ATSO’nun 2017 yılını “İnovasyon Yılı” ilan ettiğini kaydeden ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Akademi tarafından 1–14 Ağustos 2017 günleri arasında Robotik Kodlama Eğitimlerinin düzenleneceğini, ATSO Eğitim Salonu’nda düzenlenecek eğitimlerin 7-10 ve 11-15 yaşlarına yönelik olmak üzere iki grupta gerçekleşeceğini söyledi.
SANAYİLEŞME DEVRİMİNDE GEÇ KALDIK, GELECEĞİ YAKALAYALIM
Açıklamasında Türkiye’nin sanayileşme devriminde geç kaldığını ve bunun bedelinin halen ödenmekte olduğunu kaydeden Başkan Çetin şunları kaydetti; “Ülke olarak sanayileşme devrimini kaçırdık ve bugün halen bu gecikmenin bedelini ödüyoruz. En büyük 500 sanayi kuruluşumuz içerisinde bile yüksek teknoloji düzeyinde faaliyetini yürütenlerin oranı sadece %9’larda. Katma değerli üretim yapamıyoruz. Ancak artık önümüze bakmamız gerekiyor.
ÇOCUKLARINI GELECEĞE HAZIRLAYAN ÜLKELER KAZANACAK
Şimdi önümüzde yeni bir fırsat var. Dijital teknolojilere dayalı yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu süreci kaçırmayalım, geleceği yakalayalım. Bu yeni düzenin ihtiyaç duyduğu becerinin, dilin adı “kodlama”. Hangi ülke bu beceriyi çocuklarına daha iyi öğretirse gelecekte o ülkeler başarılı olacak. Geleceği gören ülkeler kodlama eğitimlerini kampanya ile yaygınlaştırma derdindeler, birçoğunda bu eğitim müfredata girmiş durumda. Bizim de çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız gerekiyor.
EĞİTİMLER 1 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR
Biz de ATSO olarak bu bilinçle 1-14 Ağustos 2017 tarihleri arasında inovasyon yılı etkinliklerimiz kapsamında çocuklarımıza ve gençlerimize dönük kodlama eğitimleri düzenleyeceğiz.”
EĞİTİMLER (7-10 YAŞ) VE (11-15 YAŞ) GRUPLARINA YÖNELİK
Bu eğitimlere katılanların bilgisayarlı sistemlere komut verebilme, uygulamaları izleyebilme, büyük veri yığınlarını işleyebilme yeteneklerinin kazandırılmasının hedeflendiğini kaydeden Başkan Davut Çetin, “Eğitimler ATSO Eğitim Salonu’nda, ‘Robotik Kodlama WeDo (7-10 Yaş)’ ile ‘Robotik Kodlama EV3 (11-15 Yaş)’ olmak üzere toplam 2 grupta gerçekleşecek.
“GENÇLERİ VE ÇOCUKLARI EĞİTİME DAVET EDİYORUZ”
Konunun uzmanı eğitmen Hüseyin Sarı tarafından katılımcılarımıza; Lego WeDo 2.0’ a giriş, Milo Science Rover Milo bilim aracının tasarlanması, Pulling dengeli ve dengesiz kuvvetlerin bir nesnenin hareketi üzerindeki etkilerinin araştırılması, Speed bir aracın daha hızlı gitmesine neden olabilecek faktörleri araştırılması vb. Lego mindstroms EV3 tanıtım ve giriş, Lego mindstroms EV3 brick fonksiyon ve menülerin tanıtımı, Lego mindstroms EV3 elektronik parçaları ve çalışma prensipleri vb. hususlarda bilgiler verilecek. Başta üyelerimizin çocukları olmak konuya ilgi duyan gençlerimizi ve çocuklarımızı bu eğitime davet ediyoruz” dedi.
Başkan Davut Çetin, eğitime ilişkin ayrıntılı bilgilerin ATSO internet sayfasındaki (www.atso.org.tr) “ATSO Akademi” bağlantısından, twitter.com/ATSO Akademi ve facebook.com/ATSO Akademi’den takip edilebileceğini sözlerine ekledi.