Vali Münir Karaloğlu, eşi sevim Karaloğlu, Merkez ilçe kaymakamları ve paydaş kurum amirlerinin katıldığı toplantıda proje hakkında sunum yapıldı.
Sunumdan önce yaptığı konuşmada, sosyal hizmetlerde geçmişten bugüne kamp sistemi, sevgi evleri, koruyucu aile yöntemlerine değinen Vali Münir Karaloğlu, en doğru yolun çocuğun kendi ailesi yanında hayatını devam ettirecek koşulları sağlamak olduğunu belirterek: “Yetim çocuklarla ilgilenmek, kamudan maaş aldığımız için ilgilenmemiz gereken resmi bir iş de değil aslında. İnancımızın, kültürümüzün medeniyetimizin gereği yetimlerle özel ilgilenmemiz lazım” dedi.
Vali Karaloğlu, hangi ortam yaratılırsa yaratılsın, hangi konfor yapılırsa yapılsın yetim çocuğa annesinin, ailesinin yanındaki ortamın sağlanamayacağına vurgu yaparak: “En kötü aile yanı, bizim en iyi sağlayacağımız devlet imkânından daha iyidir. Biz bu yetim çocuklar ve aileleriyle ilgilenirken bize gelme riski olan çocuk sayısını kaynağında azaltıyoruz. Kendi yükümüzü çok daha az bir maliyetle hafifletmiş oluyoruz. Kaymakamlarımız bu işin lokomotifi, zaten yapıyorsunuz. Antalya’da işi kurumsal hale getirmek istiyoruz. Bu işi sadece kamu kurumlarıyla değil, özellikle ilçelerde sivil ayağını mutlaka oluşturalım. Bunun içerisinde devlet, belediyelerimiz, sivil toplum ayağı, hayırsever vatandaşlarımız mutlaka olsun. Yetim çocuklarla ilgilenirken görevinizin ötesinde bir insanlık görevi, bir medeniyet görevi, bir inanç görevi olarak da yaklaşmanızı her birinizden istiyorum” diye konuştu.
Proje kapsamında tespit edilen aileler, proje ekibi tarafından ziyaret edilerek ihtiyaçları belirlenecek. Sağlık, eğitim, psiko-sosyal, eşya, ayni yada nakdi her ne ihtiyaçları varsa karşılanacak. Şu anda Antalya merkezde yapılan çalışma zaman içerisinde yetim, öksüz ayrımı gözetmeksizin 19 ilçede uygulanmaya başlayacak.