Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen yağışla ilgili sıkıntının halen devam ettiğini belirtirken, şunları söyledi:
"Sıkıntımız devam ediyor, henüz geçmiş değil. Dolayısıyla bir hasar tespiti yapabilme şansımız yok. Yağış da devam ediyor. Akşam da ciddi bir yağışın devam etmesi bekleniyor. Manavgat tarihinde olabilecek en büyük yağışı gördük. Akıl almaz şekilde caddelerimiz doldu. Gece saat 02.00'den beri belediyenin 200 kişilik bir ekibi ayakta. Kriz masası kurduk. 6 ekip kurguladık. Bir taraftan ekmek dağıtıyoruz. Caddelerimiz nehre dönmüş durumda. Vatandaşları iş makineleri ve zodyak botlarla birlikte almaya çalışıyoruz. Gece eğer bu yağış devam ederse sıkıntı kat kat artacak. Bir 15- 20 dakikadır yağış durdu. Hala sokaktayız. Hasar tespiti sonra yapılacak. En çok mutlu olduğumuz can kaybımız yok. Dileriz ki de olmaz. Bir tek mutlu edici tarafı bu. Kendi ölçeğimizde çalışmalarımızı yürütüyoruz."
YAĞIŞ MİKTARI 335 METREKAREYE ULAŞTI
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde gece başlayan şiddetli yağış dolayısıyla metrekareye düşen yağış miktarının 280 kilogramdan 335 kilograma ulaştığı belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, "Gece saat 03.00'ten itibaren yağan yağmurun metrekareye 335 kilograma yaklaştığı belirtildi. Bu da şu ana kadar kaydedilmemiş bir rakam. Merkezdeki bazı yerlerde suyun 50 santimetreye kadar çıktığı söyleniyor. Bölgede, belediye, AFAD, DSİ ve yerel ekipler olmak üzere tüm imkanlar seferber edildi, çalışmalar sürüyor. Manavgat'ta şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok" dedi.
'HANGİ YÜZYILDA YAŞIYORUZ?'
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, Manavgat'ta etkili olan sağanak yağıştan turizm tesislerinin de olumsuz etkilendiğini söyledi. Yağış dolayısıyla yurt dışındaki programını iptal edip Manavgat'a döndüğünü kaydeden Çorabatır, "Son yılların en yoğun yağışıyla karşı karşıya kaldık. Biz her zaman altyapılarla ilgili sorunları söylüyoruz. Hangi yüzyılda yaşıyoruz? Bunlardan etkilenmemek için öncelikle turizm bölgesinde başta arıtmalar olmak üzere altyapıların çok iyi planlanması lazım. Sadece günün, yılın değil önümüzdeki 50 yılın planlamasının yapılması lazım. Bize ve kamuoyuna çok önemli görevler düşüyor. Altyapıya önem vermemiz lazım. Dünyada değişen turizm trendlerinde rakiplerimiz daha etkili olacaktır. Onun için her türlü tedbiri göstermemiz lazım. Malda ziyan var ama herhangi bir can kaybıyla ilgili bir şey almadık. Bu tabi bu işin sevindirici boyutu" diye konuştu.
'İLÇEDE HAYAT FELÇ OLDU'
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MATSO) Ahmet Boztaş ise ilçede doğal afet yaşandığını aktarırken, şunları söyledi:
"İlçemizin özelikle Aşağı Hisar, Bahçelievler, Aydınevler mahalleleri ile Lise Caddesi'nde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Yaşanan su baskınlarının ardından çok sayıda vatandaş ve üyelerimizin ev ve iş yerinde zarar meydana geldi. İlçemizde hayat adeta felç oldu. Sabah saatlerinde su baskınları nedeniyle vatandaşlarımız evlerinde mahsur kaldı, otomobilleri sular altında kaldı. Yaşanan su ve sel baskınları bir felakettir. Sabah saatlerinden itibaren Manavgat Kaymakamlığı tarafından oluşturulan, bizim de içinde bulunduğumuz kriz komitesi tarafından yoğun çalışma gerçekleştiriliyor."