Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
   
  Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
   
  AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
   
  81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
 
   
  Sarı kodla uyarılan Antalya’da şiddetli rüzgar  
 
 
CHP'DE DÜĞÜM SALONDA ÇÖZÜLECEK
CHP DE DÜĞÜM SALONDA ÇÖZÜLECEK
 
Antalya'da CHP, cumartesi günü 6 adaylı başkanlık yarışına girecek. Kongre öncesi 'Adayım' diyen isimler, yarışa girebilmek için en az 63 delegenin imzasını almak zorunda. İmzayı tamamlayamayan ya da fark yiyen isimlerin salonda alacağı tavır, yeni il başkanı belirleyecek.
 
22 Aralık 2015 Salı - 16:49

CHP, Antalya'da 26 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek il kongresinde yeni il başkanı ve yönetimini belirleyecek. 6 adayıyla son yılların en bol adaylı yarışına hazırlanan CHP'de il yönetim kurulu, il disiplin kurulu ve Antalya milletvekillerinin dahil olduğu 627 kişilik delegasyon, yeni yönetimi belirlemek için oy kullanacak. Kongrede yeni yönetimle birlikte, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam edip etmeyeceğinin belli olacağı kurultayda oy kullanacak 28 delege de belirlenecek. 

 DEĞİŞİMİN YAŞANDIĞI İLÇELER

 CHP'nin ilçelerde başlayan kongre sürecinde 9 ilçede yönetim değişti. Gazipaşa'da Ömer Güven, Alanya'da Ali Takavut, Manavgat'ta Aliye Coşar, Serik'te Osman Demiroğlu, İbradı'da Sami Demircioğlu, Akseki'de Selahattin Göğüş, Konyaaltı'nda İlhan Buğdaycı, Kemer'de Erdem Cesurkemer ve Demre'de Mustafa Caner CHP'nin yine ilçe başkanları oldu. Yönetimi değişen ilçeler, 227 kişilik delege ağırlığına sahip. Konyaaltı, il kongresinde oy kullanacak 57 delegesiyle ağırlığı bulunurken, onu 55 delegeyle Manavgat, 46 delegeyle Alanya, 30 delegeyle Serik, 13 delegesiyle Gazipaşa, 6 delegeyle Demre ve 5'er delegesiyle de İbradı ve Akseki takip ediyor.

 GÖREVE DEVAM EDEN İSİMLER

 CHP'de Gündoğmuş'ta Şakir Özdemir, Aksu'da Kenan Yıldız, Döşemealtı'ında Zekeriya Altun, Kepez'de Garip Erdoğan, Muratpaşa'da Ahmet Kumbul, Kumluca'da Kemal Öner, Finike'de Okan Tanır, Korkuteli'de Mehmet Küçükkavukçu ve Elmalı'da Şakir Aydın ise ilçe kongrelerinden koltuklarını koruyarak çıkan isimler oldu. Yönetimin değişmediği 9 ilçeden gelerek il kongresinde oy kullanacak delege sayısı 357. Başkanları değişmeyen ilçelerde Muratpaşa 176 delegeyle toplam delege sayısının yüzde 28'ini elinde bulunduruyor. Kepez'in 100, Kumluca'nın 16, Döşemealtı ve Finike'nin 13'er, Aksu ve Korkuteli'nin 12'şer, Elmalı'nın 10 ve Gündoğmuş'un 5 delegesi bulunuyor. 

 13 İLÇEDE TEK ADAY VARDI

 Ancak CHP'nin 13 ilçesinde seçimler tek adayla gerçekleşti. Serik, Kepez, Alanya, Konyaaltı ve Gazipaşa'da ilçe başkanlığı için birden çok isim yarıştı. Manavgat ve Döşemealtı'nda ise 2 adaylı başlayan yarış, oylama öncesi tek adaya indi. Kaş'ta ise ilçe kongresi parti tüzüğüne aykırı yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi. İptal nedeniyle 16 delegesi bulunan Kaş, il kongresinde yer almayacak. 

 ADAYLIK İÇİN İMZA TOPLAYACAKLAR

 Cumartesi günü Konyaaltı'nda Sporland İsmet Selekler Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongrede, 6 aday başkanlık için yarışacak. Ancak CHP'de tüzük uyarınca il başkan adaylığı, delegelerin imzasıyla mümkün oluyor. Kongrede aday olmak isteyenler önce delegenin yüzde 10'unun imzasını almak zorunlda. Yani CHP'de bir ismin 'Başkan adayıyım' demesi anlam taşımıyor, yarışa katılacakları delegeler imzalarıyla belirliyor. Yeterli imzaya ulaşamayan hiçbir aday kongrede başkan adayı olamıyor. Kongre salonuna İl Başkanı Semih Esen, eski milletvekilleri Yıldıray Sapan, Tuncay Ercenk, eski Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Manyaslıoğlu, Ali Kızılateş ve Mustafa Şeker başkan aday adayı olarak girecek. 

 SON KONGRELERDE NELER YAŞANDI

 Son 7 yıl içinde 3 adaylı il kongrelerine sahne olan CHP, ilk kez bu kadar çok aday adayıyla kongreye gidecek. Ekim 2014'te Cavit Arı'nın il başkanlığına seçildiği kongre, Bahadır Manyaslıoğlu'nun da dahil olduğu 3'lü yarışa sahne oldu. CHP'de Devrim Kök'ün başkanlığa seçildiği Mayıs 2012'deki kongrede 4 aday adayı yarıştı. Menderes Dal çekildiğini açıklayınca oylama 3 aday arasında geçti. Özer Ülken il başkanı seçildiğinde Mart 2010'da yarış 3 aday adayıyla başladı. Ancak Menderes Dal, adaylardan Ömer Melli ekibinin imza barajını geçmesi için kendisine verdiği desteği reddederek yarıştan çekildi, sandığa iki adayla gidildi. Ömer Melli'nin il başkanı seçildiği Ocak 2008 kongresi de 3 aday adayıyla başladı. Aday adaylarından Yakup Ocak henüz kongrenin başında çekildi, Durmuş Atıcı yeterli imzayı toplayamadı ve sonuçta tek kalan Melli il başkanı seçildi. 

 KİM KİMDİR?

 * İl Başkanı Esen, Cavit Arı'nın 7 Haziran seçimleri öncesi milletvekilliği adaylığı için istifasının ardından Genel Merkez tarafından şubat ayında göreve atandı. Arı yönetiminde İl Eğitim Sekreteri olan Esen, başkanlığı döneminde CHP için 5 milletvekilliğiyle sona eren 2 genel seçimi yaşadı, bir önseçim deneyimi yaşadı. Avukat olan 43 yaşındaki Esen evli ve 1 çocuk babası. 






 * Kongrenin en deneyimli adayı olarak yarışa giren Tuncay Ercenk, CHP'de 2 dönem il başkanlığı yaptı, 2002- 2007 yılları arasında partisini Antalya milletvekili olarak mecliste temsil etti. Avukat olan ve Antalya Barosu'nda da yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde de bulunan 65 yaşındaki Ercenk, evli ve 2 çocuk babası. 










 * Kongrenin bir diğer adayı eski milletvekili Yıldıray Sapan, CHP'de merkez ilçe başkanlığı yaptı. CHP'nin Büyükşehir Belediyesi'nin kazandığı 2009 yerel seçimlerinde sahadaki isimler arasında yer aldı. Seçimlerin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde EKDAĞ Genel Müdürlüğü görevinde bulunan 48 yaşındaki Sapan, Büyükşehir Sosyal ve Sportif Faaliyetler Koordinatörü olarak çalıştı, Antalyaspor Yönetim Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu üyeliği de yaptı. Sapan, 2011 yılında milletvekili seçildi. Yeniden aday olabilmek için Mart ayında girdiği önseçimde 2 bin 576 oy alan Sapan evli ve 2 çocuk babası. 




 * CHP'de başkanlık yarışının en genç ismi 41 yaşındaki Bahadır Manyaslıoğlu. Mimar Manyaslıoğlu, Devrim Kök'ün il başkanlığı döneminde il yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Ekim 2014'de Cavit Arı'nın karşısına il başkan adayı olarak çıktı. Genel Merkez'den başlayıp CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a kadar uzanan ittifakla Arı'nın aldığı 271 oy karşısında 185 oy almayı başardı. Manyaslıoğlu evli ve iki çocuk babası. 







 * Bir diğer aday 49 yaşındaki kadın doğum uzmanı Ali Kızılateş, CHP'de 2011 seçimlerinde milletvekili aday adayı, Mart 2014'te Konyaaltı Belediye Başkan aday adayı ve 7 Haziran ve ardından gerçekleşen 1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. 7 Haziran seçimleri için yapılan önseçimde Kızılateş 3 bin 459 oy alarak 96 kişi arasında 21'inci oldu.











 * Cumartesi günün yapılacak kongre için adaylığını açıklayan Mustafa Şeker ise 30 Kasım'da il binasında yanında 2 yaşındaki oğlu Yiğit Yusuf'u alarak basın toplantısı yaptı, ancak o günden sonra kendisini gören olmadı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜRETİCİLERE ORGANİK TARIM EĞİTİMİ
 
RUS VE TÜRK DERNEĞİ KARDEŞ OLDU
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
MHP ESKİ YÖNETİCİLERİ KURULTAY İSTİYOR
Antalya MHP Genel Merkez eski yöneticileri, eski il başkanları, ilçe başkanları ...
MHP'DEN ANTALYA'YA RUS KRİZ TİMİ
MHP, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizinin, Antalya'da tarım, ...
CHP DEMRE'DE MUSTAFA CANER DÖNEMİ
CHP Demre İlçe Örgütü'nün olağan kongresinde Mustafa Caner ilçe başkanı seçildi.
CHP FİNİKE KADIN KOLLARI GENEL KURULU YAPILDI
Cumhuriyet Halk Partisi Finike Kadın Kolları'nın yapılan genel kurulunda ...
 
 
G-20'DE LİDERLERİN OTURACAĞI KOLTUKLAR BELİRLENDİ
Antalya'da 15-16 Kasım tarihlerinde G-20 Zirvesi'nin yapılacağı salonda ...
ERDOĞAN: FIRAT'IN BATISINA KİMSE GEÇEMEZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'nin Suriye'deki faaliyetlerine ilişkin, "Fırat'ın ...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN G-20 HAZIRLIKLARINI DENETLEYECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15-16 Kasım tarihlerinde Kadriye bölgesinde ...
TÜTÜNCÜ OTOGAR ESNAFINI ZİYARET ETTİ
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Otogar İşletmesi’nde esnaf ...
 
 
ÇAVUŞOĞLU VE VEKİLLERDEN İLÇELERE TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ...
BAŞKAN TÜREL VE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI FİNİKE'DE
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Ak Parti milletvekili ...
ÇANDIR: BEKLENTİMİZ ÜLKE SİYASETİNİN VASATLIKTAN KURTULMASI
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, 1 Kasım sonrası ilk ...
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ANTALYA'DA HALKA SESLENDİ
Başbakan Davutoğlu Antalya'da halka seslendi. Kepez Arena'da gerçekleşen ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika