Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
   
  Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
   
  AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
   
  81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
 
   
  Sarı kodla uyarılan Antalya’da şiddetli rüzgar  
 
 
DSİ MESLEKİ EĞİTİM SEMİNERLERİ ANTALYA'DA BAŞLADI
DSİ MESLEKİ EĞİTİM SEMİNERLERİ ANTALYA DA BAŞLADI
 
DSİ Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Dairemiz tarafından 12-16 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli İşlerde Çalışan Personele Yönelik Mesleki Eğitim Ve Eğiticilerin Eğitimi” seminerleri Antalya da başladı.
 
13 Nisan 2016 Çarşamba - 09:53

DSİ Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür’ün ev sahipliğinde gerçekleşen Eğitim Seminerlerine, DSİ Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Demiryürek, DSİ Genel Müdürlüğü Teknik Araştırma ve Kalite Kontrol Dairesi (TAKK) Başkanı Mahir Özcan, DSİ’nin merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan Daire Başkan Yardımcıları, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve ilgili personeller katıldılar.

Eğitim Seminerlerinin açılış konuşmasını yapan DSİ Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür;

"DSİ’ce inşaatı tamamlanarak işletmeye açılan Toplam 8 adet Baraj ile 316 430 da tarım alanı sulanmaktadır. 22 adet Göletimizle de 76 520 da tarım alanı sulanmaktadır.
Yine DSİ’ce inşaatı tamamlanan toplam 132 adet taşkın koruma, Erezyon ve rusubat kontrol tesisi ile de 481 830 da tarım alanı ve 262 yerleşim yerinde taşkın kontrolü sağlanmıştır.

Turizmin yanında zirai alanda da önemli merkezlerden biri olan Antalya için sulamanın önemini biliyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. 2003-2015 yılları arasında Antalya’da 2 adet baraj ve 16 adet Gölet inşaa edilmiştir.

Bu sayede 111 740 dekar araziyi sulamaya açarak vatandaşlarımıza yılda 227 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır.

İnşaatı devam eden Barajlardan Gazipaşa Gökçeler Barajı da çiftçilerimizin hasretle beklediği projelerden biridir. Bu baraj ile yılda 10,85 milyon kiloWatt.saat enerji üretimi sağlanacaktır. Sulama tesisinin de inşaatının tamamlanması ile birlikte Gazipaşa Ovasında 47.400 dekar arazi suya kavuşacaktır.

Küçük Aksu Barajı’nı tamamladığımızda Aksu ilçesi dahil olmak üzere 13 belde  taşkınlardan korunacak, yılda 6,06 milyon kiloWatt.saat  enerji üretimi sağlanacaktır. Küçük Aksu Barajı Sulaması ile birlikte 44.100 dekar arazi borulu sistemle sulanacaktır.
Barajımız Finike Kapıçay Barajı’dır. Bu baraj ile Finike ilçesinde 18.700 dekar zirai araziyi sulanacaktır. Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ile Kaş Kasaba Ovasına ait 35.170 dekar zirai arazi sulanacaktır. Yeniköy Barajı ile Alanya’nın Emişbeleni beldesi, Yeniköy ve Toslak arazilerine ait 12.250 dekar zirai arazi sulanacaktır.

Sulama alanında Antalya’da bir ilk olarak açık kanal sisteminden borulu sisteme geçilen Korkuteli Sulaması Rehabilitasyonu ile Korkuteli İlçesine ait toplam 63.720 dekar zirai arazi, modern sulama imkânına kavuşmuştur.

Diğer taraftan İnşa ettiğimiz Dim Barajı ile yılda 47,3 milyon m³ içmesuyu Alanya ilçe merkezine iletilerek ilçenin 2045 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacı karşılanacaktır. 13,5 km’lik isale hattı ile içmesuyu arıtma tesisinin inşaatı ise hızla devam etmektedir.
Antalya şehir merkezinin 2045 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını karşılamak için Karacaören 2 Barajı ve İsale Hattı inşaatı devam etmektedir. İnşaatı devam eden tesisimiz tamamlandığında 43 km’lik isale hattı ile Antalya şehir merkezine yılda 166,5 milyon m³ içmesuyu sağlanacaktır.

