Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü: “Antalya’da yepyeni bir geleceğin kapılarını açacağız”  
 
   
  Antalya'da Karadenizliler Gecesinde Resul Dindar coşkusu  
 
 
HAKAN TÜTÜNCÜ HİZMETTE ALTI YILINI ANLATTI
HAKAN TÜTÜNCÜ HİZMETTE ALTI YILINI ANLATTI
 
Kepez Belediyesi’nin hizmette altıncı yıl tanıtım toplantısı, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
16 Nisan 2015 Perşembe - 16:02

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Birlikte Başardık, Yine Başaracağız" sloganıyla düzenlediği hizmet tanıtım toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kültür ve Turizm Bakanı Eski Yardımcısı AK Parti Antalya Milletvekili adayı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Köse, muhtarlar, belediye personeli ve vatandaşların katıldığı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nun "Birlikte Başardık, Yine Başaracağız" sloganıyla düzenlediği hizmet tanıtım toplantısında hizmetleri ve projeleri anlattı. 

Kepez Belediyesi’nin AK Parti döneminde 6 yıllık hizmetlerinin anlatıldığı tanıtım filminin ardından kürsüye gelen Başkan Tütüncü, Kepezlilerin desteği ile 6 yılda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini aktardı. Kepez’in kaynaklarına, enerjisine, imkanlarına ve insanına güvendiklerini kaydeden Başkan Tütüncü, bu kapsamda ilçenin gelecek vizyonunu ortaya koyduklarını dile getirdi.

"BUNLARI SİZ YAPTINIZ"
Gelecek adına ortaya koyulan projeleri, hayalleri bir bir hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Tütüncü, "Kepez için önemli bir gelişimi ve değişimi gerçekleştirdik. 6 yıl içinde bu kadar yolları, büyük hizmetleri, geniş yeşil alanları, kültür merkezlerini, semt evlerini, spor tesislerini, sosyal projeleri kim gerçekleştirdi? Kim yaptı? 29 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip yaklaşık 40 milyon TL’lik bütçeli belediyeni öz kaynaklarından ayrılarak yapılan Mimar Sinan Kongre Merkezi’ni... Bunları siz yaptınız. Bunları Kepez yaptı. Bunları Kepezliler yaptı" dedi.

İktidar olarak kendilerine düşen en büyük iftiharın halkla 6 ayılı geçirmek olduğunu ifade eden Başkan Tütüncü, "Bize bu eserlerden şahsımıza düşen pay ve hisse budur. Biz Kepez’in güçlü şehir olduğuna inandık. Olumsuzlukları görmedik. Aydınlık bir geleceği gördük. Bu geleceğe gönül gönüle omuz omuza ve ortak aklı devreye sokarak ulaşacağımıza inandık. 6 yıl sonunda, 2009 portresi ile bugünün portesinde önemli mesafeler katettik. Çok daha farklı başarılarla hep birlikte taçlandırmaya el birliği gönül birliği ile ortaya koymayı hedefliyoruz. Bütün bu başarıları kendimizden menkul bilmiyoruz, tam tersine böyle bir anlayışı reddederken, ‘Bir elin nesi var iki elin sesi var’ anlayışı ile hareket ediyoruz. Kepezin mimarı Hakan Tütüncü, değil Kepezlilerdir" diye konuştu.

VİZYON PROJELERİ
Kepez’in son 6 yılda değişim ve dönüşüm gerçekleştirdiğini vurgulayan Başkan Tütüncü, "Özel sektöründe üzerinde durduğu bir Kepez var. Hem kamu hem özel yatırımları yeni istihdam alanları aralanmaktadır. Bütün bunlarla birlikte kazanan Kepez’dir. Merkez Bankası’nın Antalya Şubesi'ni Kepez'e getirmeyi başardık. İmar ve mülkiyet sorunu çözüldü. Kültür Mahallesinde inşası başlayacak. Sütçüler Devlet Hastanesi bölgeye farklı bir heyecan oluşturan bir yatırım oldu. Ağız ve Diş sağlığı Merkezi inşası arazi tahsisleriyle bölgemizde Ahatlı’da inşaatına başlandı. Antalya’nın şehir hastanesine Göçerler, Masa Dağının üzerine 1500 dönümlük alanda 1000 yataktan oluşan kampus, sadece Antalya’nın değil bölge il ve ilçelerine hizmet verecek. Kepez’e değer kazandıracak. Planlamaya alındı. Kepez’de inşa edilecek. Türkiye’nin ilk eğitim kampusu Kepez’e Varsak’a yapılıyor. 470 dönümlük alan içinde 17 ayrı lise 3 kütüphane ve spor salonu ile 20 bin öğrenci kapasitelidir. İmar çalışmaları tamamlandı" diye konuştu. Doğalgazın ilk kez Kepez’de AK Parti döneminde kullanılmaya başlandığını aktaran Başkan Tütüncü,11 mahallede 50 bin konuta doğalgaz götürdüklerini de sözlerine ekledi.

