Korkuteli'nde gübre ticareti yapan Hasan Keskin, dün saat 16.00 sıralarında Bucak yolu üzerindeki toprak şantiyesinde gördüğü bir yılanı yakalamak istedi. Yaklaşık 1 metre uzunluğundaki yılan hızla hareket ederek Hasan Keskin'in orta parmağını ısırdı. Hemen yılanı yakalayan ve bir pet şişeye koyan Keskin, yılanla birlikte hastaneye gitti. Keskin tedaviye alınırken, hastanedekiler canlı yılanı görünce şaşırdı.
YILAN AGRESİF ÇIKTI
Evli ve iki çocuk babası Hasan Keskin, olayı şöyle anlattı:
"Toprak şantiyeme gittim. Mantar üreticilerine toprak satıyordum. O sırada yerdeki yılanı gördüm. Zarar vermesin diye tutup uzağa götürmek istedim. Daha önce de işyerimde gördüğüm birkaç yılanı tutup uzağa bırakmıştım. Fakat bu yılan agresif çıktı. Deliğine girmek üzereyken atıldım, tutmak istedim. Agresif yılan hamle yaptı, sağ elimin orta parmağını ısırdı. Ben de yılanı yakaladım."
Keskin, hastaneye gitmeden önce yılanı götürüp götürmemeyi sorduğunu, bir arkadaşının zehirli olup olmadığının anlaşılması için getirmesini önerdiğini söyledi. Korkuteli Devlet Hastanesi acil servisinde tedavi edilen Hasan Keskin, bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Keskin, yılanı ise ormanlık alanda serbest bıraktı.
HAVALAR ISINDIKÇA BU TÜR VAKALAR ARTACAK
Acil tıp doktoru Mehtap Halıcı, havanın ısınmasıyla bu tür vakaların daha sık yaşanabileceğine işaret etti. Dr. Halıcı, "Bu hastaya ilk müdahale olarak alerji serumu verilmiş. Ön bulguların ne olduğuna bakılmış. Genellikle bu gibi durumlarda yılan tarafından ısırılan kişide kızarıklık, mide bulantısı ve solunum yetmezliği olur. Hemen halk arasında panzehir olarak bilinen yılan serumu yapılır. Bazen zehir anında değil de saatler sonra kişide reaksiyona neden olur. O nedenle hasta 6-8 saat müşahede altında tutulur" diye konuştu.