Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
   
  BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
   
  KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
   
  AKDÜ Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerine Açılış  
 
   
  Antalya AdliyePersoneli İçin 40 Adet Daha Yeni Lojman  
 
 
TÜREL: TURİZMİN KONUŞULACAĞI EN DOĞU ADRES ANTALYA
TÜREL: TURİZMİN KONUŞULACAĞI EN DOĞU ADRES ANTALYA
 
Antalya Belek’te düzenlenen Dünya Turizm Forumu’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizmin konuşulacağı en doğru adresin Antalya olduğunu söyledi.
 
10 Aralık 2016 Cumartesi - 15:14

Tourism Forum (Dünya Turizm Forumu: WTF) Mediterranean Summit 2016, Antalya Belek'teki Regnum Carya Otel'de gerçekleştirildi. 16-18 Şubat tarihlerinde İstanbul'da yapılacak turizmin Davos'u WTF kapsamında bu yıl ikinci kez düzenlenen Mediterranean Summit'te, 15 ülkeden 30 konuşmacı ve 750 katılımcı bir araya geldi. 

Dünya turizminin konuşulduğu ve geleceğine yön verecek kararların şekillendiği Mediterranean Summit'in açılışını, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkanı Fikret Öztürk ve WTF Başkanı Bulut Bağcı yaptı. Mediterranean Summit'in sunuculuğunu ise BBC News TV'den haber sunucusu Kasia Madera gerçekleştirdi. 



ÖLDÜRMEYEN YARA İNSANI GÜÇLENDİRİR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, forumda turizm temsilcilerine seslendi. Bu yıl dünya turizminin pek çok önemli ismini Antalya’da misafir ettiklerini ifade eden Türel, “Hem Avrupa’dan, hem Rusya’dan hem de dünyanın farklı ülkelerinden pek çok turizm devinin başkanı, seyahat acentalarının sahipleri bir sene boyunca pek çok kez Antalya’ya geldi. Biz de onları ziyaret etmek için yurt dışı seyahatlerinde bulunduk. 2016 sezonunda yaşadığımız sorunlar aslında bizleri birleştirdi. Yurtdışı ile Türkiye arasındaki işbirliği ve dayanışma daha da güçlendi. Bizim güzel sözlerimiz var. Öldürmeyen yara nasıl insanı güçlendirirse biz Antalya ve Türkiye olarak geçmiş senelerin rehavetinden kurtulduk. Daha fazla gayret ederek daha çok çalıştık. Ve inanın bana şu anda belki de her zamankinden çok daha fazla çalışıyoruz.” dedi.



TURİZM KONUŞULACAKSA DOĞRU ADRES ANTALYA

Türkiye turizminde son 20 yılda ortalama yıllık %8 civarında bir büyüme olduğunu kaydeden Türel,  “Bu büyüme Avrupa ve dünya ortalamasının çok üstünde gerçekleşince açıkçası bizde de bir rehavet meydana gelmişti. Bu sene hükümetimiz bu sıkıntılı süreçte ilk kez turizme doğrudan destek vermeye başladı. Aynı şekilde geçen senede tanıtım ve promosyon çalışmaları belediyemizle birlikte sivil toplum örgütlerimizin başkanları turizmle ilgili kanaat önderleri ile birlikte Avrupa’da güçlü bir şekilde gerçekleştirildi. 2017’de bu konuda daha da hızlı olacağız ve dünyanın çok daha fazla ve çok daha güzel haberlerle bizi konuşacağını biliniz. turizm konuşulacaksa doğru adres Antalyamız’dır. Bu toplantıda turizmle ilgili trendde ve teknolojilerin ele alınmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ve bunun için ayrıca mutlu oldum. Antalya’da turizm iddiasının yeni itimatlara ihtiyaç olduğunu görmemek mümkün değil. Antalya bir dönem her şey dahil adlı turizmi dünya standartlarında en iyi seviyeye taşıdı. Turizmin insani boyutunu, kültürel boyutunu, zenginleştirecek yeni bir modele geçmeliyiz. Birbirine benzeyen, birbirinin tekrarı, fabrikasyon, standart ürünlü hizmetler yerini kişiselleşmiş ürünlere bırakıyoruz. Teknoloji sanayi sektöründe bile ürünleri kişiselleştirebiliyorsak turizm gibi bir sektörde bu imkanı en üst seviyede değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.



