Dernek üyesi özel çocuk, genç ve yetişkinler, Atatürk Anıtı önünde toplanıp, önce hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu, Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun çaldığı neşeli parçalar eşliğinde de Kalekapı Meydanı'ndan Atatürk Caddesi'ni takiben Büyükşehir Belediyesi binası önüne kadar şarkılar söyleyerek büyük coşkuyla yürüdü.
BİRLİKTE OYNAYALIM, ÇALIŞALIM
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Engelliler Dernekleri Federasyonu'nun da desteğini alan dernek üyeleri, 'Eğitim Hakkımızı Elimizden Almayın', 'Ben de Okula Gitmek istiyorum', 'Haydi Gel Birlikte Çalışalım', 'Haydi Gel Birlikte Oynayalım', 'Arkadaşım Olur musun?', 'Ben de Yapabilirim' gibi yazılı pankartlar taşıdı, isteklerini sözlü ve de yazılı sıraladı. Çarşıda gezinen yerli ve yabancılar, beyaz yeşil tişörtlü, şapkalı gruba alkışlarıyla destek verdi.
ANTALYA'DA İLK ORGANİZASYON
Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde konuşan Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay, Dünya Down Sendromlular Günü'nün Türkiye dahil 68 ülkede her yıl eylül ayının son haftasında kutlandığını hatırlattı. Başkan Ay, dostluk yürüyüşünün Antalya'da ilk kez düzenlendiğini belirterek, "Down sendromlular hasta değil, vücuttaki farklılıktır. Amaç farkındalık yaratmak, özel çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkinlerimizin neler yapabileceklerini kanıtlamak" dedi.
TÜRKİYE'DE 100 BİNİ AŞTI
Gülcan Ay, Türkiye'de 100 binden fazla down sendromlu yaşadığını, diğer insanlardan fazla bir farkları olmadığını, sadece öğrenme güçlüğü yaşadıklarını, iyi bir eğitim imkânı sağlanması halinde evlilik bile yapabildiklerini kaydetti. Derneğin hayata geçireceği projelere sivil toplum kuruluşlarından destek isteyen Ay, "Özel insanlarımızın eğitimleri için el ele verince, tüm engelleri hep birlikte aşacağımıza, özel, güzel, güler yüzlü insanlarımızı toplumumuza kazandıracağımıza inanıyorum" diye konuştu.
DOYASIYA EĞLENDİLER
Neşeli grup, konuşmaların ardından bando takımının çaldığı 'Hayat Bayram Olsa', Ah Bu Hayat Çekilmez' adlı şarkılara hep ağızdan eşlik etti, akranlarıyla dans edip, çiftetelli oynadı. Doyasıya eğlenen, yeteneklerini gösteren özel insanların şenlik havasında geçen dostluk yürüyüşü mutlu bir şekilde sonlandı.