Görüşmede kadınların sosyal ve ekonomik hayatın her alanında yer alması gerektiğini vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin, Türkiye’de bugün gelinen noktada kadınların sosyal hayat ve ekonomiye katılım düzeyinin yeterli olmadığını ifade etti.
Kadınların iş gücüne katılım oranının Almanya, İsveç ve Danimarka gibi ülkelerde yüzde 70’ler düzeyinde olduğunun altını çizen Başkan Davut Çetin, “Bu oran ülkemizde ne yazık ki yüzde 30’lar düzeyinde. TUİK verilerine göre 11 milyondan fazla kadınımız kendisini ‘ev kadını’ olarak tanımlıyor” dedi.
Kadınlarımızı her alanda kalkınma süreçlerinde yer almalılar
Bu tabloya bakıldığında ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın birikimi, katma değeri ve yaratıcılığından yeterli düzeyde yararlanılamadığını söyleyen Çetin, “Kadınlarımızı sosyal hayatın ve ekonominin içerisine tam olarak dâhil edemediğimiz için, bir bacağını tam olarak kullanamayan koşucu gibi topallayarak ilerliyoruz, istediğimiz hıza erişemiyoruz. Ülke olarak gelişmek, büyümek istiyorsak kadınlarımız her alanda ülkemizin kalkınma süreçlerinde yer almalılar.” şeklinde konuştu.
ATSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Antalya Kadın Girişimciler Kurulu’nun da çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Başkan Davut Çetin, “Türk Kadınlar Konseyi ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuzu ortak projeler içerisinde görmek isteriz” ifadelerini kullandı.
‘Türk’ adını alan ilk kadın derneği
Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin çalışmaları ve faaliyetleriyle ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Antalya Şube Başkanı Tülay Ersoy, “Derneğimiz 1959 yılında kuruldu. Bugün 165 ülkede şubesi bulunan büyük bir kuruluşuz. Derneğimiz aynı zamanda adının başına ‘Türk’ adını almaya hak kazanan ilk kadın girişimidir” dedi.
Dernek çalışmalarının kadınların sosyal ve ekonomik hayata girmesini destekleyici yönde olduğunu da belirten Başkan Ersoy, önümüzdeki dönemlerde TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ile de ortak projelerde yer alabileceklerini dile getirdi.