17 milyon TL bütçeli yeni mali destek programının amacı, hedefi, alt başlıkları ile ilgili bilgilendirmenin ardından hem BAKA hem de AB ve diğer kaynakların hibe desteklerinden yararlanılabilmesi için verilen proje hazırlama eğitiminde, fikrin projeye nasıl döndürüleceği, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı yaklaşımı, planlama, bütçe kavramları gibi projeyle ilgili konularda önemli bilgiler verildi.
Katılımcılık anlayışı çerçevesinde yerelden kalkınmayı sağlamayı hedefleyen, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlamak üzere birçok faaliyet gerçekleştiren BAKA, Antalya’nın ilçeleri Alanya ve Manavgat’ın ardından Kumluca’da da proje hazırlama eğitimi verdi. BAKA’nın Batı Antalya olarak adlandırılan bölgedeki potansiyel başvuru sahiplerine yönelik çalışması Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Katılımcıları, Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, uzmanlar Bayram Altıntaş ile Tolga Keskin’den oluşan BAKA ekibi bilgilendirdi.
Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak BAKA’nın 17 milyon TL bütçeli 2015 Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme ile toplantı başladı. BAKA’nın yenilikçi teknolojiler, yenilenebilir enerji ve alternatif turizmin desteklenmesi konularında hibe desteğini içeren Batı Akdeniz’de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ile özel sektöre yönelik yeni mali destek programına başvuruların 10 Nisan 2015 saat 17.00’ye kadar yapılması gerektiği hatırlatıldı.
FİKİR NASIL İYİ PROJE OLUR
BAKA Proje Yönetim Birimi uzmanları, bilgilendirmenin ardından iyi fikrin nasıl başarılı ve kaliteli bir projeye dönüşeceği süreç konusunda proje hazırlama eğitimi verdi. Potansiyel başvuru sahiplerine yönelik ve gün boyu gerçekleştirilen proje hazırlama eğitiminde; fikrin projeye nasıl döndürüleceği, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu, eklerin doldurulmaları anlatıldı. Eğitimde; hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat etmeleri gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar, değerlendirme süreci ile sonrasının nasıl olacağı konusunda katılımcılar bilgilendirildi.
Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden projelerin nasıl hazırlanacağı, nelere dikkat edileceği de uygulamalı olarak gösterilen toplantı, BAKA’nın Antalya, Burdur ve Isparta’da vereceği teknik masa hizmetlerinin tüm proje sahiplerine açık olduğu belirtilerek, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.