Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
   
  Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
   
  AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
   
  81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
 
   
  Sarı kodla uyarılan Antalya’da şiddetli rüzgar  
 
 
BAŞKAN TÜREL İFTARINI ESNAFLA AÇTI
BAŞKAN TÜREL İFTARINI ESNAFLA AÇTI
 
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (AESOB) düzenlediği iftar yemeğine katılan Büyüşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Orucun Müslümanlara farz olduğunu ama esasen bütün dünyanın orucun faziletlerini yaşamaya ihtiyacı olduğunu dile getirerek, "Keşke bütün dünya bir günü oruç günü ilan etse ve o gün her türlü kötülükten, hırstan uzak durabilse. İnanıyorum ki, bir günlük oruç bile insanlık için birçok hayır getirecekti” dedi.
 
8 Haziran 2016 Çarşamba - 14:25

İftara, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve MKYK Üyesi AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yörük, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Edip Kemal Bahadır, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinatörü İsa Akdemir, Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Esnaf Ve Kefalet Kredi Kooperatifleri Başkanları ve kamu kurum kuruluşlarının müdürleri katıldı.
 
ORUÇ, KALPLERİ VE RUHU DİNLENDİRİR
 
AESOB tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Başkan Dere ve Türel, terörü lanetleyip Ramazan ayının huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundular.
AESOB’a bağlı merkezdeki oda başkanları, yönetim, denetim kurulu üyeleri ve genel sekreterleri iftar yemeğinde buluştu.  Yoğun katılımın olduğu iftar programında konuşan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, terörü lanetleyerek başladığı konuşmasında; “Tüm esnaf camiasının Ramazan ayını kutluyorum. Bu mübarek ayda yapılacak olan tüm hayır ve dualarında kabul olmasını diliyor ve her anlamda bereketli bir ay geçirmelerini Allah'tan niyaz ediyorum, Davetimize icabet eden yüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi. 
Başkan Türel de; yaptığı kısa konuşmada Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin çalışmalarını takip ettiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Başkan Dere'nin esnafın sıkıntıları için çözümü için yaptığı çalışmaları yakından biliyorum. Biz de camiamıza gereken desteği verdik, vermeye devam ediyoruz. Ramazan ayının tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini diliyorum.” Bu arada Başkan Dere, yoğun programı olmasına rağmen iftara katılan Türel’e teşekkür etti.


 
KEŞKE BÜTÜN DÜNYA BİR GÜNÜNÜ ORUÇ GÜNÜ İLAN ETSE
 
Orucun Müslümanlara farz olduğunu ama esasen bütün dünyanın orucun faziletlerini yaşamaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Türel, "Keşke bütün dünya bir günü oruç günü ilan etse ve o gün her türlü kötülükten, hırstan uzak durabilse. İnanıyorum ki, bir günlük oruç bile insanlık için birçok hayır getirecektir. Ama maalesef bırakalım dünyayı, İslam dünyası bile Ramazan ayının barış, kardeşlik, sevgi ve saygı mesajını yaşayamıyor. Güneydoğu’da asker ve polisimiz, göğsünü siper etmiş, hain teröre karşı mücadele veriyor. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyor ve bütün şehit ailelerimizin Ramazan ayını ayrıca tebrik ediyor, acılarını paylaşıyorum. Türkiye terör ve dış mihraklarla mücadele ediyor. Suriye’de milyonlarca insan acı çekiyor. Libya’dan kaçanlar Akdeniz’de hayatlarını kaybediyor. Bütün İslam topraklarında nifak tohumları ekiliyor ve kardeş kavgaları yaşanıyor. Bu mübarek günde bir defa daha Allah’tan bütün İslam alemi için mağfiret diliyorum” dedi.
 
ANTALYA KÜRESEL BİR ŞEHİR
 
Başkan Türel, Ramazan ayının aynı zamanda, bir iç muhasebe ayı olduğunu ifade ederek, konuşmasına söyle devam etti, “ Tabii ki, biz her gün hesap verme durumunda olan kişileriz. Biz görevimiz itibariyle her zaman hesaba çekilmeye hazır olması gereken insanlarız. Aynı zamanda sizlere de hesap vermekle yükümlüyüz. Allah şahidimizdir ki, gece gündüz, dur durak bilmeden, Antalya'mız için oradan oraya koşuyor, bir dakika boşa geçirmeden en iyi hizmeti yapmaya gayret ediyoruz. Çok şükür, Allah’ın yardımıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Hükümetimizin de desteğiyle bir tarafta yeni projeler başlatıyor, diğer tarafta açılışlar yapıyor, ilçelere gidiyoruz. Gençlik merkezleri, kadın merkezleri, eğitim merkezleri açıyoruz. Bir tarafta Ulu Camii projemiz ilerliyor, diğer tarafta kent müzesi yapıyoruz. Bir tarafta köylerimize yol götürürken, diğer tarafta Antalya’yı tarihinde ilk defa bir küresel şehir yapmak için çalışıyoruz. İşte bu gün Amerika Birleşik Devletleri’nin resmi sayfasında Dışişleri Bakanı John Kerry’nin sahsıma ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür videosunu büyük bir memnuniyetle tüm Antalyalılar adına izledim. Antalya’nın artık küresel bir şehir olduğunu bu vesileyle bu yapılan organizasyonla G20’sinden EXPO’suna kadar birçok organizasyonla bütün dünyaya duyurduğunu ifade etmek isterim. Tabii ki, bunları tek başımıza yapmıyoruz. Bütün Antalya’nın güveni ve desteğiyle yapıyoruz. Antalya, bütün Antalyalıların, Antalya’da yaşayan herkesin, Antalya’yı seven herkesin ortak değeridir. Antalya bizim en şerefli mirasımızdır. Bu sebeple, ayrı gayrı düşünmeden, herkesi kucaklayarak, herkesi kardeş gibi bağrımıza basarak çalışıyoruz.”
 
BEREKETLİ PROJELER
 
Bu yıl turizmde sıkıntılı bir dönem yaşandığını belirten Başkan Türel,  “Ama bu tür sıkıntıları 1990’larda çok daha sık yaşardık. Şimdi alışkın değiliz, çünkü son senelerde Antalya hiç sıkıntı çekmeden büyüdü ve eskiden yaşadığımız problemleri bu sebeple bir nebze unutmuştuk. İnanıyorum ki, hep beraber, birlik beraberlikle bu sorunları da aşacağız. Biraz sabır ve el birliğiyle Antalya’ya bereket getirecek projelerimizi tamamlayacağız. Türkiye yakın geçmişte çok badire atlattı, aziz milletimizin sağduyusuyla bütün oyunları bozdu. Avrupa ülkeleri bir avuç mülteciyi kabul etmezken, Türkiye 3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açtı.  Çevremiz ateş çemberi oldu, Türkiye’yi de ateşe atmak için çok şey yaptılar ama bu millet tarihte olduğu gibi bu defa da boyun eğmedi.  Sizlerin duası, milletimizin duaları, bugüne kadar Türkiye’nin en büyük gücü, kuvveti oldu. Bundan sonra da en büyük kuvvetimiz olacaktır. Ramazan ayında bu beraberlikler, semaya birlikte açılan eller, bu sebeple çok önemlidir” dedi.
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN ACİL SERVİSLERE ACİL İFTARLIK
 
KEPEZ RAMAZAN ŞENLİKLERİNDE ŞEHİTLERE VEFA
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN ACİL SERVİSLERE ACİL İFTARLIK
Büyükşehir Belediyesi, iftarda evlerine yetişemeyen vatandaşları unutmuyor. ...
HAMAMCIOĞLU: SPRİNK SİSTEMLERİNE ÖNEM VERİLMELİ
Geçtiğimiz hafta Alanya İlçesinde 5 yıldızlı bir otel'de sabaha karşı ...
UYSAL: KAMU YARARI İÇİN İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetimini konuk eden ...
DÖŞEMEALTI’NDA İFTAR ÇADIRI DOLUP TAŞTI
11 Ayın Sultanı Ramazan ayının ilk günü Döşemealtı'nda büyük bir coşku ...
 
 
ATSO DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NÜ EXPO 2016 ANTALYA'DA KUTLADI
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) AB Bilgi Merkezi, 2016 yılı etkinliklerine ...
ANTALYALILAR İLK İFTARDA KARAALİOĞLU PARKI’NA AKIN ETTİ
Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı’nda kurduğu iftar sofrası ...
KEPEZ’DE RAMAZAN AYI BEREKETLİ BAŞLADI
Kepez’de, iki mahalledeki sokak iftarlarında 2 bine yakın kişi birlikte ...
ALİ BAHAR: AMACIMIZ BÜYÜYÜP İLERLEMEK
Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 1 Haziran ...
 
 
EN GÜZEL BALKON VE BAHÇE SAHİPLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘En Güzel Bahçe ve Balkon ...
AK KÖPRÜ AĞUSTOS’TA HİZMETE AÇILACAK
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Dim Barajı Gölü üzerine yapılan ...
NİKAH TARİHİNDE 06.06.2016 YOĞUNLUĞU YAŞANDI
Unutulmaz bir tarihte dünya evine girmek isteyen 24 çift, Ramazan ayının ...
ANTALYA'DA BAŞSAVCI DAHİL 89 HAKİM VE SAVCININ YERİ DEĞİŞTİ
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi tarafından Adli ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika