Bin 750 metrekaresi kapalı toplam 7 bin metrekare büyüklüğündeki 2 ayrı serada üretilen bitki ve ağaçlar başta orta refüjler, park, bahçe, cadde ve sokaklar olmak üzere kamusal alanların güzelleştirilmesinde kullanılıyor.
Daha önce bitki ve ağaçların büyük bir kısmını dışarıdan ihale usulü ile satın alan Döşemealtı Belediyesi, Başkan Turgay Genç'in talimatıyla kendisi üretmeye başladı. Seraların kapasitesini artıran Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçenin yapısına uygun fidan ve bitki üretmeye başladı. Başkan Genç, "Çalışma arkadaşlarım bölgenin yapısına uygun bitkileri çok daha ucuza mal edecek şekilde yetiştiriyor. Böylece ağaç ve süs bitkileri için belediye kasasından daha az para çıkıyor” dedi.
41 ÇEŞİT BİTKİ ÜRETİYORUZ
Yeşilbayır mahallesinde bulunan iki farklı serada tam 41 çeşit bitki ve ağaç üretildiğini söyleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Daha önceleri dışarıdan bitki satın alıyorduk. Şimdi Çin ve Japon gülünden, Amerikan sarmaşığına, turunçtan, lavanta ve salkım sögüte kadar bir çok bitki ve ağacı yetiştirerek toprakla buluşturuyoruz "diye konuştu.
YILDA 200 BİN LİRA TASARRUF SAĞLIYORUZ
100 binin üzerinde bitki üretimi yapabilen seralarla yılda 200 bin liranın üzerinde tasarruf sağlanıyor. Her iki serada; Gül, Oya, Europs, Ligusturn, Hanımeli, Küfea, Süs eriği, İğde, Çalı minesi, Beyaz papatya, Kartopu, Kauçuk, Kaya sarmaşığı, Mercan, Duranta, Kurtbağrı, Katır tırnağı, Yasemin, Defne, Aloevera, Kül çiçeği, Benjamin, Şeflera, Galatasaray çiçeği, Peygamer kılıcı başta olmak üzere 41 çeşit bitki ve ağaç bulunuyor.