Gölcük Köyü halkı, Beydağları ve Yaban Hayatı Koruma Gönül Dostları Platformu ve A Platformu ortak bir basın açıklaması yaparak, yüzlerce pıynar meşesinin 3 gün içinde kesilerek yok edildiğini, bu meşelerin kömüre dönüştürülüp satıldığını belirtti.
Gölcük köylüleri adına konuşan Feyzullah Köleoğlu, köyün çevresinde yüzlerce yıldır varolan pıynar ormanının gözlerinin önünde kıyıma uğradığını, köyün hayvancılıkla geçindiğini ve geçim kaynakları hayvanların pıynar yaprağıyla beslendiğini dile getirdi. Ormandan kendilerinin tek bir dal bile koparmadığını ama şimdi yok edilmekte olduğunu anlatan Köleoğlu, "Burada yapılan kıyım, ekmeğimizi de elimizden alan bir kıyımdır. Ormanımızı kesip yakanlar ekmeğimize göz koymuş durumdadır. Buradan yetkililere sesleniyoruz, bu kıyımı durdurun" diye konuştu.
ORMAN BÖLGE'YE DİLEKÇE
Beydağları ve Yaban Hayatı Koruma Gönül Dostları Platformu adına konuşan Bilgehan Yellice de Şubat ayında başlayan ağaç kıyımı nedeniyle 06 Şubat 2014 tarihinde 180 köylünün imzasıyla kesimin durdurulmasını için Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini ve kesimin durdurulma kararı alındığını söyledi. Yellice, şunları kaydetti: "Müdürlük, 06 Mart 2014 tarih ve 35183439.663.5/2 sayılı yazısı ile kesimi durduğunu ilgililere tebliğ etti. Ancak Müdürlük sözünde durmadı. SİT alanı içinde olan, 100 yılda 2 metre büyüyebilen bu kıymetli ağaçları kesip kömür haline getirerek satışını yapıyor."
ORMANLAR ORMAN BAKANLIĞI'NA EMANET
Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu (A Platformu) adına konuşan Hediye Gündüz de "Ormanlarımızı Orman Bakanlığı'na, dolayısıyla Orman Bölge Müdürlüğü'ne 'koru' diye emanet ediyoruz ancak onlar 'kesin, yakın' diye izin veriyorlar. Sizler, köylüler ormanları koruyorsunuz ama Orman Bakanlığı korumuyor. Eğer buradaki kıyımı Orman Bakanlığı durdurmazsa çevreciler ve köylüler olarak Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün, Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'nün önüne yatarız. Yetkililer bu katliamı hemen durdurulmalıdır" dedi.