ATSO, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Kumluca Ticaret Borsası (KUTBO) tarafından ortak yönetim kurulu toplantısı yapıldı. İlk ortak yönetim kurulu toplantısı KUTSO Kumluca merkez hizmet binasında gerçekleşti. Toplantıya, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, KUTBO Başkanı Fatih Durdaş, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı. Batı Antalya bölgesinin sorunlarının tartışıldığı toplantıda, Antalya'nın genelini ilgilendiren turizm, tarım ve ulaşım gibi konular da masaya yatırıldı.
TURİZM VE TARIMA YÖNELİK PROJELER
KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Antalya'daki iş hayatı için çok önemli bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Kumluca, Finike, Demre ve Kaş'ta 3 bin işadamına hizmet verdiklerini aktaran KUTSO Başkanı Günay, "Şu anda özellikle Batı Antalya bölgesinde alternatif turizmin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusundaki çalışmalarımız devam etmekte. Likya yollarını turizme tam manasıyla kazandırabilmek için çeşitli projeler yürütüyoruz. Ayrıca bölgenin diğer önemli geçim kaynağı olan tarımdan elde edilen geliri arttırmak ve istikrarını sağlamak amacıyla ihracata yönelik çalışmalar yapıyoruz. İhracatçılarımız ulaşım, gümrükleme ve pazarlama konularındaki sorunları çözmek için TOBB ile ortak hareket ediyoruz" dedi.
'ANTALYA İÇİN OTOYOL DÜŞÜNÜLMÜYOR'
Geç kalmış bir buluşmayı gerçekleştirdiklerini belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da Antalya'nın özellikle batı ilçelerinde birçok yeni yatırıma ihtiyaç olduğunu anlattı. Antalya'da lojistik sıkıntısı yaşandığına dikkati çeken Çetin Osman Budak, Türkiye'de birçok yeni otoyol yapıldığını ancak ihtiyaç olmasına rağmen Antalya için bir otoyol düşünülmediğini vurguladı. Özellikle Demre ve Finike arasındaki yolun yetersizliğinden bahseden Çetin Osman Budak, "Duble yol çalışması Kemer'e kadar yapılmış diğer batı ilçelere ulaşmamıştır. Oysa ki tarımsal üretiminin çoğunu ihraç eden bu ilçelerimiz ürettiklerini tüketiciye ulaştırma konusunda zamanla yarışmaktadır" diye konuştu.
'2035'E KADAR HIZLI TREN YOK'
Antalya'ya hızlı tren geleceği yönündeki söylemlerin de gerçeği yansıtmadığına vurgu yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, "2012 yılında 100 bin imza toplayarak gerekli başvuruları yaptık fakat herhangi bir sonuç alamadık. İlgili makamlarla en son yaptığımız görüşmelerde bile 2035 yılına kadar Antalya için herhangi bir hızlı tren çalışması öngörülmediği belirtilmektedir" şeklinde konuştu.
'NOEL BABA'NIN MARKA DEĞERİ 1.6 TRİLYON DOLAR'
Antalya adının artık bir dünya markası olduğunu ve her yıl 15 milyon turisti ağırladığını kaydeden Çetin Osman Budak, şöyle dedi:
"Antalya'nın turizm potansiyelinin tam olarak değerlendirilemediğini düşünüyorum. Demre ilçemizde yaşamış olan Noel Baba'nın marka değeri 1.6 trilyon dolardır. Noel Baba Kilisesi'ni ziyarete gelenler hacı olmaktadır. Antalya adının yanında farklı marklar oluşturulmalı. Doğru bir şekilde değerlendirirsek Olympos, Myra, Kalkan ve Yanartaş gibi bakir alanlar ve Likya Yolu gibi alternatif turizm kaynaklarıyla yeni markalar oluşturabiliriz."
'BATI'YA HAVALİMANI ŞART'
Özellikle batı ilçelerine gelen turistlerin ulaşımını kolaylaştırmak adına Finike-Demre-Kaş civarına yeni bir havalimanıyla Demre'ye kruvaziyer liman inşa edilmesi önerisini gündeme getiren Çetin Osman Budak, yapılması halinde havalimanı ve kruvaziyer limanın bölge turizmine büyük katkı sağlayacağına işaret etti. Antalya'nın gerek tarımsal üretim ve ihracat, gerekse turizm konusunda ülkeye kazandırdığı katma değerin karşılığını alamadığını sözlerine ekleyen ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, KUTSO ve KUTBO ile daha sıkı işbirliği içinde hareket ederek bölge ekonomisinin sorunlarına kalıcı çözümler üretecek projeler üretebileceklerini kaydetti.