Üyelere gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ilgili bilgi veren KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, Esen’den seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeler hakkında iş dünyasını önceden bilgilendirmesini istedi. “Projeler daha düşünce halindeyken haberiniz olacak” diyen Esen ise, asla ideolojik bir yaklaşım içerisinde olmayacağının sözünü verdi. Her yıl 15 bin kişi göç alan ilçeyi öncelikli ihtiyaçlara göre şekillendireceğini ifade eden Esen, Konyaaltı’nın İstanbul’un Yeşilköy ilçesi gibi olması gerektiğinin altını çizdi. Esen, ilçenin doğallığını koruduğu için Büyükşehir adayı Muhittin Böcek’e de teşekkür etti.
Gelişmiş Batı demokrasisi dışındaki bütün sistemlerde siyasetin kendine rol belirleme gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Esen, “Siyaset, ülkede olan her şeyi kendisi yapmak, her şeye kendisi karar vermek, tarımdan tutun uzay çalışmalarına kadar her şeyle ilgili fikir sahibi olmak, her konuyla ilgili bir söz söylemesi gerektiği gibi bir misyon üstlenmiştir. Bunu bir tek gelişmiş Batı toplumlarında göremezsiniz. Orada siyasetçiler gerçek olmaları gerektiği yerdedir. Onun dışındaki gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde ise her türlü kurumun, sektörün ve işin üzerinde bir misyon biçmiştir kendisine. Bu son derece yanlış ve tehlikelidir. Siyasetin topluma fayda sağlamasını engelleyen bir tutumdur. Benim siyasete bakış açım bu. Ne İsviçre’yi, ne Almanya’yı ne de başka gelişmiş ülkelerin hiçbirini sadece siyaset geliştirmemiştir. O ülkeleri geliştiren, mutlu insanların yaşadığı yerler haline getiren, girişimciler, üreten ve ürettiğini ülkeye kazanç olarak koyan kişilerdir” dedi.
KONYSİAD üyelerinin 3 bin civarında istihdam sağladığına dikkat çekerek bunun Konyaaltı için önemli olduğunun altını çizen Esen, “Bu derecede iş üreten ve istihdam sağlayan kişilerin o kentin yönetiminde öncü rol oynaması lazım. Sizlerin öncü rol oynamanız benim ilerideki başarım için de bana gerekli. Konyaaltı’nda istişare ederek işbirliği yapacağım en önemli gruplardan birisi çalışan, üreten, istihdam sağlayan sizler olacaksınız. Belediye olarak üreteceğimiz bütün projelerde bırakın bittikten sonra açılışa davet etmeyi daha düşünürken bile haberiniz olacak. Belediyenin tanımlı görevlerini yaparken elbette sizlerle iletişim halinde olacağız ama sizlerin görevi, ‘Böyle bir şey düşünüyoruz, senin de şunları yapman lazım’ deyip bana onu yaptırmak olmalı” diye konuştu.
Prosedürleri kaldırarak hızlı hareket edeceğini vurgulayan Esen, sözlerine şöyle devam etti:
“Dünya hızla ilerlerken, prosedürlerin bizleri yavaşlatması nedeniyle bizim onları yakalama şansımız yok. Ben hareketlilikten, hızlılıktan ve bir an önce yapmaktan yanayım. Makamımdan dolayı hiçbir prosedür beklemiyorum. Eskimiş ve demode olmuş iletişim kanallarını kullanmayacağım. Bütün prosedürleri aşıp, arada sekreterler olmadan direkt iletişim kuracağım. Bana sormanız gerektiğini düşündüğünüz her konuda lütfen beni direkt arayın. Ben hiçbir kimseyle ne sosyal medyadan, ne medyadan ne de üçüncü kişiler aracılığıyla haberleşmek istemiyorum. Beni direkt aramanızı istiyorum.”
İlçedeki 39 mahallenin 24’ünün köyden mahalleye dönüştürüldüğüne dikkat çeken Esen, “Merkezdeki 15 mahallede nüfusun yüzde 92’si, köyden dönüştürülen 24 mahallede ise nüfusun yüzde 8’i yaşıyor. İlçede yaşayanların yüzde 75’i 50 yaş altında. Her yıl ilçemize 15 bin kişi göç ediyor. Orta büyüklükteki bir kasaba olduğu gibi kalkıp Konyaaltı’na geliyor. Biz 15 bin kişi gelsin sonra bakarız bakış açısıyla yapamayız. Bugün yaklaşık 180 bin nüfusla seçime giriyoruz. Her yıl gelen 15 bin kişiyi hesapladığınızda 5 yıl sonra nüfus 250 bine dayanacak. Aynı hızla devam ederse 10 yıl sonra 350 bine ulaşacak. İlçeye gelenlerin ihtiyaçları kapıya dayandığında hareket edemeyiz. Bizim her yıl 15 bin kişinin geldiğini bilerek ilçeyi geleceğe hazırlamamız lazım. İnovasyonla ilgili Antalya’da imkan yok. İnovasyon merkeziyle Konyaaltı’ndan dâhiler çıkarabiliriz. Düzce’de yapılan bir ekolojik köye Pazar günü 50 bin kişi geliyor. Maalesef bunu burada AVM yaparak sağlayabiliyoruz. Biz köylerimizi değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu.
İlçenin birçok ülkede olmayan güzelliğe sahip olduğunu vurgulayarak Konyaaltı’nın doğallığını koruduğu için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek’e teşekkür eden Esen, “Konyaaltı’nın coğrafyasını bozmadığı için Muhittin Başkan’a teşekkür ediyorum. Yapılaşma gerçekleşirken kentleşme denen canavara burayı yedirmedi” dedi.
Konyaaltı’yla coğrafi olarak benzer olan İstanbul’un Avcılar ve Yeşilköy ilçelerini örnek gösteren Esen, “Biz, hızlı nüfus artışıyla ilerlerken Konyaaltı’nı ya Avcılar ya da Yeşilköy yapacağız. Bunun kararını vereceğiz. Yavaş hareket ederek burayı Avcılar da beraberce yöneterek ve hızlı hareket ederek Yeşilköy de yapabiliriz. Bana sorarsanız burası Yeşilköy olmalı. Çünkü, hızlı bir şekilde cazibe merkezi haline gelmiş, göç alan, fakat doğası korunmuş başka bir benzer ilçe yok. Büyük bir metropol olma yolunda ilerleyen Konyaaltı’nı Avcılar değil, Yeşilköy yapalım” ifadelerini kullandı.
Koyu bir CHP’li olduğuna dikkat çekerek asla ideolojik bir yaklaşım içerisinde olmayacağının sözünü veren Esen, “Asla ve asla ideolojik yaklaşmayacağım. Buna hepinizin önünde söz veriyorum. Hiçbir siyasi görüşün, parti ve mezhep aidiyetinin, etnik aidiyetin benim nezdimde ne avantajı ne de dezavantajı olacak” diye konuştu.
Toplantıda KONYSİAD’ın yeni üyelerine de üyelik belgeleri verildi. Yeni üyeler Bil Koleji sahibi Aydın Vural, uluslararası ticaretle uğraşan Metehan Erol ve Kartal Yuvası Beşiktaş Storları işleten Ersan Yıldız üyelik belgelerini Başkan İlhami Kaplan ile Semih Esen’in elinden aldı. Semih Esen’e ise katılımından dolayı günün anısına plaket takdim edildi.