Doğa Koleji, doğaya duyduğu saygıyı bir kez daha ortaya koydu. Doğa Koleji, nesli tehlike altındaki 134 türün korunması için Türkiye'nin Canı Kampanyası'nda bir kez daha WWF Türkiye'nin yanında yer aldı. Şu ana kadar 6 proje tamamlandı. Doğa Koleji'ninde bu yılda destek verdiği proje kapsamında sene başında 4 yeni çalışmaya start verildi. Çalışmalar kapsamında Avrupa'nın Devleri; Akkuyruklu Kartal ve Kuğular, Ağaç başı Turbalıkları, Muş'taki Toy ve Telli Turnalar, Aydın'daki Tepeli Pelikanları korumak ve çoğaltmak için çalışmalar başladı. Ayrıca, geçen yıl başlatılan Hatay Dağ Ceylanları projesi de tüm hızıyla devam ediyor.Daha önce "Caretta caretta", "saz kedisi" gibi nesli tehlike altında olan türlerin korunmasına destek veren Doğa Koleji, nesli tehlike altındaki 134 türün korunması için bir kez daha WWF-Türkiye'nin yanında yer alıyor. WWF-Türkiye'nin başlattığı "Türkiye'nin Canı" kampanyasına dahil olan Doğa Koleji, Türkiye'nin Canı'na can katacak.
Türkiye'de 134 tür tehlike altında
Türkiye'nin doğal zenginliklerinin korunmasına fayda sağlamak ve öğrencilerine doğa sevgisi aşılamak amacıyla WWF Türkiye'nin pek çok projesinde yer aldıklarını belirten Doğa Koleji Kurumsal İletişim Direktörü Esra Çabukcan; "Doğa Koleji olarak, kurulduğumuz günden bu yana çevre projelerinde, WWF-Türkiye, Greenpeace, Deniz Temiz TURMEPA, TEMA gibi Türkiye'nin ve dünyanın saygın kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Doğaya karşı sorumluluğumuzu bilerek, sorumluluk sahibi nesiller yetiştirmek amacıyla WWF-Türkiye ile işbirliğimizi, çok kapsamlı bir proje ile sürdürüyoruz. Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin verilerine göre Türkiye'de küresel ölçekte tehlike altındaki türlerin sayısı 134. Son 30-40 yılda, Türkiye'deki pek çok doğal yaşam alanı, geri dönülemez biçimde tahrip edildi. Ayrıca, yaşanabilir bir dünya için alınması gereken önlemlere destek olma amacıyla elimizi bir kez daha taşın altına koyduk" dedi.
WWF-Türkiye tarafından 2010 yılında başlatılan Türkiye'nin Canı Kampanyası kapsamında yerel sivil toplum kuruluşlarının doğa koruma projelerine hibe desteği verilmesi amaçlanıyor. Anadolu'nun dört bir yanından 55 projenin başvuru yaptığı birinci hibe döneminde 6 projeye hibe desteği verildi. Bu projelerle; Hatay'daki dağ ceylanları, Küre Dağları'ndaki mantarlar, Akdeniz Bölgesi'nin Mısır meyve yarasaları, Samandağ'daki deniz kaplumbağaları, Edirne'deki yer yediuyurları ve Antalya'nın endemik bitki türleri hakkında farkındalık ve koruma çalışmaları gerçekleştirildi. Şubat 2012'de başlayan projeler başarıyla tamamlandı.
Yeni dönem 4 proje ile devam ediyor
WWF-Türkiye tarafından yürütülen Türkiye'nin Canı Kampanyası ilk hibe dönemi tamamlandı. İkinci Hibe fonunu dağıtmak için Eylül 2013'te yerel sivil toplum kuruluşlarına yapılan çağrının ardından, 30 Ocak 2014 tarihinde toplanan Seçici Kurul, 4 projeyi daha desteklemeye karar verdi. Bununla birlikte WWF-Türkiye Hatay'daki Dağ Ceylanları projesine desteğe bu dönemde de devam ettirmeye karar verdi. 1 Mart 2014 itibarıyla projelerde çalışmalar başladı.
Türkiye'nin Canı Kampanyası hakkında ayrıntılı bilgi için www.turkiyenincani.org