Antalya Kent Belleği Müzesi ile Radyo Akdeniz'in katkılarıyla hazırlanan programı Harun Yiğit yönetti, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, Atilla Erdem de konuşmacı olarak katıldı. Yaşar'ın yaşamı sinevizyon sunumuyla anlatıldı, şairlik ve yazarlık yıllarından övgüyle bahsedildi.
Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, Yunus Yaşar'ın toplumsal ve gerçekçi şiirler yazdığına dikkat çekip, "Yaşar'ın içinde sanki ateş yanıyor. Ateş kül olmadan şiirlerini yazıyor. Yaşar bir kafa emekçisi, bir yürek emekçisi. Onun şiirleri eylemden doğan, okuyucusunu toplumcu yapan şiirler" dedi. Bazı konuşmacılar da Yaşar için "Hayal gücü zengin bir sevda insanı" övgüsünde bulundu. Yaşar ise "Şiir, bir damla suya bir okyanusu yerleştirmektir" diyerek, şiirin tanımını yaptı. Yaşar, şiiri vicdanını sağlıklı tutmak, zanaat ile sanat arasındaki farkı bulmak için yazdığını anlattı.
Şiir yazmaya ilkokul öğrencisiyken başlayan Yunus Yaşar, 'Şiirimsi' dediği ilk denemelerini ortaokul öğrencisiyken Behçet Kemal Çağlar'ın desteğiyle, 'Sana Bir Şiir Yazdım' adlı kitapta topladı. Yaşar'ın, daha sonraki yıllarda da 'Benim İşim Seni Sevmek', 'Ekin Kokan Ellerin', 'Umut Yüklü Kağnılar', 'Beni Tanımalısın', 'Acılar ürüne Durdu', 'Sorunları Morga Kaldırdılar', 'Çok Sesli Ağıtlar', 'Güle Bezedik Acıları', 'Aşkları da Yakarlarsa Bir Gün', 'Düşe Kurulu Zemberek', 'Suluboya Zamanlar', 'Fotoğraf Aralığından' adlı kitapları yayımlandı.