Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
   
  AKDÜ Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerine Açılış  
 
   
  Antalya AdliyePersoneli İçin 40 Adet Daha Yeni Lojman  
 
   
  Muratpaşa'da Sokak köpeklerin özel yaşam alanı  
 
   
  Telefirik Kazasıyla İlgili ,Başkan Mesut Kocagöz Dahil 5 Kişiye Tutuklama  
 
 
BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN SEZARYEN DOĞUM TEPKİSİ
BAKAN MÜEZZİNOĞLU NDAN SEZARYEN DOĞUM TEPKİSİ
 
Antalya'da düzenlenen Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Kurultayı'nda konuşan Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, özel sektördeki sezaryen doğumlarının fazlalığına tepki gösterdi.
 
16 Nisan 2015 Perşembe - 14:41

“Hekim arkadaşımız 400 doğum yapmış bunun 350’si sezaryen. Helal olsun, alkışlayalım. Sezaryene daha çok para verelim. Arkadaşlar, hasta geldiğinde 'midemi ameliyat edin' dediğinde siz ameliyat ediyor musunuz?" dedi.

Sağlık Bakanlığı, Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Kurultayı 2015 Sağlıkta Ortak Çözüm toplantılarının açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Antalya’nın Serik İlçesi Belek turizm bölgesindeki Susesi Hotel’de 15-19 Nisan tarihlerini kapsayan kurultay ‘Sağlıkta Kalite İçin El Ele’ sloganıyla başladı.

“ÇOK ZOR BİR KONUYU KONUŞUYORUZ”

Kurultayda konuşan Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, çok zor bir konuyu konuştuklarını, insanlık tarihi boyunca sağlık sorunlarının çözümü hep sorunlarla konuşulduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda da sorun konuştuk, bugün de sorunlar konuşuyoruz. Bir taraftan halledilen sorunlar için teşekkürler alıyoruz. Ben talebeyken evlendim. O gün 52 metrekare evde oturuyoruz. Fincan setinden bir fincanın sapı kırılınca yapıştırdık. Tabii o zamanlar yeni bir fincan seti alamadık ama bakıyoruz nereden nereye geldik. Sorunlar ne zaman biter diye hanıma sordum. 38 yıldır eşim hala o da yok bu da yok diyor. Sorunlar ne zaman biter diye hanıma sordum. 'Böyle giderse hiç bitmez' dedi. Biter dedim öldüğümüz gün biter dedim. Sağlık sorunlarında sorunların bitmesi dükkanı kapattığınızda biter, kimsenin de dükkanı kapatmaya niyeti yok. Ben altıncı hissime bakıyorum iyi ki doktor olmuşum, altıncı hissime bakıyorum iyi ki hekim muayenesi açmışım, iyi ki bir hastanenin kuruculuğunu yapmışım diyorum ama, keşke siyasete girmeseydim diyorum. Yarınlara giderken yeni umut, heyecanlar ve hedeflerle gidiyoruz. Sorunlar sıkıntılar yine devam edecek” dedi.

“SAĞLIKTA YERİNDE SAYDIĞIMIZ DÖNEMLER OLDU”

Ülke, millet ve sağlık sektörü olarak asla yerinde saymayı kabullenmeyeceklerini dile getiren Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Çok ağır bedeller ödediğimiz, yerinde saydığımız, geriye gittiğimiz dönemlerde oldu. Ve hiç kimsenin o döneme talip olabileceğine inanmıyorum. O zamanlar cebinize 10 milyon dolar koyun, 10 hastane alacağınız günlerden şimdi yer darlığından şikayet eder duruma geldik. Bütün bunlar sektörün dinamikleridir ve bu nedenle sorunları da vardır. Üç paydaşımız var biri olmazsa olmaz üniversitelerdir. Tıp eğitimiyle çok daha farklı dinamiklere ihtiyacımız var. Ama ne yazık ki hala üniversite hastanelerinde bir yasal düzenleme yok. Yasal düzenleme yapalım dediğimizde sağlık bakanlığı bize müdahalemi ediyor şeklinde konuşuluyor” diye konuştu.

