Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
   
  Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
   
  AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
   
  81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
 
   
  Sarı kodla uyarılan Antalya’da şiddetli rüzgar  
 
 
BİRİNCİLİKLE DÖNEN ANTALYA HEYETİ COŞKUYLA KARŞILANDI
BİRİNCİLİKLE DÖNEN ANTALYA HEYETİ COŞKUYLA KARŞILANDI
 
Kanada’da düzenlenen ve belediyeciliğin Oskar’ı olarak nitelendirilen ‘Uluslararası Çiçek Açan Şehirler’ yarışmasından ‘Beş Çiçekli Altın Şehir’ ödülü ile kente dönen Antalya heyeti havalimanında coşkuyla karşılandı.
 
6 Ekim 2015 Salı - 17:38

Havaalanına akın eden Antalyalılar tezahürat ve alkışlarla alınan ödülü kutladı. “Antalya’ya dünya şampiyonluğu getirdik. Bu büyük gurur, bütün Antalya’nın gururudur” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, oğlu Akant’ın doğum gününde aldığı ödülü Antalya’nın bütün çocuklarına ithaf etti.
 
Kanada Merkezli Uluslararası bir kurum olan ‘Communities in Bloom’ tarafından düzenlenen ve Dünya’nın en prestijli belediyecilik ödülü olarak kabul edilen Çiçek Açan Şehirler Yarışmasında büyük ödülü Antalya aldı. Türkiye’den ilk kez bir kentin katıldığı yarışmayı kazanan Antalya, belediyeciliğin Oscar’ını alarak tarihe geçti. Büyükşehir Belediyesi’nin Kaleiçi’nde yaptığı düzenleme ile gelen en prestijli belediyecilik ödülü Antalya’nın dünyanın en önemli marka şehirlerinden biri olduğu olduğunu bir kez daha gösterdi.
 
Uluslararası Çiçek Açan Şehirler yarışmasından büyük ödülle Antalya’ya dönen Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO 2016 Antalya Ajansı Sekreteri Haşmet Suiçmez ve Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ak Parti Antalya milletvekillerinin de aralarında bulunduğu büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşıladı. Antalyalılar, Vali Türker, Başkan Türel, Suiçmez ve Bağdatlıoğlu’nun boynuna çiçek çelenkleri taktı. Yaşanan coşku karşısında büyük mutluluk yaşayan heyet, kendilerine çiçek takdim eden minik çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

MİTİNG HAVASINDA GEÇTİ

Antalyaspor taraftarlarından esnafa, kent gönüllülerinden öğrencilere kadar binlerce kişinin akın ettiği karşılama töreni miting havasında geçti. Heyeti tezahüratlarla karşılayan vatandaşlar, uzun süre tempo tutarak ödülün coşkusunu yaşadı.

VALİ TÜRKER: ARTIK ŞEHİRLER DE REKABET İÇİNDE

Vali Türker artık sadece devletlerin, ülkelerin değil şehirlerin de kıyasıya bir rekabet içinde olduğunu belirterek, “Şеhirlеrin rеkаbеtlеri, döktüklеri bеtоn vе diktiklеri binа ilе ölçülmüyоr. Artık о şеhirdе hеrkеsin ihtiyаcı nеysе, sürdürülеbilir kаlkınmа аnlаyışı içindе gеlеcеk nеsillеrе bırаkаbildiklеri mirаslа ölçülüyоr. O şеhirdе insаnlаrın yönеtimе kаtılаbildiği, sözünü yönеticilеrе ulаştırаbildiği ölçüdе şеhirlеrin rеkаbеt gücü vе dеmоkrаtik gеlişmе sеviyеsi ölçülеbiliyоr. Expо'yа еv sаhipliği yаpаcаk bir kеnttе, çiçеktеn tаbiаttаn, çеvrеdеn bаhsеdеn prоjеyе sоnunа kаdаr dеstеk vеrdik. Nеticеdе bu ödülü Antаlyа'yа kаzаndırmış оlduk” ifаdеlеrini kullandı.

BU GURUR TÜM ANTALYA’NIN

“Dünya şehircilik ve belediyecilik Oscar’ı sayılan, beş yıldızlı altın madalya ödülü Antalya’ya hayırlı olsun” diyen Başkan Menderes Türel ise şunları söyledi: “Dünya’nın birçok ülkesinden, ama daha çok gelişmiş ülkelerden onlarca şehrin, Kanada ABD, İngiltere, İrlanda, Avustralya, İtalya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti’nden katılan şehirler arasında ipi Antalya göğüsledi. Yani, yıldızlı Altın madalya ödülü ile aslında Antalya’ya bir dünya şampiyonluğu getirmiş olduk. Bu büyük bir gururdur ve bu gurur bütün Antalya’nın gururudur."

Bu ödülün Antalya halkına verilen bir ödül olduğunu vurgulayan Türel, “Buradan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kaleiçi esnafının desteği de ödülü almamızda önemli rol oynadı, esnaf kardeşlerime de özel olarak teşekkür ediyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NA TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Antalya’ya gösterdiği ilgi ve destek için ayrıca teşekkür eden Türel, “Ödülün alınmasından birkaç saat sonra Kanada’da gece saat 02.00’de Cumhurbaşkanımız şahsımı telefonla arayarak tebrik etti. Bu ödül de EXPO 2016 projesi önemli rol oynadı. EXPO'nun ilk iyi niyet mektubunu yazarak yaklaşık 10 yıl önce gerekli talimatları vererek şehrimize kazandırılmasında büyük destekleri olan Sayın. Cumhurbaşkanımıza buradan bir kez daha teşekkürlerimi arz ediyorum” diye konuştu.

DÜNYA ANTALYA’YI KONUŞMAYA DEVAM EDECEK

Hedefinin Antalya’yı küresel lider şehirlerden birisi yapmak olduğunu anlatan Türel şunları ifade etti: “Kanada’dan önce ABD’de Başkan Obama’nın başlattığı ve 20 şehrin davet edildiği Güçlü Şehirler Ağı adlı küresel bir programda Türkiye’yi biz temsil ettik. Onu daha sonra konuşuruz. ABD’den sonra Kanada’da yine bir başka küresel platformda birinciliği almış olduk. İşte Antalya hayallerimiz bir bir gerçek oluyor. Antalya halkı bizi destekledi ve biz de Antalya’nın vizyonunu büyüttük, Antalya’yı dünya süper ligine çıkarttık. Antalya tarihinde ilkleri başlattık, ilklere imza attık. Bu yıl dünya'nın en önemli projelerinin sergilendiği Fransa Cannes'da MİPİM’le başladık, MİPİM’de de bir ilki gerçekleştirdik. Çiçek açan şehirler projesi de bir başka ilk oldu. Antalya yeşil  bir  şehir  olacak,  çiçek  açacak demiştik ve bu sözümüzde de durduk, duruyoruz. Bu daha başlangıç, inşallah daha böyle ilkler devam edecek. Projelerimiz, hizmetlerimiz devam edecek ve dünya Antalya’yı konuşmaya devam edecek.”

ANTALYA HAK ETTİ

Yarışmaya katılan şehirlerin 8 kritere göre değerlendirildiğini anlatan Türel, “Bunlar düzenlilik, çevreye duyarlılık, kültür mirasının korunması, şehir ağaçlandırılması ve yeşil alanlar, çimlendirme, halkın katılımı veya desteği gibi kriterler. Dolayısıyla, hem Kaleiçi’ndeki  çiçeklendirme, peyzaj projelerimiz dikkate alındı hem de diğer yaptıklarımız ve projelerimize bakıldı ve Antalya gerçekten hak ederek bu ödülü kazandı. Bunu bütün jüri üyeleri ödül töreninden sonra bize söylediler. Yani, Antalya’nın kıymetini, hakkını teslim ettiler” dedi.

DÜNYA GÖRÜYOR

Dünya ile yarıştıkça, Antalya’nın kıymetinin daha iyi ortaya çıktığını ve anlaşıldığını ifade eden Başkan Menderes Türel, “Aslında burada herkesin alması gereken bir ders de var. Biz sahip olduğumuz zenginliğin kıymetini her zaman bilmiyoruz. Oysa Antalya altın kıymetinde bir şehir, projelerimiz altın kıymetinde projeler ve bunun için dünya altın madalya veriyor. Dünya görüyor, darısı Türkiye’de görmeyenlerin başına” şeklinde konuştu.

BAŞARI DA ÖDÜLLER DE ÇALIŞARAK GELİYOR

Türel şöyle devam etti: “Bu ödül, aynı zamanda Antalya’nın vizyonunun, gelecek projelerinin de tescil edilmesidir. İşte gece gündüz çalışıyoruz, Antalya’dan dünyanın öbür ucuna koşturuyoruz. Başarı da ödüller de böyle koşturma sayesinde geliyor. Oturup konuşarak olmuyor. Bir hususu daha ifade etmek isterim. Çiçek açan şehirler projesi Sayın Valimiz, EXPO Ajansımız sivil toplum örgütlerimizle ile birlikteliğimizin bir sonucudur. Böylece EXPO’nun ruhuna uygun bir şehircilikte başlattık. Bu noktaya gelmemizde hükümetimizin EXPO’ya desteğinin, katkısının önemi de çok büyüktür. Antalya için bir fırsat dönemidir demiştim. İşte bu ödül, fırsat döneminin, birlik ve beraberliğin önemini de en güzel şekilde ortaya koymuş oldu. Allah izin verir ve bu beraberliği devam ettirirsek, fırsat döneminin kapıları Antalya’ya ardına kadar açılacaktır.

DUYGUSAL ANLAR

Kanada’daki ödül gününün oğlunun doğum günü olduğunu anlatan Başkan Türel’in sesi titredi, gözleri doldu. Türel, duygularını şöyle ifade etti: “Görevim gereği, oğlumun doğum gününde bulunamadım. Bizim işimizin ağır yanı görev uğruna, hizmet uğruna, insanın çocuklarının özel günlerinde yanlarında olamamasıdır. Ben ödül töreninde bu hususu oradaki topluluğa İngilizce aktardım ve Oscar törenlerinde olduğu gibi, ‘Oscar goes to my family’ diyerek, oğluma eşime ve aileme bir doğum günü hediyesi vermek istedim. Bu sözlerim herkesin çok hoşuna gitti ve büyük alkış aldı. Çocuklarımız bizim için birer çiçektir. Böylece bu ödülü aslında ben kendi çocuğuma hem de Antalya’nın bütün çocuklarına ithaf etmiş oldum.”

ANTALYA DÜNYA MARKASI OLDU

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın tarihi bir günü, anı yaşadığını söyledi. Uluslararası alanda, dünyanın en önemli şehirlerinin yer aldığı bir alanda ödül almanın hiç de kolay olmadığının altını çizen Çavuşoğlu, “Antalya bir dünya markası oldu. Diplomasinin merkezi oldu. Dünyada adı herkes tarafından bilinen bir şehir oldu” dedi. 

Uluslar arası alanda ödül almanın kolay olmadığının altını çizen Çavuşoğlu şöyle konuştu: “ Dünyanın en önemli şehirlerinin, en kalkınmış şehirlerinin, tarihi ve kültürel zenginlikleri ön planda olan şehirlerin arasından ödül almak hiç kolay değil. Ama inanırsanız, bu yolda çalışırsanız, bu yolda herkesle işbirliği yaparsanız, başarırsınız. Antalya’ya hizmet ederken, şunları söyledik: “Yaşanabilir bir Antalya, herkesin mutlu olacağı Antalya, kalkınan sınıf atlayan Antalya, dünya markası Antalya’ olacak dedik.

Antalya bugün diplomasinin merkezi oldu. Adı herkes tarafından bilinen bir şehir oldu. NATO toplantısı Antalya’da yapıldı. Kasım ayında G20 zirvesi Antalya’da olacak. Biz Antalya’mızla gurur duyuyoruz. Bu ödülü küçümsemeyin. Bu yarışmada her yıl birinci olur ama her yıl birinciye altın madalya vermezler. Bronz ve gümüşte verilebilir. Antalya her anlamda bu ödülü hakederek almıştır” dedi.

BİN ÜZERİNDEN 900 PUAN 

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya’nın birinciliğe 6 kategoride 1000 üzerinden 900 puanla ulaştığını belirterek şunları söyledi: “Biz 5 yıl önce birlik olarak Antalya’nın bu yarışmaya katılması için başvurmuştuk ama kabul görmemişti. Şimdi EXPO sayesinde, Antalya imajıyla kabul edilme şansını edindik ve ilk girdiğimizde de dünya birincisi olduk.” EXPO 2016 Antalya Ajansı Sekreteri Haşmet Suiçmez, “Büyük bir ödül. Umarım Antalya’ya çiçek açıyor, diğer tüm belediyelerimiz, şehirlerimiz de çiçek açar” dedi. 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
MEHMET KESİM
 
ALANYA GEDEVET’TE ASFALTSIZ YOL KALMADI
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
MISS AURA FİNALİSTLERİ KEMER'DE KAMPA GİRDİ
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen 'Miss Aura Güzellik Yarışması'nın finalistleri kampa girdi.
CANDİCE SWANEPOEL ANTALYA'DA PODYUMA ÇIKACAK
Vıctorıa's secret'in en ünlü modellerinden Güney Afrikalı Candice Swanepoel, ...
RECEP SERT BABA OLMAK İÇİN GÜN SAYIYOR
Eşinin 4 aylık hamile olduğunu söyleyen Recep Sert, 5 ay sonra baba olacağını ...
BAŞKAN MUSTAFA GÜL’ÜN OFF ROAD TUTKUSU
Büyükle büyük, Küçükle küçük olan ve sempatik kişiliğiyle gönüllerde taht ...
 
 
BAŞKAN TÜREL’DEN GALA DERGİSİNE ÖZEL RÖPORTAJ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Gala Dergisi’nin Ağustos ...
GRUP GÜNDOĞARKEN 11 TEMMUZ GÜNÜ ERASTA'DA
Erasta Antalya, Ramazan ayında ziyaretçilerini düzenleyeceği Grup Gündoğarken ...
BELKIS AKKALE VE İZZET ALTINMEŞE’DEN BAŞKAN BÖCEK’E ZİYARET
Konyaaltı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu “Ramazan Şenlikleri” kapsamında ...
MAGAZİNEKİBİ.COM’DAN DEV ANKET HANDE Mİ, DEMET Mİ?
Magazin dünyasının nabzını tutan MagazinEkibi.com internet gazetesi dev ...
 
 
FERHAT GÖÇER KEPEZLİLERLE BULUŞUYOR
Kepez Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri’nin yıldız konuklarından Ferhat ...
HAFTA SONUNU GÖKYÜZÜNDE GEÇİRİYOR
Türkiye'nin tek bayan paramotor pilotu Tülay Ünverdi gökyüzüyle buluşmanın ...
IŞIN KARACA VE FATİH ERKOÇ G-VENTURE'DA
Işın Karaca ve Fatih Erkoç, bu yaz Gloria Hotels & Resorts'ta muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak
İSMAİL YK KEPEZLİLERLE BULUŞUYOR
Antalya’daki konserlerinde büyük ilgi gören İsmail YK, 27 Haziran’da Kepez ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika