Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Antalya 31 Mart Pazar günü Seçime Hazır  
 
   
  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
 
ATSO Başkanı Çetin 4 Yıllık Dönemi Anlattı
ATSO Başkanı Çetin 4 Yıllık Dönemi Anlattı
 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, seçimler öncesi gerçekleştirilen son meclis toplantısında dört yıllık dönemdeki ATSO’nun projeleri, Türkiye ve Antalya’yı etkileyen olaylar, ekonomik gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
27 Mart 2018 Salı - 22:13

ATSO’nun 7 Nisan’da yapılacak seçimleri öncesindeki son meclis toplantısı yapıldı. ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer başkanlığındaki toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı. Yaklaşık dört yıllık görev süreci tamamlanan meclise Çetin teşekkür etti.


ATSO’nun 4 yıllık projelerini hatırlatan Çetin, “Avrupa’da kentler dijitalleşme projelerini 15 yıl önce başlatmış. Avrupa Birliği şimdi dijital köy projelerine destek veriyor. Tarım 4.0, ticaret 4.0, turizm 4.0 dönemi çoktan başladı. UBER ve sarı taksi çatışması bunun ilk gelişmeleridir ve bu gelişme önlenemez. Biz taksilerimizi UBER düzeyine çıkarmak zorundayız. Artık ticaret 4.0 yerine ticaret 5.0’ın konuşulmaya başlandı. Bundan sonra her müşteriye özel ürün ve hizmet sunulacak. Örneğin konfeksiyon fabrikası bile terzi gibi çalışacak. Antalya’nın henüz iyi bir web sayfası yok. Oysa turizmde üç boyutlu filmlere, artırılmış gerçeklikle tanıtıma geçmeliyiz. Antalya’da örnek dijital caddeler yapmalıyız. Dijital esnaf yarışmaları, akıllı sera yarışmaları açmalıyız. Antalya 4.0 çalışmalarının sektörel gruplarla ekim ayına kadar devam etmesi ve ekim ayında Antalya yol haritasının yayınlanması yönünde karar aldık" dedi.

ATSO’nun inovasyon merkezi ve business center projelerini anlatan Çetin, inovasyon merkezine 3 boyutlu yazıcı alarak ilk adımın atıldığını ve üyelerin AR-GE Müdürlüğü’nden randevuyla hizmet alabileceğini kaydetti. Bilişim ve sağlık turizminde hizmet kümeleri yani HİSER’in oluşturulduğunu da söyleyen Çetin, 30 Mart’a kadar çağrıya çıktıklarını ve sağlık sektöründe sağlık turizmi kümesini oluşturarak bakanlığa başvuru yapıldığını dile getirdi.

Dolar artışları

Türkiye ekonomisinde ocak ayı sanayi üretimi verisinin olumlu geldiğini, fakat iç piyasada yavaşlama şikayetlerinin arttığına dikkat çeken Davut Çetin, “Son günlerde dövizdeki hareket kaygı oluşturmuştur. Son bir ayda dolar yüzde 4.35 civarında artmıştır ve son bir ayda dünyada doların en fazla değer kazandığı ülkeyiz. Cari açığımız ve sıcak para nedeniyle döviz kurunda dalgalanma riski vardır ve Mehmet Şimşek bu konuda herkesi uyarmaktadır. Ekonomi yönetimi cari açığı azaltmak için bir yerlileştirme projesi başlatmıştır. Yerlileştirme kurulu 43 ürünün ülke içinde üretimiyle 20 milyar dolar kadar bir ithalatın azaltılmasını hedeflemiştir. Bu ürünlere teşvikler artacaktır” dedi.

Ürünlere Teşvik

Ekonomi yönetiminin cari açığı azaltmak için başlattığı yerlileştirme projesine değinen Çetin, “Ekonomi yönetimi cari açığı azaltmak için bir yerlileştirme projesi başlatmıştır. Yerlileştirme kurulu 43 ürünün ülke içinde üretimiyle 20 milyar dolar kadar bir ithalatın azaltılmasını hedeflemiştir. Bu ürünlere teşvikler artacaktır.

Bu ürünler içinde kepek de var, sanayi robotu da var. Biz sanayi 4.0 teşviklerinin açıklanmasını talep ediyorduk, şimdi bu yönde bir adım atılmaktadır. Bakan yapay zeka gibi projelere öncelik verileceğini açıklamıştır. Elektrikli otomobil projesi de ilerlemektedir. Bunlar olumlu gelişmelerdir. Bir başka önemli gelişme hizmet ihracatçıları birliğinin kurulmasıdır. Artık turizm, yazılım, sağlık sektörlerinde de ihracatçılar birliği kurulabilecektir. Eğer kurumlar arasında koordinasyon ve işbirliği sağlanırsa iyi sonuçların alınabileceğine inanıyorum.”

Çiftlikbank konusu

Türkiye gündeminin en önemli sorunlarından biri olan Çiftlikbank konusunda de açıklamalarda bulunan Davut Çetin, “Türkiye olarak dürüst tüccar, üretici ve tüketiciyi yeterince koruyamıyoruz. Çiftlikbank olayı hem kolay yoldan para kazanma hırsına hem de denetim sorununa da işaret etmektedir. Sisteme yarım milyon kişi girmiş, 132 bin kişi 1 milyarın üzerinde para yatırmış. Bakanlıklarımızın denetim imkanı yetersiz, Odalar ise yetkisiz, dolayısıyla ticarette bir boşluk doğuyor. Odalar denetim gücüne sahip olsa Çiftlikbank olayı olmazdı. Bakanlığımız ticaretin kurallarının belirlenmesi ve dürüst ticaretin desteklenmesi için mutlaka yeniden düzenleme yapmalıdır. Ayrıca basının da bu tür olayları daha detaylı araştırması, sorgulaması gerekir. Vatandaşı bilgilendirmek, önce kamunun, sonra bizim ve ayrıca basının da görevidir. Sistemimizde bir boşluk olduğu açıktır” diye konuştu.

Yapısal sorunlara rağmen bu yıl turizm sezonuna çok iyi başlandığını kaydeden Çetin, üç aylık dönemde turist sayısındaki artışın yüzde 30’un üzerinde olduğunu söyledi. Böyle giderse turizmde tüm zamanların rekorunun kırılacağı ve 13-14 milyon gibi bir rakama ulaşılabileceğini belirten Çetin, “Yabancılara satılan konut sayısı da artmaya devam etmektedir. Yabancı konut satışında Türkiye ve İstanbul’da yüzde 28, Antalya’da ise yüzde 55 artış var, böyle giderse yeniden birinci sıraya yükseleceğiz" dedi.

ATSO’nun dört yılı

ATSO Başkanı Davut Çetin, “Odada yönetim kurulu başkanlığı yapan 32. kişiyim. 12 yıl başkanlık yapan da var, bir ay yapan da var. Bizim meclisimiz yaklaşık 59 ay görev yaptı. Bu dönemin 20 ayında Çetin Osman Budak arkadaşımız başkandı, sonrasında da ben bu görevi üstlendim. Bu 40 aya yakın dönemde bir yerel seçim, iki genel seçim, bir referandum, 15 Temmuz ve odamıza bomba atılması olaylarını yaşadık. Son altı ay ise uzatma dönemi oldu. Hep birlikte yıllarca yol arkadaşlığı yaptık, birbirimize hatırımız geçti. Bunca yıl beraber çalışmışsak, demek ki, birlikte çalışmayı başarmışız. Sizlere tek tek teşekkür borçlu olduğumu baştan söyleyeyim. Burada bir seviyeyi her zaman korudunuz. Dışarda kavgalar, gürültüler olurken, burada konuştuk, birbirimizi eleştirdik, fakat her zaman ölçülü olduk. Son altı aylık uzatma dönemini de kurumsal sorumlulukla geçirmeye gayret ettik. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum.Zor bir dönemde görev yaptığımız açıktır. Antalya’da bizim yaşımızda gördüğümüz en büyük krizi bu dönemde birlikte yaşadık. Terörün şiddetli döneminde, siyasi gerginliğin yüksek olduğu dönemde görev yaptık” diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Evlilik Senedi Tekrar Sahnede
 
Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek'ten Kan Bağışına Destek
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
ATB Başkanı Çandır Açıklamalarda Bulundu
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Şubat ayıp olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.ATB ...
ATSO Başkanı Çetin 2017 Yılını Değerlendirdi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, bin 38 işyerindeki ...
ATSO Başkanı Çetin Ocak Ayı Enflasyonunu Değerlendirdi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ...
Domates Fiyatlarında Yükseliş
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, piyasada ...
 
 
ATB Başkanı Çandır'dan Enflasyon Değerlendirmesi
Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı ...
Antalya'da Rus Turist Bereketi
Antalya’ya 2017’nin ilk 11 ayında 3 milyon 695 bin 69 Rus turist geldi.
BAİB Başkanı Satıcı İhracat Rakamlarını Açıkladı
Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya, ...
Antakyalı İş Adamları ATSO'yu Ziyaret Etti
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti.
 
 
ATSO’dan “Fikirden İnovasyona” Atölye Çalışması
ATSO Başkanı Davut Çetin “Fikirden İnovasyona Atölye Çalışması” düzenleneceğini bildirdi
Antalya İş Dünyası’nın Gurur Gecesi
ATSO’nun başarılı gerçek ve tüzel kişi üyelerini teşvik etmek için düzenlediği ...
Tütüncü’den İnşaat Firmalarına Ruhsat Ücreti Müjdesi
Başkan Hakan Tütüncü, yaptıkları modern konutlarla Kepez’in şehirleşmesine ...
ATSO Yapılandırmasında Son Gün: 31 Temmuz
ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO üyelerinin geçmiş dönemlerine ait borçlarının ...
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika