Yazılı bir açıklama yapan Sadık Badak, Antalya milletvekili olarak kentin yatırımlarına önem verdiklerini belirtti. Bunun için her fırsatta bakanlıklardan bilgi aldığını kaydeden Badak, "Aslında partimizdeki tüm vekiller kendi illerindeki yatırımlarla yakından ilgileniyor. Halkın bu yatırımlardan huzurlu ve gururlu bir şekilde yararlanabilmesi için ülkemiz üzerindeki bu öğretilmiş düşmanlığın sona ermesi gerekiyor. Çünkü bizim mutluluğumuzu engelleyen ve enerjimizi azaltan radikal ırkçılıktır. Bunu sona erdirecek olan da çözüm sürecidir" dedi.
KANAYAN YARAYI İYİLEŞTİRMEKTE KARARLIYIZ
77 milyon vatandaşla 'Büyük Türkiye' hedefine kilitlenmek suretiyle demokrasiyi daha da genişletebileceklerini aktaran Sadık Badak, "Kardeşlik duyguları ile bölgeyi ekonomik ve teknoloji anlamda Ortadoğu'nun en önemli merkezi haline getirirsek, ülkemizdeki bu kaos bitecektir. Yeter ki, milletimiz enerjisini boşa götüren bu radikal ırkçılıktan kurtulalım. Biz yıllardır kanayan bu yarayı iyileştirmekte kararlıyız" diye konuştu.
GENÇLER IRKÇI EĞİTİM SÜRECİNDEN GEÇTİ
Radikal ırkçılığın birçok kesim tarafından bilinmediğine dikkati çeken Sadık Badak, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Radikal ırkçılık 1830'larda bölgemize girdi. 1960'lara kadar yabancılar tarafından Güneydoğu'da kışkırtılan birkaç aşiret ayaklanması hariç tutulursa, insanlar fakirlik ve cehaletten kaynaklanan arazi ve hayvan otlatma meselesi, eşkıyalık, yol kesme, kan davası ve kız kaçırma gibi suçlar nedeniyle küçük gruplar halinde veya bireysel olarak zaman zaman devlet güçleriyle çatışmaktaydı. Ülkemizde 1960'lı yıllarda yaygınlaşan sosyalist, komünist hareketler vasıtasıyla güneydoğu insanımıza önceki yüzyılda Ermenilere yapıldığı gibi, siyasi, ideolojik ırkçılık düşünceleri aşılanmaya başlanmış, Doğu ve Güneydoğu'da çalışmalar İşçi Partisi ve Doğu Devrimci Kültür Ocakları gibi derneklerle organize edilmiş. 20 yıl boyunca ırkçı eğitim sürecinden geçirilen gençlerle PKK hareketine dönüştürülen Güneydoğu olayları, 1980'li yıllardan sonra bugün çözüm süreciyle sonlandırılmaya çalışılan silahlı hareketin başlangıç dönemlerini oluşturur."