​AKİŞMER, SANAYİCİ VE AKADEMİSYENLERİ BULUŞTURUYOR

26 Haziran 2014 Perşembe  10:04

Akdeniz Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi vasıtasıyla Avrupa Patent Ofisi'nin, Türk Patent Enstitüsü ile işbirliği neticesinde uygulamaya koyduğu Patent Bilgi Merkezlerinin (PATLIB) daha etkili hizmet vermesine yönelik pilot projede yer alıyor. 

İş Dünyası ile İşbirliği ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİŞMER) Müdürü Prof. Dr. N. Ayşe Boztosun, "Vizyonumuz, sanayici ve üniversitemiz bilim insanlarını bir araya getirerek, ülke ekonomisine katkı sağlamak. Destek ve danışmanlık hizmetleri sayesinde araştırma çalışmalarının sonuçları tozlu raflara kaldırılmadan ticarileştirilecek ve pazarla buluşabilecek" dedi. Prof. Dr. Boztosun, AKİŞMER Teknoloji Transfer Merkezi'nin faaliyete geçtiği Şubat 2013'ten bu yana üstlendiği, bilimsel potansiyeli sanayinin dinamik gücüyle birleştirerek Batı Akdeniz'e ve tüm ülkeye katkı sağlama vizyonuyla çalışmaların sürdüğünü söyledi.

ÜNİVERSİTE, SANAYİ İŞBİRLİĞİ

"Bir kurum için kısa sayılabilecek bir süreye, donanımımızı ve insan kaynaklarımızı oluşturmaya, iç ve dış paydaşlarımız nezdinde farkındalık yaratmaya ve üniversite - sanayi işbirliğine yönelik somut adımlar atmaya dair pek çok faaliyeti sığdırdık" diyen Prof. Dr. Boztosun, şöyle devam etti: "Kendini sürekli geliştiren, uyum içerisinde çalışan çözüm odaklı ekibimizle, hem üniversite hem iş camiasında güvenirliliğimizi pekiştirmek için sürdürülebilirliği esas alıyoruz. Esnek çalışma modelimizle, iç paydaşlarımız Antalya Teknokent ve diğer ilgili merkezlerimizle, dış paydaşlarımız ATSO, ANSİAD, BATEM, MMO şubeleri, Üniversite Destekleme Vakfı ve diğer ilgili kuruluşlarla yakaladığımız sinerjiyi artırarak sürdürmek azmindeyiz."

Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Merkezi'ni üniversite mensupları ve dış paydaşların hizmetine açtıklarını bildiren Prof. Dr. Boztosun, bu kapsamda özellikle ortak Ar-Ge projelerinin tasarlanması, patent ve diğer fikri mülkiyet haklarına yönelik genel danışmanlık, araştırma başlangıcında patent taraması, patent, marka, endüstriyel tasarım ve bitki ıslahçı hakkı başvurularının hazırlanması gibi hizmetleri sunduklarını anlattı.

14 SEÇKİN ÜNİVERSİTE ARASINDA

Prof. Dr. Ayşe Boztosun, "Ayrıca üniversitemizin, ülkemizdeki diğer 14 seçkin üniversite ile birlikte Avrupa Patent Ofisi'nin Türk Patent Enstitüsü'yle işbirliği içerisinde yürüteceği Patent Bilgi Merkezlerinin (PATLİB) daha etkili hizmet vermesine yönelik pilot proje'ye dahil edildi. Bu da çalışmalarımıza katkı sağlayacak son derece önemli bir gelişme" şeklinde konuştu.



Sayfa Adresi: http://buyukantalya.com/haber/8203-AKISMER-SANAYICI-VE-AKADEMISYENLERI-BULUSTURUYOR/84483