Çocuklara Yönelik Uluslararası Matamatik Turnuvasına Yoğun İlgi

21 Haziran 2026 Pazar  15:27

BYTURCO MEDYA HABER MERKEZİ 
Haber  Ayfer ŞİMŞEK 

Turnuva 3 gün sürdü. Birinci gün sınav, İkinci gün değerlendirme ve üçüncü gün Ödül Töreni yapıldı. Turnuva 1., 2., 3., 4., 5. ve 6. Sınıf öğrencilerine yönelik olup turnuvaya katılım oldukça yoğundu. Turnuvaya Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, İran, Rusya ve Türkmenistan'dan toplam 223 öğrenci katıldı.
Eğitim Fakültesi konferans salonunda yapılan ödül törenine  İl Milli Eğitim Müdür Yardimcisi Mehmet  Karabacak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Demirkaya, Türk Ocakları Antalya Şubesi Başkanı Av. Murat Şimşek, Kazakistan Turnuva organizasyon temsilcileri, Akademisyenler, Kazakistan Çimkent "Green School" okul Müdürü öğretmen ve öğrencileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Demirkaya,Türk  Ocağı Antalya Şb. Başkanı Av. Murat Şimşek,Türk Ocakları Antalya Şubesi Kurucu Başkanı Abdullah Uysal kısa birer konuşma yaptılar. Uysal konuşmasında, "Turnuvanın 6-12 yaş grubu öğrencilere yönelik olup küçük yaştaki öğrencilere Matematiği sevdirmenin amaçlandığını belirterek bu turnuvanın kahramanları çocuklarımız, alkışlanması gereken onlar, çünkü geleceğimiz onlar" dedi. Çimkent Green School okul müdürü Nurlan Utepov "Ata yurttan ana yurda selam getirdim, bu yıl turnuvaya 6 öğrenci ile katıldık, yeni sene 60 kişi ile katılacağız" dedi. Törende kısa bir konuşma yapan Eğitim Fak. Dekanı Prof. Dr. Hilmi Demirkaya "Eğitim Fakültesi olarak Böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Daha sonra turnuvada başarılı öğrencilere, derecelerine göre Altın, Gümüş, Bronz madalya ve "Başarı Belgesi/Diploma" verilerek öğrenciler ödüllendirildi.



Sayfa Adresi: http://buyukantalya.com/haber/Cocuklara-Yonelik-Uluslararasi-Matamatik-Turnuvasina-Yogun-Ilgi/102061