DOKUMA HALKA AÇILDI
Beş yıl boyunca bin 225 kilometre asfalt çalışması, 1 milyon 700 metrekare yeşil alan, 225 yeni park yapılması çok anlamlı temel yatırımları olduğunu ifade eden Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Altı yıl önce göreve gelirken hangi cümleyi kurduysak, bugün de aynı düşüncelerin üzerinde hareket ediyoruz. Yeni bir adım daha attık. ‘Dokuma Antalyalıların olacak’ demiştik. 'Ranta kurban edilmeden sizlerin olacak' demiştik. 'Antalya’nın merkezinde kente kazandırılacak' demiştik. Hukuki süreçle uğraştık ve mücadeleyi kazandık. Bir önceki dönemde yapılan Dokuma sözleşmesini mahkemede iptal ettirdik. Geldiğimizi noktada ortak akıl vücut buluyor, yılların hatıralarının içinde barındığı Dokuma fabrikası Antalyalılara kültür ve sanat çevre, şehircilik noktasında hizmet veren sosyal eserlerle hayata geri dönüyor. Bu yaz Antalya’nın en önemli parklarından Dokumayı hemşehrilerimize buluşturma imkanımız olacak. Varsak’ta bulunan Kilikya medeniyetinin önemli yerleşim yerlerinden Lyrboton Kome Antik Kenti, Kepez’in önemli zenginliklerinden biridir. Ancak kaybolmaya yüz tutmuş bu antik kentin yeniden ihya edilmeye ihtiyacı bulunmaktadır. Antik Kent projesi ile Lyrboton Kome’yi tarihi değerine kavuşturacağız. Artık Kepez Tarihi Kentler Birliği’ne üye haline geldi. Kabuğunu kıran dışa doğru patlayan Kepez’in en nemli göstergelerinden biriydi bu."

KEPEZ'İN GELECEK PROJELERİ 
Kepez’in gelecek projeleri hakkında da açıklama yapan Başkan Tütüncü, "Antalya’nın en büyük kütüphanesini, sosyal yardımlaşma merkezini, belediye sağlık merkezini, 24 saat Kur'an-ı Kerim okunacak merkez camini, semt kültür evlerini, rekreasyon alanlarından Masa Dağındaki 200 bin metrekarelik yeni şehir parkını Avni Tolunay mahallesine 70 bin metrekarelik şehir parkının yapımına başlayacağız" dedi.

2B SORUNU ÇÖZÜMÜNDE ÖNEMLİ MESAFELER
Bölgede 30 yıllık 2B sorunun çözümü noktasında önemli mesafeler aldıklarını vurgulayan Başkan Tütüncü, "2B’den hak sahibi 6 bin 900 kişi tapularına kavuştu. 23 bin hak sahibine tapuları verildi. Şimdi de Antalya tarihin en büyük takas işlemini vakıflarla gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 23 milyon değerinde bulunan takas ile vakıf arazilerindeki gecekonducu vatandaşlarımızın da tapularını kendilerine ulaştırıyoruz. Bu süreçte 30 yıldır çözüm bekleyen Altınova imar planını tamamladık. 22 mahallede kat at artışı sağladık. Varsak’ın imar planı çözüldü. Duraliler imar planlaması ve Gülveren kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Her yıl 7 bin çoğumuza amatör spor okullarından faydalandı" diye konuştu.

Altı yıl içinde imar ve şehircilik açısından önemli mesafe aldıklarını belirten Başkan Tütüncü, hiçbir sorun yaşamadan 20 bin gecekondunun ortadan kaldırıldığını ve yerine modern binaların yapıldığını kaydetti.

EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Zarar eden Kepez Ekmek Fabrikası’nın bağlı olduğu Kepez Vakfı’nın 6 bin 100 öğrenciye burs sağladığını dile getiren Başkan Tütüncü,"Eğitimde başarıyı arttırıcı projeleri hayata geçirdik. Etüt merkezler, bilgi evleri, çocuk kütüphaneleri. İmkanı olmayan okullara bilişim sınıfları kuruyoruz. Kepez’de şuanda 15 ayrı alanda etkinlik yapılıyor Bunların 9’u kapalı, 6’sı açık alandadır. Her ay 100’ün üzerinde kültürel etkinlik var" dedi.

2014 seçimlerinde verdikleri vaatleri bir bir gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, "Son bir yılda Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi’nin uyumlu çalışmaları sonucu Kepazaltı ve Santral Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için çalışmalar başladı. Altınova, Duraliler Varsak imarı ve mahalleye dönüşen köylerin imarı konusunda önemli adımlar atıldı. Bu uyum ilçede yatırımların artmasını sağladı. Alt yapı çalışmalarında ve ana caddelerde değişim görülmeye başlandı. İki belediyenin ekipleri aynı belediyenin çalışanları gibi çalışıyor. Ve Kazanan Kepez oluyor" ifadelerini kullandı.



TRAMVAY HATLARI
Kepez tramvay çalışmaları hakkında da bilgiler aktaran Başkan Tütüncü, "Kepez’in bir kısmında tramvay var. İkinci etap tramvay çalışması, Eski Varsak belediyesinden başlayarak, Süleyman Demirel Bulvarı, Yeşilırmak Caddesi, Sakarya Bulvarı, Dünyagöz Kavşağı Devlet Su İşleri kavşağından Otogar'a ulaşım. Otogar'dan, AÜ Hastanesi’ne devam eden, Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gelen eski hatla şehir merkezine ulaşan ve havalimanı ile EXPO 2016 Antalya alanına ulaşan hattır. Tramvay Kepez ve Antalya’ya hayırlı olsun. Büyükşehir'in nimetleri. Varsak’tan tramvaya binen kişi araç değiştirmeden istediği yere gidebilecek. İşte Antalya’nın vizyonu budur" dedi.

KEPEZ’DE ÜST ÜSTE İKİ İKTİDAR
Halkın 2014 seçimlerinde Kepez ve Büyükşehir'i AK Parti’ye verdiğini kaydeden Başkan Tütüncü, "Şehirlerin yaşamlarında çok bereketli zamanları vardır. Bizi seçerek, bu hizmetleri siz yaptınız. Kepez'de ilk defa 6'ıncı yıl hizmet töreni gerçekleşiyor. Bir idare iki defa üst üst iktidar olmayı başardı Bu istikrarın devamı açısından, başlanan projelerin yarıda kalması bakımından birinin yaptığını diğerinin bozmaması bakımından çok anlamlıdır. Kepez’deki bütün eserler, icraatlar Kepezlilerindir. Biz gönüller yapmaya geldik. Her günümüzü her akşamımızı gönül yapmakla geçirdik" diye konuştu.

KIZI İLK KEZ TOPLANTISINA GELDİ
Başkan Tütüncü konuşmasının sonunda, icraatların ortaya çıkmasına katkı koyan tüm çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Tütüncü, eşi Ayşe Tütüncü ve 3 yaşındaki kızları Zeynep Hatice objektiflere poz verdi. Minik Zeynep Hatice'nin babasının toplantısına gelmek istediği öğrenilirken, ilk kez böyle bir toplantıya gelen minik Zeynep Hatice'nin bin kişiyi karşısında görünce bazen şaşırdığı, bazen de heyecanlandığı gözlendi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
MÜSİAD TUNUS GEZİSİNDEN UMUTLU DÖNDÜ
 
DRAGON KANO FESTİVALİ BAŞLIYOR
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
CHP ADAYI ÇALIKUŞU AESOB'U ZİYARET ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili adayı Avukat Figen Albuga ...
BÖCEK, PAZARTESİ GÜNÜ İŞBAŞI YAPACAK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu uğurladıktan sonra ameliyat masasına ...
BAYKAL GAZİPAŞA'DA PARTİLİLERLE BULUŞTU
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Gazipaşa ...
MHP ANTALYA BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİNDE BULUŞTU
MHP Antalya İl Başkanlığı seçim stratejisi ve çalışma programı detaylarının ...
 
 
KILIÇDAROĞLU ANTALYA ESNAFINI ZİYARET ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da ...
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ANTALYA'DA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi toplantı ve ziyaretler için Antalya’ya geldi.
ESENTEPELİLER'DEN TÜTÜNCÜ'YE TEŞEKKÜR
Esentepe Mahallesi’nde mülkiyet ve tapu sorunlarının ardından, alt ve ...
LÜTFİ ELVAN'A ANTALYA'DA COŞKULU KARŞILAMA
Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Antalya birinci ...
 
 
SANDIK GÖREVLİLERİ İÇİN EĞİTİM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Kumluca İlçe Seçim Kurulu ve Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından sandık ...
​LİSTELERDE ARICI, ÇELİK VE BULUT ŞOKU SÜRÜYOR
7 Nisan’da partilerce YSK’ya verilen Antalya milletvekili aday listelerinde ...
MERKEZ VALİLERİNDEN TÜRKER'E NEZAKET ZİYARETİ
Merkez Valileri Cahit Kıraç ve Hakkı Teke, Antalya Valisi Muammer Türker’i makamında ziyaret etti.
İŞTE ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ
4 Partinin Antalya Milletvekili Aday Listesi belli oldu.
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika