Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü: “Antalya’da yepyeni bir geleceğin kapılarını açacağız”  
 
 
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Biletleri Satışta
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Biletleri Satışta
 
Festivalde, 33 ülkeden, 74 yönetmenin 66 filmi gösterilecek. Biletler biletix.com üzerinden satılacak.
 
25 Eylül 2022 Pazar - 06:37


Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türkiye’de ilk kez Antalya’da gösterilecek yarışma filmleri, Başka Bir Dünya ve Özel Gösterimler bölümlerinde yer alan ve merakla beklenen filmlerle dolu zengin bir programa sahip. 
Festival her yıl olduğu gibi Antalya Film Forum’la sektöre, Altın Portakal Sinema Okulu ile geleceğin sinemacılarına desteğini sürdürecek. Sinemamıza güçlü senaryolar kazandıracak Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması ve sinema alanında kariyer yapmak isteyen kız öğrencilerin destekleneceği Yeni Nesil Sinema Okulu yenilikleriyle 59 yıllık Festival mirası yeni değerler katılarak korunmaya devam ediyor. Festivalde, 33 ülkeden, 74 yönetmenin 66 filmi gösterilecek. Biletler biletix.com üzerinden satılacak.

Festivalde bu yıl gösterimler AKM Aspendos ve Perge salonlarında, Doğu Garajı Kültür Merkezi Salonu’nda, Yıldızların Altında 1 (Karaalioğlu Parkı içi, Eski Atatürk Stadyumu) ve Yıldızların Altında 2 (AKM Doğan Hızlan Kütüphanesi Arkası) açık hava sinemalarında izleyiciyle buluşacak. 
Festival biletleri 24 Eylül saat 13.00’dan  itibaren biletix.com üzerinden temin edilebilir. Biletler, 27 Eylül Salı gününden itibaren AKM’de açılacak biletix gişelerinde satışa sunulacak. AKM Perge Sinema salonunda gösterilecek Ulusal Kısa Metraj  ve Belgesel Film gösterimleri ve Charlie Chaplin’in Yumurcak adlı filminin iki gösterimi ücretsiz olacak. 
Festivalin bilet ücretleri öğrenci 3TL ve tam 5TL olup, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın AKM Aspendos Salonu’nda 14:30 ve 17:00’da yapılacak ilk gösterimleri film ekiplerinin katılımıyla gerçekleşecek. Gösterimlerin ardından AKM Balerin Cafe’de film ekiplerinin katılımıyla söyleşiler düzenlenecek. 
Ulusal Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nın AKM Perge Salonu’nda yapılacak gösterimlerinin ardından söyleşiler aynı salonda film ekiplerinin katılımıyla yapılacak. 
“Başka Bir Dünya” bölümüyle yılın heyecan uyandıran filmleri Antalya’da!
Festivalde Altın Portakal heyecanının yaşanacağı Ulusal ve Uluslararası Film Yarışmaları dışında “Başka Bir Dünya” bölümünde merakla beklenen dünyanın önemli festivallerinden ödüller alan yapımları izleyiciyle buluşacak. 
2022 Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen Park Chan-wook’un  soruşturduğu cinayetin şüphelisine aşık olan bir dedektifin hikâyesini anlatan Ayrılma Kararı / Decision to Leave; Charlotte Wells’in Cannes Film Festivali’nde gösterilen, bir baba kızın duygu yüklü hikâyesini anlatan Güneş Sonrası / Aftersun; Lukas Dhont’un çocuklukta düğümlenen ya da çözülen arkadaşlık ve dostluk ilişkilerinin önemini vurgulayan Cannes Jüri Büyük Ödüllü filmi Yakın / Close; yakın gelecekte toplumdaki yaşlı nüfus üzerinde uygulanan inanması güç bir planı anlatan Chie Hayakawa’nın yönettiği, Japonya’nın Oscar adayı Plan 75; halkın daha iyi eğitim, sağlık ve iş olanakları ve daha fazla demokrasi ile sosyal eşitlik talep etmesiyle 2019’da Şilinin başkenti Santiago’nun sokaklarında patlayan protestoları gözler önüne seren Patricio Guzmán imzalı Hayali Ülkem / My Imaginary Country; Cannes Film Festivali, Eleştirmenler Haftası Bölümü’nde gösterilen, hayatında her şeyin kötü gittiği bir dönemde eski lise arkadaşıyla karşılaşan bir kadını odağına alan Céline Devaux imzalı Herkes Jeanne’ı Sever / Everybody Loves Jeanne; Locarno Film Festivali’nde gösterilen, daha iyi bir hayat için İtalya’dan Fransa’ya göçen bir aileyi anlatan Alain Ughetto’nun yönettiği canlandırma filmi Köpekler ve İtalyanlar Giremez / No Dogs or Italians Allowed ve iki Amerikan yerlisi kızılderili çocuğunun iç içe geçmiş hikâyelerini takip eden Savaş Atı / War Pony filmleri gösterilecek. 
Kore-eda Hirokazu’nun yönettiği, başrolündeki Song Kang-ho’ya Cannes Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandıran, kiliseye bırakılan bebekleri çalan ve çocuksuz ailelere satan bir çeteyi konu alan Bebek Servisi / Broker; Venedik Film Festivali’nde gösterilen, bir kadının sevgilisinin eski eşinden olan kızıyla kurduğu ilişki üzerinden ebeveynlik kavramına farklı bir bakış açısı getiren Rebecca Zlotowski imzalı Başkalarının Çocukları / Other People’s Children filmleri gösterilecek. 
Ayrıca, bu yıl aramızdan ayrılan, dilimize ‘Pıtırcık’ adıyla çevrilen Le Petit Nicolas serisiyle tanıdığımız yazar-çizer Jean-Jacques Sempe anısına Amandine Fredon ve Benjamin Massoubre’nin birlikte yönettikleri Pıtırcık – Mutlu Olmak İçin Neyi Bekliyoruz? / Le Petit Nicolas - Happy As Can Be adlı canlandırma filmi de gösterilecek. 
Özel Gösterimler kapsamında 8 film izleyiciyle buluşacak.
Festival programında bu yıl yıllara meydan okuyan iki film yer alıyor; David Lean’in yönettiği Arabistanlı Lawrence / Lawrence of Arabia ve Charlie Chaplin imzalı Yumurcak / The Kid. Birinci Dünya Savaşı’nda Arap kabilelerini Türk ordusuna karşı örgütleyen İngiliz casusu T.E. Lawrence’ı konu alan yedi Oscar ödüllArabistanlı Lawrence, sinema tarihinin en önemli filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Türkiye’de sansüre takıldığı için sinemalarda gösterilemeyen 1962 yapımı bu film, yenilenmiş 226 dakikalık kopyasıyla gösterilecek. Charlie Chaplin’in 1921 tarihli ilk uzun metraj filmi Yumurcak ise unutulmaz bir klasik. 2021 yılında restore edilen film, bu yıl küçük ve büyük sinemaseverler için festival programında yer alıyor. 
Festivalde Biket İlhan’ın Türk tıbbının modernleşmesine ve kadınların hayatına önemli katkılarda bulunan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doktor Besim Ömer (Akalın) Paşa’nın hayatını ve çalışmalarını anlattığı Bir Hekimin Anıları, Mehmet Güreli’nin yönettiği, duayen yapımcı Abdurrahman Keskiner’in portresi Bir Zamanlar Yeşilçam - Abdurrahman Keskiner, İlke İşisağ’ın Türkiye’nin ilk kadın il belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatını anlattığı Leyla Hanım ve Jale İncekol’un meslek sahibi olmayan kadınların bir el sanatları atölyesinde kendi güçlerini keşfetmelerini anlatan Narperi’nin Bileziği adlı belgesellerinin özel gösterimleri yapılacak. 
Festivalin yarışma dışı programı kapsamında ödüllü belgeselleri ile tanınan Ümran Safter’in ilk uzun metraj kurmaca filmi Kabahat ve ilk filmi Kasap Havası ile dikkat çeken Çiğdem Sezgin’in yeni filmi Suna izleyiciyle buluşacak. Suna, erkek egemen bir dünyada hayatta kalmaya çalışan bir kadını, Kabahat ise ergenliğe henüz adım atmış 13 yaşındaki bir kız çocuğunu odağına alıyor. 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını üstlendiği, idari direktörlüğünü Cansel Tuncer’in, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu’nun, sanat yönetmenliğini Başak Emre’nin üstlendiği Festivalde, Antalya Film Forum’un direktörlüğünü Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütüyor.
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Vali Yazıcı :Tarımda Da Bir Dünya Markasıyız
 
Alanya'da 4 Gün Caz Müzik Rüzgarı Esti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Antalya Paça Çorbası artık tescilli
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, tarihi 1950’li yıllara ...
Sanatseverlerden Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivaline yoğun ilgi
Yoğun ilgi gören Festival kapsamında 17 Eylül Cumartesi günü saat 21.00’de ...
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Gün Sayıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ...
Hıdırlık Kulesi’nde arkeolojik kazılar heyecan yarattı
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Koruma Kurulu kararı doğrultusunda, ...
 
 
​Kepez’de Uluslararası Folklor Festivali Coşkusu
Dünya’nın ve Türkiye’nin folklor renklerini buluşturan 6. Uluslararası ...
Serik Zafer Bayramı Konseriyle Coştu
Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Orkestrası, ...
3. Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği Coşkusu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Antalya’dan ve şehir ...
Günnercik Yayla Şenliği için hazırlıklar tamam
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Belediyesi tarafından bu yıl ...
 
 
Feslikan'da şenlik ve yağlı güreş hazırlıkları
Konyaaltı Belediyesi’nin ev sahipliğinde 23 ve 24 Temmuz tarihlerinde ...
Antalya Film Forma Başvurular Başladı
1-8 Ekim tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ...
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başvuruları Başladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ...
Vali Yazıcı Abdal Musa Anma Etkinliklerine Katildi
Vali Ersin Yazıcı, Elmalı’nın Tekke Mahallesinde 17’nci uluslararası 38’inci ...
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika