iştigal. Çünkü bütün seçim meydanı boyunca, referandum süresince ve miting alanlarında 'Ne özeli ne özeli genel genel' diye bağırdı. İlkeler üzerinden gittiğiniz zaman kaldırmak ne kelime, köpürttü işi. Bu kasetleri özel hayat olarak görmeyip alabildiğine köpürterek ve her bir miting meydanında bağıra bağıra ortaya getiren, duymayanın duymasını sağlayan, görmeyenin görmesini sağlayan Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Canı yandıktan sonra bağırmak yok. Başkasınınkinde köpürte köpürte gezeceksiniz ki şimdi çıkan ses kayıtlarının içinde de özel hayat diye bir şey yok, hırsızlık var, hırsızlık var" diye konuştu.