“350 SEZARYEN HANGİ BİLİMSELLİK”

Özel sektördeki sezaryen doğumlarının fazlalığına tepki gösteren Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzzinoğlu, “Sağlık Tebliğ Uygulaması (SUT) artırılmadı, peki iki katına artırdık, sorunlar çözülmüş mü olur. Bu ülkede 20 bin uzman hekim açığı, 10 bin pratisyen hekim açığı dururken, teknoloji dinamikleri planlı düzenlenemiyorsa bütçenin artırılması sorunları çözer mi? 360 derece değerlendirme yapılmalıdır. Mesele yalnız parasal boyutta değil, bizim dinamiklerimizi yarınlara hizmeti iyi sunan, 2,2 den 8,2 iyi bir rakam çok iyi ve standardı yüksek sunuyoruz. Türkiye olarak arzu ettiğimi yere götürür mü? O zaman şunu söyleyebiliriz çok ciddi bir sağlık tüketicisiyiz. Teknoloji üretiyor Türkiye satıyor, ne güzel bir Pazar. Hekim arkadaşımız 400 doğum yapmış, bunun 350’si sezaryen. Helal olsun, alkışlayalım. Sezaryene daha çok para verelim. 350 sezaryen hangi bilimsellik, hangi akredistasyon, bunu tartışmıyorsak, bunu değerlendirmiyorsak, yalnız hizmeti çok kolay sunan, gündelik memnuniyeti merkeze alan bir anlayışla sağlıklı bir noktaya gelebilir miyiz? O nedenle önümüzdeki süreç farklı dinamikleri de devreye sokmamız gereken bir süreç. Hizmeti sunacağız. Sunduğumuz hizmette kaliteli hizmet olacak. Bu sadece Sağlık Bakanlığı’nın akreditasyonu olmamalı, güven duyulan, kendisini yenileyen, Sağlık Bakanlığı’nı da akredite eden bir yapısal kurum oluşturulmalı. Bu nedenle Türkiye sağlık enstitüleri başkanlığını kurduk ve önümüzdeki bir ay içerisinde biyoteknoloji enstitüleri, akreditasyon enstitüleri gibi kuruluşlar inşallah yıl sonuna kadar yol haritasını belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“HASTA İSTİYOR DİYE MİDE AMELİYATI YAPIYOR MUSUNUZ?”

Sezaryen oranında özel hastanelerin ortalamasının yüzde 75’i geçmiş olduğuna da vurgu yapan bakan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz burada kendimizi kontrol etmezsek ve bilimsel oranların yüzde 10-15’ini anlarız ama iki misli, üç misli arkadaşlar. E hasta istiyor. Arkadaşlar hasta geldiğinde midemi ameliyat edin dediğinde siz ameliyat ediyor musunuz? Hasta istiyor diye tedaviyi bilimsel, endikasyonunu nasıl aşabiliriz. Doğru olanın önce zarar vermemek gibi temel bir ilke ile sorumlu değil midir? O nedenle standardı kendi içimizde kontrol etmemiz lazım.”

“BUGÜN 500 BİN YABANCIYA 2,5 MİLYAR DOLAR KARŞILIĞINDA HİZMET SUNUYORUZ”

Geçmiş yıllarda sağlık turizminde her yıl 120 bine yakın vatandaş ın yurtdışına gittiğini belirten bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Bu fakir ülkenin 1,5 milyar dolarını teşhis veya tedaviye harcıyordu. Bugün geldiğimiz nokta yaklaşık 500 bin yabancıya 2,5 milyar dolar karşılığında sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu rakam bu ülke için çok küçük bir rakam. Alt yapıyı ve vizyonu güçlü koyduğunuzda 2018’lerde bu rakam 9-10 miyar dolarla, 2023’de cumhuriyetimizin 100. yılında bu rakam inşallah 20-25 milyar dolarla gelecek. Burada özel sektörün dinamiklerine, özel sektörün vizyonuna ve bu anlamda yurtdışı hastaların bölgesel taleplerini de değerlendirmeliyiz. Yani Avrupa da yaşlı nüfusu yüksek olan bölgelere sağlık turizminin farklı boyutlarını koymak, onların arzularını cevaplayacak ve bunlara liderlik yapabilecek, o insanlara sağlık hizmeti sunabilecek bir ülkeyiz ve de alt yapımız var” dedi.

“2018 YILINDA 90 BİN YATAK KAPASİTELİ HASTANELER”

Şehir hastanelerinin ülke insanına kalite ve öz güven açısından vizyonel projeler olduğunu aktaran Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
“Şehir hastaneleri 35 civarında ve yaklaşık olarak 50 bin yatak kapasiteleri ve 26 binin tüm bürokratik eylemleri bitti. Şimdi buradaki 50 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri 2017-2018’de ki 2016 yılından itibaren devreye girecek. Şuanda da 720 hastanenin inşaatı devam ediyor. Yaklaşık olarak 36 bin yatak kapasiteli. Bir 10-12 bin şimdi ihale sürecinde olanları aldığımızı hesaplarsak bir 45-50 binde orada yenilemiş olacağız. Kamu olarak biz 2017 yılına geldiğimizde yaklaşık 70 bin yatak kapasiteli hastaneleri sıfırdan yeniden ileri teknoloji, modern fiziki mekanlarla, ileri tıbbi cihazlarla donatılmış bir kamu hizmeti sunumunu, 2018 yılının sonuna da geldiğimizde 90 bin yatak kapasiteli hastaneleriyle dünyanın bu anlamda, bu kadar kısa sürede fiziki mekan değişikliğini dönüşümünü yapan tek ülkesi olacağız. Bu tabii ki sağlık turizminde Türkiye’nin farklı dinamiklerinin alt yapısını bizlere oluşturacak.”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KONYAALTI'NDA KÖYLÜM BİSİKLETE BİNİYOR
 
MÜSİAD TUNUS GEZİSİNDEN UMUTLU DÖNDÜ
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
12. ULUSAL HEMOFİLİ KONGRESİ ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Hemofili Federasyonu tarafından düzenlenen 12. Ulusal Hemofili Kongresi, ...
MURATPAŞA'DAN SAĞLIKLI VE HİJYENİK TUVALETLER
Muratpaşa Belediyesi,kent merkezindeki tuvaletleri sağlıklı ve hijyenik ...
PROF. DR. OKUTAN KALP HASTALIĞI İLE İLGİLİ BİLİNMEYENLERİ ANLATTI
Manavgat Belediyesi ile Medical Park Antalya Hastane Kompleksi işbirliğiyle ...
3.MESGE SAĞLIK KONGRESİ ANTALYA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Jinekolojik Endoskopi Derneği (JED) ve Orta Doğu Jinekolojik Endoskopi ...
 
 
KIZILAY’A BÜYÜKŞEHİR KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NDEN 40 ÜNİTE KAN
Türk Kızılayı tarafından Antalya’nın Demre İlçesi’nde kan bağış kampanyası düzenlendi.
DEMRE DEVLET HASTANESİ'NDE PAKET ATIK SU ARITMA TESİSİ
Antalya’nın Demre ilçesi Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyete geçen ilçenin ...
SAĞLIK-SEN İSTİŞARE VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Antalya İl ...
HAVA KİRLİLİĞİ SİGARADAN DAHA TEHLİKELİ
Göğüs Hastalıkları Uzmanlık Derneği olan Türk Toraks Derneği’nin(TTD) ...
 
 
AK PARTİ KONYAALTI’NDAN KIZILAY’A KAN BAĞIŞI
AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı, bu yıl da Kızılay’la birlikte iki gün ...
RAKAMLARLA AKHB'NİN BİR YILLIK HİZMETLERİ
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Necat Yılmaz, ...
KORKUTELİ'NDE 2 GÜNDE 75 ÜNİTE KAN BAĞIŞLANDI
Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Bölge kan Merkezi, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde ...
BÜYÜKŞEHİR ​MİNİKLERE DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİNİ ANLATTI
Büyükşehir Belediyesi Santral Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika