ASAT Genel Müdürlüğü'nün Antalya genelindeki alt yapı hamlesi sürüyor. Kaş'tan Gazipaşa'ya yıllardır biriken sorunları tek tek çözen ASAT, Antalya merkezini de ihmal etmiyor. ASAT, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde yaşanan yağmur suyu sorununu çözmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. Şiddetli yağışlar sonrası sıkıntı yaşanan Kepez İlçesi Varsak Mahallesi ile Muratpaşa İlçesi Metin Kasapoğlu Caddesi, Kızıltoprak Mahallesi, Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerinde yağmur suyu projeleri yürütülüyor. Projeler tamamlandığında bu bölgelerde yaşanan göl manzaraları tarih olacak.
VARSAK 1 ETAPTA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
ASAT'ın Varsak'ta başlattığı 1. Etap Yağmur Suyu Drenaj Hattı inşaatı aralıksız sürüyor. Yaklaşık 13 bin 700 metre uzunluğunda olacak drenaj hattının 3 bin metresinde kazı çalışmaları ve beton imalatı tamamlandı. Hattın 10 bin metrelik kısmında 11 farklı ölçüde kapalı betonarme kutu menfez inşaatı yapılıyor. 3 bin 700 metrelik kısmında ise 400, 800 ve 1000'lik çaplarda borular kullanılıyor. Proje tamamlandığında Varsak, Karşıyaka, Şelale ve Habipler mahalleleri ile bağlantı yolları drenaj hattına kavuşacak. Projen 21 milyon liraya mal olacak.
YILDIZ- TONGUÇ HATTINDA SORUN ÇÖZÜLÜYOR
ASAT, Muratpaşa İlçesi Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerinin yağmursuyu sorununu çözmek için düğmeye bastı. 18 milyon 300 bin TL yatırım bedelli proje başladı. Proje kapsamında bu caddelerde 6 bin 380 metre uzunluğunda yağmursuyu drenaj hattı imalatı yapılacak. Hattın imalatında çeşitli ebatlarda kutu menfez inşa edilecek, betonarme boru ve çelik borular kullanılacak.
8 BİN 700 METRE YAĞMURSUYU DRENAJ HATTI
Metin Kasapoğlu Caddesi'ne de 4 milyon lira yatırım bedeliyle, 3 bin 300 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı yapılıyor. Projeyle Metin Kasapoğlu Caddesi, Çınarlı Caddesi, 4450, 1463, 1466 ve 1452 sokaklar yağmursuyu drenaj hattına kavuşacak. Kızıltoprak Mahallesi'nde yürütülen yağmursuyu çalışması da aralıksız sürüyor. 3 milyon 100 bin liraya mal olacak çalışma ile bölgede 5 bin 400 metre yağmur suyu hattı yapılacak.
Projeler 2016 yılı içerisinde tamamlanacak. Toplam 46 milyon 400 bin liraya mal olacak projeler bittiğinde bu bölgelerdeki yağmur suyu çilesi sona erecek.