Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
 
   
  Başkan Uysal ‘Birleştirmek zorundayız’  
 
   
  Muratpaşa, Gıda Politika Rehberi için Selanik’te  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü: “Antalya’da yepyeni bir geleceğin kapılarını açacağız”  
 
   
  Antalya'da Karadenizliler Gecesinde Resul Dindar coşkusu  
 
 
TÜREL: BİRLİKTELİĞİNİZ HAİNLERE KORKU SALIYOR
TÜREL: BİRLİKTELİĞİNİZ HAİNLERE KORKU SALIYOR
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘Darbeye Karşı Demokrasi’ için Antalya’da toplanan Uluslararası Gençlik Kampının kapanış konuşmasında gençlere seslendi.
 
24 Ağustos 2016 Çarşamba - 15:26

Başkan Türel,  “Sizleri görünce geleceğe daha umutla bakıyorum. 15 Temmuz gecesi destan yazanlar gibi, sizler de İslam toplumunun geleceğinin garantilerisiniz. Sizin bu birlikteliğiniz hain ve karanlık planları yapanların yüreklerine korku salıyor” dedi. Başkan Türel, 15 Temmuz’u yaşatanların sadece Türkiye’yi değil tüm İslam dünyasını hedef aldığını belirterek ne olursa olsun terörün bir insanlık suçu olduğunu vurguladı.


 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Antalya Duacı Gençlik Kampı Tesislerinde düzenlenen ''Uluslararası Gençlik Kampı'' sona erdi. 10-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ve İslam ülkelerinden 300 gencin katıldığı kampta ülkelerin ulusal sunumları, kültürel çalıştaylar ve spor turnuvaları yapıldı. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bir alt kuruluşu olan “İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu” ile işbirliği halinde gerçekleştirilen kampta gençler, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi karşısında Türkiye demokrasisi ve Türk gençleri ile dayanışma ortaya koydu. Gençler, bu hain kalkışma sebebiyle olağanüstü bir dönemden geçen Türk gençliğinin ve Türkiye demokrasinin yanında olduğunu Dünya kamuoyuna büyük bir kararlıkla bir kez daha duyurdu.  İki hafta süren kampın sonunda düzenlenen kapanış programına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Başkan'ı Büyükelçi Elshad İskandarov Antalya Vali yardımcısı Mestan Yayman, Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Müftüsü Osman Artan da katıldı.


 
GENÇLERE TEŞEKKÜR
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel kampın kapanış konuşmasında gençleri Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, organizasyonu düzenleyen yetkililere teşekkür etti. Gençlerin, 15 Temmuz’da Türk halkına ve Türk demokrasisine karşı yapılan darbe girişiminden sonra Türkiye’ye gelerek, dayanışma ve kardeşlik örneği sergilediğini belirten Başkan Türel, “Dünyanın önde gelen devletlerinin, özellikle Batı ülkelerinin darbe girişimine karşı sessizliğe büründüğü, bir dönemde, hakkın ve hakikatin gür sesleri olduğunuz için sizleri kutluyor, ülkem ve Antalya adına hepinize teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.
 
ÇETE TÜM İSLAM DÜNYASINI HEDEF ALDI
 
15 Temmuz gecesi Türkiye’de milyonlarca kişinin darbe girişimine karşı tek yürek olduğunu vurgulayan Başkan Türel, “Genç, yaşlı, kadın, erkek yüzbinlerce kişi tankların önünde durdu ve kurşunlara karşı göğüslerini siper etti. 250’ye yakın insanımız hayatını kaybetti, 2 binden fazla kişi yaralandı. Buna rağmen Avrupa ve Amerika’da resmi otoriteler ve dünya basını, bu kahramanca mücadeleyi görmezden geldi. 15 Temmuz sadece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Adalet ve Kalkınma Partisine ya da Türkiye’ye yönelik bir girişim değildi. Bu girişimin arkasındaki çete, bütün İslam dünyasını hedef almıştır. Amaçları önce Türkiye’yi karanlığa sürükleyip sonra İslam coğrafyasına diledikleri gibi şekil vermekti. Ancak başaramadılar. Hain planlarını yaparlarken Türkiye Cumhuriyeti Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türk milletini hesaba katamadılar. İslam aleminin dualarının Türkiye ile beraber olduğunu düşünemediler” şeklinde konuştu.


 
TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kampa katılan gençlere seslenerek “Sizleri görünce geleceğe daha umutla bakıyorum. 15 Temmuz gecesi destan yazanlar gibi, sizler de İslam toplumunun geleceğinin garantilerisiniz. Sizin bu birlikteliğiniz hain ve karanlık planları yapanların yüreklerine korku salıyor. Bundan adınız gibi emin olabilirsiniz. Elbette ki, bizim tek amacımız, dünyada ve bölgemizde barışın, huzurun tesis edilmesidir. Maalesef bir asırdan beri bölgemizde ve İslam coğrafyasında emperyalist oyun ve müdahaleler bitmek bilmemiştir. İslam coğrafyası yapay sınırlarla bölünmüş, ayrıca mezhep ve etnisite farklılıkları dışarıdan körüklenerek, böl ve yönet politikaları izlenmiştir. Bu amaçla terör örgütleri kurulmuş ve Türkiye gibi ülkeler terör baskısı altında tutulmuştur. İslam ülkeleri ve Türkiye bugün, hiç hak etmedikleri  bir terör saldırısı ve dış müdahale ile karşı karşıyadır. Terör, nerede olursa olsun, hangi nedenle olursa olsun bir insanlık suçudur. Hiç bir terör örgütü ve eylemi haklı görülemez, haklı gösterilemez.” dedi.
 
İSLAM ÜLKELERİ TERÖR KURBANIDIR
 
Dünyada İslam ülkelerinin terörün kurbanları olmalarına rağmen, Batı medyasında terör odakları gibi gösterildiğine vurgu yapan Başkan Türel, “ Oysa dün el kaide, bugün DAİŞ gibi örgütler, İslam ülkelerinde kendiliğinden ortaya çıkmamıştır.  Bunlar siyasi amaçla kurulmuş, geliştirilmiş örgütlerdir ve asla İslam diniyle birlikte anılamazlar. İslam medeniyeti tarihi bütün dinlere ve farklılıklara, diğer milletlere saygının en güzel örneklerini vermiştir. Tarih boyunca bütün İslam coğrafyasında Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar barış içinde yaşamıştır. Kudüs, Endülüs tarihi bunun şahididir. 400 sene Osmanlı idaresinde kalmış olan Yunanistan, Kıbrıs gibi ülkeler bunun şahididir” dedi.
 
İSLAMOFOBİ ARTTI
 
Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün sloganının dünyada barış olduğunu belirten Başkan Türel, “Bunun sonucunda Türkiye, 2. Dünya Savaşına girmemiştir. Türkiye ve İran arasında asırlardır savaş yaşanmamıştır. Türkiye, Balkanlarda ve Orta Doğu’da her zaman barışçı bir politika izlemiştir. Fakat buna rağmen, Türkiye, Orta Doğu ve İslam ülkeleri her zaman müdahalelerin kurbanı olmuştur. Buna rağmen, dünya basınında tam tersi yönde bir kampanya yürütülmektedir. O kadar yalan ve yanlış şeyler yazılıyor ki, birçok Batı ülkesinde medyanın özgür ve tarafsız olmadığı açık bir şekilde görülüyor. Bu, aslında batı demokrasisinin gerçek bir demokrasi olmadığını da ifade etmektedir. Türkiye 3 milyona yakın Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığı halde, Ürdün ve Lübnan yüzbinlerce mülteciye ev sahipliği yaptığı halde, mültecilere kapılarını açmayan Avrupa devletlerinde ırkçılığın, yabancı düşmanlığının, İslamofobinin arttığını üzülerek görüyoruz.” dedi.


 
KENDİMİZİDE ELEŞTİRMELİYİZ
 
Başkan Türel konuşmasında, Batı ülkelerine, öfkeli, ırkçı, içe kapanmacı tepki göstermeyeceklerini, tam tersine onlara örnek olmaya gayret edeceklerine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:” Her şeyden önce kendi öz eleştirimizi de yapmak zorundayız. İslam ülkelerinin ekonomide, teknolojide, bilimde, sanatta gerekli düzeyde olmadığı açıktır. İslam coğrafyasında demokrasi halen istenen seviyeye gelememiştir. İslam coğrafyasında gençlik radikal hareketlere, şiddete daha meyillidir. İslam coğrafyası Sünni, Şii gibi mezhep farklarını, etnik farkları bu devirde halen aşamamıştır. İslam coğrafyası, geleneği reddeden Batı taklitçiliği ile modernleşmeyi reddeden gelenekçilik arasında sıkışıp kalmıştır. Her ikisi de “İlim Çin’de de olsa alınız” diyen, yüce Peygamberimizin yolu değildir. Biz geleneğimize, köklerimize sahip çıkarak modernleşmeyi başaracağız. Kendi kimliğimizle yeni evrensel değerleri ortaya koyacağız. Muasır medeniyet seviyesinde yarışarak, demokraside, bilimde, kültürde, sanatta dünyaya yeniden örnek olacağız. Her tür terörü, her tür radikalizmi reddederek, barışı, kardeşliği, huzuru savunacağız. Herkesin inancını özgürce yaşamasını, kimsenin hayat tarzına müdahale edilmemesini savunacağız. İslam ülkeleri denince terörün akla gelmesini önleyeceğiz.”
 
DÜNYA KÜRESEL BİR KÖY
 
Konuşmasında artık dünyanın küresel bir köy olduğunu vurgulayan Başkan Türel, hiç bir ülkenin dışa kapalı biçimde yaşayamayacağını belirterek, “Demokratik, özgür, adil, kalkınmış ülkeler olarak dünyayı kucaklayacağız. Artık sadece Batı’ya bakma alışkanlığından kurtulacağız. Çin’den Türkiye’ye ve Avrupa’ya uzanan İpek yolunu tekrar canlandıracağız. Bugüne kadar birbirine uzak kalmış İslam coğrafyasını yakınlaştıracağız. Bilimsel ve kültürel işbirliğine, ekonomik işbirliğine daha fazla önem vereceğiz. Avrupa kendi içinde birleşmişken, Kuzey Amerika, Latin Amerika serbest ticareti geliştirirken, bizler aramızda yeni sınırlar inşa etmeyeceğiz. Siz gençler, İslam ülkelerinin demokrasi ve hukuk temelinde muasır medeniyet seviyesine ulaşmasını sağlayacaksınız.” dedi.
 
SİZLER DÜNYA KAMUOYUNA DOĞRULARI ANLATACAKSINIZ
 
Antalya’nın, turizmde yaşanılan soruna rağmen ayda 1 milyondan fazla yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını vurgulayan Başkan Türel, ‘Her ülkeden, her dinden ve kültürden insan burada huzur içinde, özgür olarak tatil yapıyor. Biz bu şekilde dünya barışına, insanlığa katkı yapmaktan gurur duyuyoruz. Antalya’ya gelen yabancılar, Türkiye gerçeğini bizzat yaşayarak, Batı basınında sunulan imajın doğru olmadığını görüyorlar. Ama bütün dünyanın gelip, gerçeği görmesini bekleyemeyiz. Türkiye gençliği ve siz sevgili kardeşlerimiz, yazılarınızla, sosyal medya mesajlarınızla, dünya kamuoyuna doğruları anlatacaksınız. Bıkmadan, usanmadan dünyaya hakikatı anlatmak hepimizin esas görevidir. Bu gençlik kampında yaptığınız sosyal medya çalışmasıyla dünyaya ulaştınız. Sizleri bunun için de ayrıca kutluyor, teşekkür ediyorum.
 
MUHAMMED: BİZ BİRİZ HEPBİRLİKTE TÜRKİYEYİZ
 
Katılımcı gençler adına Etiyopyalı temsilci Mülki Muhammed konuşma yaptı. Konuşmasının bir bölümümde Türkçe konuşan Muhammed şunları söyledi "15 Temmuz'da darbe girişimi başarılı olsaydı sadece Türkiye değil bütün Müslümanlar zarar görecekti. Çünkü Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. Bir aza acı çeker ise vücudun tamamı acı çeker. İşte bu yüzden biz Müslüman gençlik olarak Türkiye'deki bu darbe girişimini kınıyoruz ve Türkiye Cumhuriyetini her koşulda destekliyoruz. Biz biriz beraberiz hep birlikte Türkiye’yiz" diye konuştu 
 
DEMOKRASİ BARIŞ VE DAYANIŞMA İÇİN TOPLANDILAR
 
 “Barış, dayanışma ve ortak değerler için gençlik eylemde'' teması ile toplanan kampta gençlerin, ortak değerleri, tarihi ve kültürel mirası paylaşmaları ve aynı zamanda gençlerle toplum arasında arkadaşlık ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, ortak değerlerle güçlü bir gelecek inşa edilmesi, geleceğin genç liderlerinin global ve sosyal olaylarda gelişimine katkıda bulunulması, toplumun refahına ve insanlığın her noktasına katkıda bulunulması ve kendi değerlerini koruma ve sahip çıkmaları amaçlandı.

Uluslararası Gençlik Kampı, 10 - 16 Ağustos tarihlerinde erkekler ve 18 - 24 Ağustos tarihleri arasında ise kızlar için gerçekleştirildi. Kampa, İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerden 18 - 25 yaş aralığındaki gençler katıldı. Program içerisinde, kamp ve sportif aktivitelerin yanı sıra; manevi değerler kapsamında gönüllülük, Müslüman ülkelerde gençlik sorunları ve çözüm önerileri, Müslüman gençlerde karşılıklı kültürlerarası farkındalık ve İslam coğrafyasında, ayırımcılık ve aşırıcılık mücadele konularında tematik oturumlar gerçekleştirildi. Ülkelerin ulusal sunumları, kültürel çalıştaylar ve spor turnuvaları yapıldı.
 
Konuşmaların ardından Başkan Türel, kam boyunca yapılan aktive spor etkinliklerinde dereceye giren öğrencilere madalyalarını taktı. 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
ANTALYA GOALBALL TAKIMI HACICAFEROĞLU’NU ZİYARET ETTİ
 
ORMANA'DA KANALİZASYON SORUNU TARİH OLDU
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
ADANALI 80 ENGELLİ ÇOCUK ANTALYA'DA TATİL KEYFİ YAŞADI
Adanalı 80 engelli çocuk, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Antalya’da ...
MURATPAŞA’DA SÜNNET ŞÖLENİ YAŞANACAK
Muratpaşa Belediyesi’nin her yıl düzenlendiği geleneksel sünnet şenliğinde ...
DARBENİN TRAVMATİK ETKİLERİ KONUŞULDU
Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Travmatik Olayların ‘Darbenin Çocuk ve ...
BAŞKAN UYSAL İNCİRALTI HALK PLAJINI GEZDİ
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, açılışının üzerinden kısa bir süre ...
 
 
KUMLUCA GÖLCÜK’E YENİ İÇME SUYU HATTI
Büyükşehir Belediyesi Kumluca’da susuz mahalle bırakmıyor. ASAT ekipleri, ...
SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN SON KAYIT 19 AĞUSTOS
Muratpaşa Belediyesi’nin 3 Eylül’de düzenleneceği ‘Sünnet Şöleni’ için ...
MANAVGAT’TA HAYDİ DIŞARI ÇIK ETKİNLİĞİ
Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, “Haydi Dışarı Çık” ...
YENİ YILDA YENİ RENKLER KULLANILACAK
Muratpaşa Belediyesi’nin 114 binayı kapsayan 2’nci etap ‘Bina Cephelerini ...
 
 
KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE FUTBOL TURNUVASI
Antalya’nın Serik ilçesinde öğrencileri spora teşvik etmek ve kurslar ...
CEPHANECİ: BUNA ARTIK DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ
Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, ‘Cinsel Şiddet ...
MURATPAŞA’NIN ÖZEL ÇOCUKLARINDAN YILSONU ETKİNLİĞİ PROVASI
Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın özel çocukları 18 Ağustos Perşembe ...
MURATPAŞA KURBAN BAYRAMI’NA HAZIRLANIYOR
Muratpaşa Belediyesi, 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak Kurban Bayramı ...
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika