Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
   
  Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
   
  Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci :Adliye lojmanları sayısını artırmanın gururunu yaşıyorum  
 
   
  Antalya Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz  
 
   
  Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yıldönümü Anma ve Etkinlik Programı Açıklandı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yıldönümü Anma ve Etkinlik Programı Açıklandı
 
Hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin yıl dönümü sebebiyle şehitlerimizi yâd etmek, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak, milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığını gelecek nesillere aktarmak üzere Antalya il genelinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri düzenlenecektir.
 
12 Temmuz 2023 Çarşamba - 10:20

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yıldönümü Anma ve Etkinlik Programı

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller hakkında Kanunda 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak ilan edilmiştir.
Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin yıl dönümü sebebiyle şehitlerimizi yâd etmek, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak, milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığını gelecek nesillere aktarmak üzere İlimizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri düzenlenecektir.
 
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA YÜRÜYÜŞÜ 
(15 TEMMUZ 2023 CUMARTESİ SAAT: 19.30)
Güzergâh: Antalya Müzesi önünden hareket edilerek Konyaaltı Caddesini takiben Cumhuriyet Meydanına intikal.
Saat: 19.30 Toplanma
           20.00 Hareket
 
CUMHURİYET MEYDANINDA İCRA EDİLECEK ANMA PROGRAMI
(15 TEMMUZ 2023 CUMARTESİ SAAT: 21.00)
• 15 Temmuz Anı Defteri’nin İmzalanması,
• Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,
• Kur’an-ı Kerim Tilaveti,    
• Dua,    
• 15 Temmuz Ruhunu Yansıtan Fotoğraf ve Film Gösterimlerinin Yapılması 
• Konuşmalar, 
• Dereceye Giren Öğretmen ve Öğrencilere Ödül Verilmesi
• Şiir Okunması
• İstiklal Marşımızın On Kıtasının Okunması
• Aksu Gençlik Merkezinin Hazırladığı” Bir Ölür, Bin Diriliriz” Gösterisi, 
• Söyleşi,
• Kaside ve İlahiler
• Sala Okunması (Saat:00.13’de)
• Yivli Minare Camiinde Teheccüd Namazı Kılınması (Saat 00.30’da)
 
 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ (2023 YILI)
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 12-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında Doç.Dr. Mehmet Ali EROĞLU küratörlüğünde Uluslararası katılımlı Ulusal Karma Sergi düzenlenecektir. - 15 Temmuz anısına davetli katılımcılarla birlikte ebru sanatı ile 15 metrekarelik Türk Bayrağı yapılacaktır. ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ - Antalya Bilim Üniversitesi tarafından 11-17 Temmuz 2023 tarihleri arasında konferans ve fuaye alanında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi” düzenlenecektir. - 12 Temmuz Çarşamba günü saat:10.30’da 15 Temmuz Gazisi Erol AY ile Söyleşi gerçekleştirilecektir. - 14 Temmuz Cuma günü saat:10.00’da Prof..Dr. İsmail CERİTLİ moderatörlüğünde “Farklı Açılardan 15 Temmuz Darbesine Bakış” konulu Söyleşi gerçekleştirilecektir.
İL JANDARMA KOMUTANLIĞI
- 13 Temmuz 2023 Perşembe günü öğle namazından önce, İl Jandarma Komutanlığı kışlasında bulunan Şehitler Mescidinde İl Jandarma Komutanlığı personelinin katılımı ile Aziz Şehitlerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okutulacaktır. - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak polis, jandarma ve sahil güvenlik araçlarından oluşan konvoyun, Antalya şehir merkezi ve ilçelerde dolaşımı sağlanacak ve konvoya katılacak araçlara Türk Bayrağı ile Şehitlerimiz Polis Memuru Muhammet Oğuz KILINÇ ile Yasin Naci AĞAROĞLU’nun fotoğrafları asılacaktır. - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü düzenlenecek olan “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anma Yürüyüşü” için Atlı Jandarma Timlerinin görevlendirilmesi sağlanacaktır. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ - Uncalı Şehitliğinde bulunan 15 Temmuz Şehidimiz Polis Memuru Muhammet Oğuz KILINÇ ve diğer şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonrası dua programı düzenlenecektir. - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Şehit Muhammed Oğuz KILINÇ Camii’nde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti programları icra edilecektir. - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak polis, jandarma ve sahil güvenlik araçlarından oluşan konvoyun, Antalya şehir merkezi ve ilçelerde dolaşımı sağlanacak ve konvoya katılacak araçlara Türk Bayrağı ile Şehitlerimiz Polis Memuru Muhammet Oğuz KILINÇ ile Yasin Naci AĞAROĞLU’nun fotoğrafları asılacaktır. - Cumhuriyet Meydanında stant kurularak katılımcılara hediyeler dağıtılacaktır. - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü düzenlenecek olan “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anma Yürüyüşü” için Atlı Polis Timlerinin görevlendirilmesi sağlanacaktır.
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ - 01-15 Temmuz tarihleri arasında 15 Temmuz Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz ikametlerinde ziyaret edilecektir.
GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında; - 14 Temmuz 2023 Cuma günü Özgecan Aslan Gençlik Merkezinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı resim Sergisi düzenlenecektir. - 14 Temmuz 2023 Cuma günü Özgecan Aslan Gençlik Merkezi tarafından 15 Temmuz Şehitlerimizin Aileleri ziyaret edilecektir - 14 Temmuz 2023 Cuma günü Özgecan Aslan Gençlik Merkezinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı Şiir Dinletisi düzenlenecektir. - 14 Temmuz 2023 Cuma günü Özgecan Aslan Gençlik Merkezinde 15 Temmuz Şehidimizin Ailesi ile Söyleşi gerçekleştirilecektir. - 14 Temmuz 2023 Cuma günü Muratpaşa Gençlik Merkezi tarafından ÇEDES programı kapsamında izcilik kulübü öğrencileri tarafından şehitlik ziyareti yapılacaktır. - 14 Temmuz 2023 Cuma günü Muratpaşa Gençlik Merkezinde Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Okutulucaktır. - 14 Temmuz 2023 Cuma günü Aksu Gençlik Merkezinde 15 Temmuz konulu Şiir Dinletisi düzenlenecektir. - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü Özgecan Aslan Gençlik Merkezinde; resim sergisi, tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi düzenlenecektir. - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü Aksu Gençlik Merkezi Müdürlüğünde 15 Temmuz temalı belgesel ve video gösterimi düzenlenecektir. - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü Cavide ve Faruk Kadam Gençlik Merkezi Müdürlüğünce Şehitlik ziyareti gerçekleştirilecektir. Spor Faaliyetleri Şube Müdürlüğü Tarafından; - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü 100. Yıl Spor Tesislerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Tenis Turnuvası, - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü Antalya Spor Salonunda saat:10.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Eskrim, Kickboks, Satranç, Masa Tenisi, Atıcılık turnuvası, - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü Zeytinköy Atletizm Sahasında saat:17.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Atletizm turnuvası, - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü muhtelif yerlerde Okçuluk, Bocce, Bowling, Dart, Taekwondo turnuvaları düzenlenecektir.
İL MÜFTÜLÜĞÜ - 15 Temmuz 2023 tarihine kadar Antalya İlinde bulunan tüm camilerimiz ve Kur’an kurslarının her birinde en az bir Kur’an-ı Kerim hatmi okunacaktır. - 11-15 Temmuz 2023 tarihleri arasında, müftülerimiz başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecektir. - Etkinlikler çerçevesinde İl ve İlçe Gençlik Koordinatörleri marifetiyle sosyal medya gibi çeşitli mecralarda ülkemizin geleceği olan gençlerimizin bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir. - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü, öğle namazı öncesinde ilimiz genelindeki tüm camilerde şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim tilavet edilecek ayrıca il ve ile merkez camilerinde Mevlid-i Şerif okunacaktır. - Hafta boyunca yapılacak vaazlarda, televizyon, radyo ve diğer programlarda Şehitlik, Gazilik, Milli Birlik ve Beraberlik, dini değerlere sahip çıkma, vatan ve millet sevgisi vb... konuların işlenmesi sağlanacaktır. - Hafta boyunca sosyal medya başta olmak üzere yerel medya organlarında şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemi üzerine konuşmalar yapılacaktır. - Programlar kapsamında Antalya genelindeki Yaz Kur'an Kurslarında ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin bilinçlendirilmesine yönelik etkinlikler düzenlenecektir. - Cezaevi Vaizleri tarafından ceza infaz kurumları ve geçici barınma merkezlerinde 15 Temmuz Şehitleri anma etkinlikleri düzenlenecektir. - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan anma etkinliği içerisinde Kur’an-ı Kerim tilavet olunacak ve tüm şehit ve gazilerimiz ile vatanımızın birlik ve dirliği için dua edilecektir. - 15 Temmuz 2023 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2023 Pazar gününe bağlayan gece saat:00.13’te Antalya’da ki camilerin tümünde eşzamanlı olarak salalar okunacaktır.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ - ‘’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri’’ konulu öğretmenler arası kompozisyon yarışması düzenlenecektir - İmam Hatip okullarında eğitim gören öğrenciler tarafından şehitlerimiz için hatim okutulacaktır. - Şehit Ailelerimiz ile Öğretmen ve Öğrencilerin bir araya getirilmesi sağlanacaktır.
İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ - 14-21 Temmuz 2023 tarihleri arasında İl Halk Kütüphanesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı arşivinden oluşan 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi düzenlenecektir. - Antalya Müzesi Müdürlüğü ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü işbirliği ile 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat 20.00’de Antalya Müzesi Bahçesi Açıkhava tiyatrosunda konser düzenlenecektir.
ŞEHİTLİK ZİYARETİ - 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat:10.00’da Sayın Valimiz, il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerimizin katılımı ile şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilecek, İl Müftülüğü görevlilerince Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak, dualar okunacaktır.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Antalya Film Forum İçin Başvurular Başladı
 
AK Parti İl Başkanı Ali Çetin'den Başkan Böceğe Eleştiri Yağmuru
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Vali Vekili Sezgin Koruyucu Aileler Ve Çocuklarla Bir Araya Geldi
​Vali Vekili Yalçın Sezgin 30 Haziran Koruyucu Aile Günü etkinlikleri ...
Konyaaltı Belediyesi Yolları Yapay Zeka ile Onaracak
Dijital dönüşüm projelerini hayata geçirerek bu alanda yenilikçi bir belediye ...
Muratpaşa ,605 yıllık Lomza şehri arasında iş birliği protokolü
Muratpaşa Belediyesi, Kaleiçi Oldtown Festivali’nin katılımcı şehirleri ...
Şehit Alpay Aras Son Yolculuğuna Alanya'dan Uğurlandı
Vali Ersin Yazıcı, Pençe Harekâtı Operasyon bölgesinde yaralandıktan 6 ...
 
 
AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Manavoğlu'dan Altıntaş Eleştirisi
AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Özdemir Manavoğlu 2022 Mart Ayında gündeme ...
Başkan Topaloğlu Miniklerle Birlikte Çok Eğlendi
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu minik öğrencilerle eğlence dolu bir gün geçirdi
Üreten Eller Sergisi Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda açılıyor
Muratpaşa Belediyesi’nin mesleki eğitim, sanat ve hobi kurslarının yılsonu ...
Vali Yazıcı : Kadınları Her Alanda Desteklemeye Devam Edeceğiz
Vali Ersin Yazıcı Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ...
 
 
Kırcami için Umutlar Konya’daki Mahkemede
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami’de parselasyon plan iptal ...
Kepez'de Camiler Pırıl Pırıl
Kepez Belediyesi, ilçedeki camilerin iç mekân temizliğinde teknolojik ...
Gözler Başkan Erdoğan'ın Bu Akşam Yapacağı Tarihi Konuşmada
TBMM de Mazbatasını Devlet Bahçelinin elinden alan ve yemin eden Başkan ...
Bu Toplantı Türkiye’de bir ilk oldu
Hayvanat Bahçeleri ve Doğal Yaşam Parkları çalışma toplantısı gerçekleşti ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika