AÜ Kuş Gözlem Topluluğu Koordinatörü uzman Biyolog Bekir Kabasakal başkanlığında, topluluk üyesi 26 öğrenci, 'Noel Baba Kuş Cenneti'nde gözlem yaptı. Sulak alanda bulunan kuş türlerini gözlemleyen topluluk üyeleri, kuşları fotoğrafladı. Alandaki kuş değişimleri ve gelişmeler hakkında tespitler yapan gözlemciler, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.
'GÖÇMEN KUŞLAR İÇİN ÖNEMLİ'
Kuş Gözlem Topluluğu Başkanı Bekir Kabasakal, bölgenin ayakta kalabilen ender sulak alanlardan olduğunu söyledi. Yapılan araştırmalarda Kuş Cenneti'nde 149 tür saptandığını anlatan Bekir Kabasakal, "Burası özellikle, kış göçmeni kuş türleri için oldukça önemli bir alandır. Biz de topluluk olarak her yıl buraya gezi düzenlemekteyiz. Doğal yapısı, kültürel mirasıyla oldukça önemli bir bölge olan Noel Baba Kuş Cenneti'nin korunması ve devamlılığının sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
'GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI'
Noel Baba Kuş Cenneti'ne ilk kez gelen topluluk üyesi Elif Bilen, "Bu sulak alanda yaşayan kuş türlerini gördük. Balıkçılları gördük. Buranın böyle güzel korunması, en büyük temennilerimden biri" diye konuştu. Deniz Oğuz ise bölgenin kuş türleri açısından oldukça zengin, sulak bir alan olduğunu aktarırken, "Küçük akbalıkçıl, kızıl bacak ve yalı çapkını gibi türleri gördük. Bu tür sulak alanların korunması ve gelecek nesillere aktarılması çok önemlidir" şeklinde konuştu.
149 KUŞ TÜRÜ YAŞIYOR
1000 dekar büyüklüğündeki Noel Baba Kuş Cenneti'nde aralarında karabatak, yaban ördekleri, meke ve balıkçılların bulunduğu 149 kuş türü yaşıyor. Demre halkının gönüllü olarak koruduğu alanın ilerleyen dönemde bölge turizmi için alternatif olması bekleniyor.