Gazipaşa ilçesinin içmesuyu ihtiyacı ise inşaatı devam eden Gökçeler Barajı’ndan karşılanacaktır. İsale hattı projesi hazırlanmakta olup içmesuyu arıtma tesisi projesi bitmiştir. İsale hattı projesi tamamlanmasının akabinde inşaat ihalesi yapılacaktır.
Serik ilçesinin içmesuyu ihtiyacı inşaatı devam eden Küçük Aksu Barajı’ndan karşılanacaktır. Küçük Aksu İçmesuyu Projesi ile birlikte yıllık 44,4 milyon m³ içmesuyu temin edilecektir.

Malum olduğu üzere Antalya çok fazla yağış alan bir ilimiz. Bu çerçevede Antalya ilimiz için hayati bir diğer konu da taşkınlardır. Tamamladığımız 53 adet taşkın koruma tesisleri ile Antalya şehir merkezi, 71 meskûn mahal ve 100 991 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk.

Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi ile Aksu İlçesi sınırları içerisinde Aksu Çayı’nın denize kadar olan bölümünde, kolları ile birlikte yaklaşık 70 km’lik kısmında sedde, taş tahkimat, köprü ve dere ıslah çalışması yapılmaktadır. Bu proje ile Aksu İlçesi, civar köyleri, tarım arazileri ve turizm alanlarına ait 105.750 dekar sahanın taşkın kontrolü sağlanacaktır. Çalışmalar hızla devam etmektedir.

Antalya ilimizde inşaatı tamamlanmış olan 22 adet HES tesisi ile 842,28 MW kurulu gücünde 2 milyar 791,11 milyon kWh enerji üretilmektedir. İnşaatı devam eden 5 adet HES tesisi ile de 81,46 MW kurulu gücünde 330,3 milyon kWh enerji üretilecektir.
 
Sözlerime son verirken, suya sevdalı Devlet Su İşleri çalışanları olarak, bizlere her zaman destekleri ile büyük güç veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, DSİ Genel Müdürümüz Sayın Ali Rıza Diniz’e  şükranlarımı sunuyor, Emeği geçen herkese özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, seminerimizin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygı ile selamlıyorum." dedi.

Eğitim Seminerinde konuşma yapan DSİ Genel Müdürlüğü Teknik Araştırma ve Kalite Kontrol Dairesi (TAKK) Başkanı Mahir Özcan ise şunları söyledi;

"Eğitim programımız ile yaptığı iş ile aldığı eğitim faaliyetleri birbirine uymayan arkadaşlarımızı, temel konularda eğitimden geçirerek kanunun istediği şekilde belgelendirme imkânına sahip olacağız. Eğitimimizi 6 değişik modülde gerçekleştireceğiz.
 
Bunlar beton, zemin, kimya, çimento, kaya ve Yapı malzemeleri Laboratuvarı eğitim modülleri olacak, 1,5 gün ortak olacak eğitimimiz daha sonra farklı salonlarda devam edecek.
 
Daire Başkanlığımızca halen yürütülmekte olan ve planlanan DSİ projelerinin özellikleri göz önüne alınarak çeşidi alanlarda güçlendirilmiş pilot bölge laboratuvarları uygulamasına geçilmiştir.
 
DSİ laboratuvarlarımızda beton, yapı malzemeleri, zemin mekaniği, su kimyası, mikrobiyoloji ve kalibrasyon alanlarında 600'ün üzerinde deney veya analiz türü üzerinde laboratuvar çalışmaları yürütmekteyiz,
 
Standart deney metotlarıyla yürütülen deneysel çalışmaların yanı sıra hidrolik model laboratuvarlarında fiziksel veya bilgisayar destekli matematiksel modelleme yoluyla su yapılarının hidrolik benzeşim kurallarına uygun olarak modellemesini başarıyla gerçekleştirdik.
 
Laboratuvarlarımızda yılda ortalama 1.500.000 adet deney ve analiz gerçekleştirilmektedir.
 
Daire Başkanlığımız, öteden beri faaliyetlerini "bütüncül" bir kalite anlayışıyla yürütmektedir. Öyle ki, Daire Başkanlığımız, DSİ'de bir "ilk" olarak, 2002 yılında EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirmiştir.
 
Bunun hemen sonrasında, 2004 yılında, TS EN ISO/IEC 17025 "Deney Ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar" standardı çerçevesinde Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından "akredite" edilmiştir.
 
Bu tecrübelerden hareketle, 2008-2012 yılları arasında TAKK Dairesi Başkanlığı öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucunda, bölge müdürlüklerinde kurulu DSİ laboratuvarlarının akreditasyon süreci de başarıyla tamamlanmış ve böylelikle 2012 yılından beri tüm DSİ laboratuvarları "akredite laboratuvar" olarak hizmet verir duruma getirilmiştir."
 
DSİ Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Demiryürek’de yaptığı konuşmada şöyle dedi:
 
"6331 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra her konuda diğer Kamu kurumlarına öncülük elmiş olan Kurumumuz iş sağlığı ve güvenliği konularında da hiç vakit kaybetmeden yapılacak olan çalışmalara yönelik bir yol haritası belirlemiş ve hızlı bir biçimde hareket ederek gereken adımları atmıştır.
 
Bu kapsamda ilk olarak Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatından toplam 97 personelin "C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi alması sağlanmış, Genel Müdürlüğümüz merkezi ile bütün Bölge Müdürlüklerimizde İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları oluşturulmuş ve bu kurulların düzenli bir biçimde toplanarak çalışmalara başlanması sağlanmıştır.
 
İş sağlığı ve güvenliği mevzuatının Genel Müdürlüğümüze tevdi ettiği görevlerin yerine getirilmesini sağlamak, merkez ve taşra birimlerinde iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin kurumsal bir disiplin çerçevesinde işbirliği koordinasyonunu gerçekleştirmek maksadıyla Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı teşkilatında 02.05.  2013 tarihli  Genel Müdürlük Makam Olur’u ile “İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü" kurulmuştur.

Bölge Müdürlüklerinde ise iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili faaliyetlere Personel Eğitim Şube Müdürlüğü alt şemasında “Çalışma ilişkileri Şefliğinin görevleri arasında yer verilmek suretiyle Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilat bünyesinde iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine ilişkin organizasyonel yapı tamamlanmıştır.
 
İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin alınabilmesi maksadıyla yeni bu ekonomik kod tanımlanmış ve harcamaların ayrı şekilde bütçelendirilmesi sağlanmıştır.
 
Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde çalışan personelimize yönelik olarak MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucunda toplam 21 modül halinde düzenlenen eğitim programlarıyla yaklaşık 2 270 (bu eğitim dahil) personelimizin mesleki eğitim alması sağlanmıştır.

“Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik” gereği ile "Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ" gerekliliklerine hazır olmak ve İŞ Güvenliği Uzmanlığı ve işyeri Hekimlerinin halihazırda vermekte oldukları temel İSG eğitimlerinin daha etkin ve verimli olması maksadıyla yapılacak eğitici eğitimi toplam 8 MEB modülü ve 11 sınıfta yapılacaktır. "


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
HAYRİ DOĞAN HAYATINI KAYBETTİ
 
PAŞA’NIN GENÇLERİ ŞAMPİYONLUK YOLUNDA
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
ANTALYA KOLEJİ'NİN SATIŞ İHALESİ FESHEDİLDİ
Antalya'da geçen 27 Aralık'ta 6'ncı İcra Müdürlüğü'nce yapılan Antalya ...
EXPO 2016 ANTALYA GÜVENLİK PERSONELİNE EĞİTİM
'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 22 Nisan'da kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya ...
ATSO AKADEMİ’DEN DAVRANIŞLARIN DİLİ VE ETKİN BEDEN DİLİ EĞİTİMİ
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde eğitim faaliyetlerini ...
ANTALYA OSB'DE ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEMİNERİ
Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, ürün maliyetlerinin ...
 
 
MATSO'DAN SOSYAL MEDYA EĞİTİMİ
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından düzenlenen 'Sosyal ...
ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÇİÇEKLERİ SOLDURMAYALIM PROJESİ
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün “Çiçekler Soldurmayalım” projesi kapsamında ...
KEPEZ BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME DESTEK
Kepez Belediyesi'nin katkılarıyla Şahinevler Ortaokulu'nda yaptırılan ...
TOPLU ULAŞIM ESNAFINA ASMEK’TEN 112 SAATLİK EĞİTİM
ASMEK merkezlerinde, toplu ulaşım sürücülerine, mesleki yeterlilik, güvenli ...
 
 
YEREL GAZETECİLİK SEMİNERİ ANTALYA'DA BAŞLADI
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC), Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ...
ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NE SÜRPRİZ İSİM
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Karaman İl Milli Eğitim Müdürü ...
AFAD EĞİTİM SEMİNERİ KEMER'DE BAŞLADI
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 'Birey ve Aileler ...
BÜYÜKŞEHİR'DEN BOSNA HERSEK'E ÖĞRENCİ YURDU
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehri Mostar'a öğrenci yurdu yapacak.
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika