Alanya'nın Dim Çayı bölgesi, Sapadere Mahallesi ve Taşatan Yaylası'ndaki 9 alabalık tesisinde yılda yaklaşık 65 ton üretim yapılıyor. Kış aylarında sadece 10-15 ton üretim yaparken, yaz aylarında bu rakam 60-70 tona yükseliyor. Alabalıkların çoğu yaz aylarında turistik konaklama tesislerinde kilosu 7-8 liradan satılıyor. Kentin 13 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Dim Çayı çevresindeki tesislerde yetişen alabalıklar ise yine aynı tesislerin piknik alanlarına gelen müşterilere sunuluyor.
YILIN 12 AYI DENETİM
Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ise alabalık üretim tesislerini yılın 12 ayı denetim altında tutuyor. Alabalık üretim tesislerinin yanında balıkçı barınağı, iskele, su kirliliği ve deniz kaplumbağaları izleme noktası, balıkçı tekneleri ile deniz ürünü satış noktalarına geçen yıl su ürünleri mühendisi ve teknisyeni tarafından toplam 371 denetim yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Alanya'da alabalık üretimi yapan 2 işletmeye ise 2013 yılında 14 bin 625 lira destek verdi.
68 KİŞİYE BALIKÇI BELGESİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, alabalık üretiminin artması için uzman personelleri tarafından üreticilerin bilgilendirildiğini söyledi. Denetimlerin yaz sezonu nedeniyle balık av yasağı kapsamında sıklaştığını belirten Rüzgar, "Bunun yanında amatör balıkçı belgesi de veriyoruz. 2013 yılında 68 kişiye belge verdik. 101 kişiye ise avlanma ruhsatı verdik" dedi.