Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle Club Falcon Otel'de düzenlenen şölene 16 ülkeden 30 sanat kuruluşu ve 250 edebiyatçı, şair, yazar, ses sanatçısı, resim, heykel, seramik, geleneksel el sanatları sanatçısı katıldı.
3 gün süren şölende, şef Arzu Singer Dede'nin yönetimindeki ASKED Çağdaş Türk Müziği Korosu söz yazarı Aşkın Tuna'nın adına konser verdi, sanatçının eserlerini seslendirdi. Türk ve konuk ressamların katıldığı bir de karma resim sergisi açıldı, yazar ve şairler kitaplarını tanıtıp imzaladı, şiirler okundu, şarkı ve türküler seslendirildi.
Buluşmaya, söz yazarı-bestekâr Fikret Dündar, Azeri söz yazarı-bestekâr Hüseyin Sözlü, söz yazarı Yalçın Benlican, ses sanatçıları Âşık Enver Gürhani, Murat Balaban, Aygün Rahimli (Azerbaycan), Sinan Alyans, Ayhan Murat, Fatih Şirazi, Rabia Ece Aydoğdu, Aşık Ziya Var, Aşık Süleyman Bektaş, Nazlıcan, Ethem Arslan saz ve sözleriyle şölene renk kattı.
Şölen kapsamında 'Türk Dünyası' konulu bir de panel düzenlendi. Prof. Ramazan Demir'in moderatörlüğündeki panelde edebiyatın dünü ve bugünü, Türk dünyası ülkelerindeki sıkıntılar dile getirildi. Prof. Ramazan Demir, "Türk Dünyası'nda hedef; tek ses olmalı. Birlik, beraberlik ancak kültür, dil, alfabe birliğiyle gerçekleşebilir. Kültür birliği önemlidir. Sanatçı, şair ve bilim insanlarının etkili olabilmesi için güç birliği şart" dedi.
ASKED Başkanı Savaş Ünal, 7'nci büyük buluşmanın Antalya'da gerçekleşmesinin önemi üzerinde durdu, üç gün süren etkinliklerde çok önemli mesajların verildiğini söyledi. Buluşma, kültür gezisiyle sona erdi.