DAHA FAZLA ÇALIŞMAK GEREK

Antalyalıların, gelen ziyaretçileri ve konukları müşteri gibi görmediklerini dile getiren Başkan Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Onlar bizim dostumuz ve dostumuz
olarak görmeli, işin gönül törpülerine yani dostluklara yatırım yapmalıyız. Antalyalılar olarak böyle bir hamleyi gerçekleştirecek güçteyiz. Çünkü biz turizmin bütün oyuncuları paydaşları olarak, hükümet, yerel yönetim, sizler, yabancı dostlarımız, ortaklarımızla
samimiyetle ifade ediyorum; çok güçlü bir takımız. Tek yapmamız gereken daha fazla çalışmak. Bugün burada ele alınacak konuları bir kez konuşup arkasını bırakmayalım. Başta Kültür ve Turizm Bakanımız liderliğinde hükümetimizin nezdinde bazı hedefleri politika hedefleri haline getirebiliriz. 2017 yılının Antalya turizmi için bir yenilikler yılı dünya turizmi için bir özel yıl olmasını turizm hedefi olan uluslararası barış ve kardeşliğinin güçlenmesini diliyorum. Turizm forumunun bu yönde bizlere yeni fikirler yeni bir yol haritası çizeceğine inanıyorum. Antalya bu meselelerin konuşulacağı en önemli şehir.”



İNSANLAR KONUŞA KONUŞA ANLAŞIR

Geçen yıl Antalya da 14-15 Kasım’da dünya liderlerinin katılımıyla G-20 zirvesinin yapıldığını hatırlatan Türel, “Obama’dan Putin’e Merkel’e kadar birçok lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde bu salonda dünya barışını da ilgilendiren çok öneli tarihi konuşmalara vesile oldular. Ve işte bugün bir sene sonra yine dünya barışını en önemli şekilde etkileyecek sektörlerden biri olan turizm sektörü liderleri burada geleceğe çok daha emin şekilde bakabileceğimizi tartışacaklar. Çarşamba günü AB Bakanımızla birlikte Almanya ‘da AB ve Türkiye ilişkileri konusunda dar kapsamlı ve yüksek düzeyli bir toplantıya katılacağım. Biz de güzel sözler vardır. Bunlardan birisi de ‘İnsanlar konuşa konuşa anlaşır.’ O yüzden elbette birbirimizi eleştireceğiz. Biz eleştirilerde bulunacağız, bize de eleştirilerde bulunacaklar. Ama medeni ortamlara yakışan eleştiriler yapılması, çünkü medeniyet tartışmayı gerektirir; eleştiriyi gerektirir. ‘Küstüm ben oynamıyorum’ demek medeni ortamların meselesi, medeni insanların meselesi hiç değildir. İşte o yüzden elbette tartışacağız konuşacağız bu zirvede fevkalade önemli fırsat. Bu fırsatı en önemli şekilde değerlendireceğinizi düşünüyorum” dedi.



FENERBAHÇEYİ ÜZECEĞİZ

Forumun açılış töreninin ardından Bulut Bağcı, Fikret Öztürk ve Menderes Türel'e plaket takdim etti. 15 Temmuz'da Antalya'da oynanması planlanan, darbe girişimi nedeniyle iptal edilen dünya yıldızları Messi, Neymar gibi isimlerin yer alacağı dostluk maçında Menderes Türel'in giyeceği kırmızı beyaz forma ve Trabzonspor forması, Bulut Bağcı ve Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk tarafından armağan edildi.

Bu formayı dünya yıldızlarıyla oynanacak karşılaşmada giyeceğini ama giyemediğini, saklayıp benzer bir organizasyonda giyeceğini açıklayan Menderes Türel, Trabzonspor forması için de teşekkür etti. Türel, "2 hafta önce Trabzonspor'u Trabzon'da üzdük. Kusura bakmasınlar ama bu bir futbol. Bu hafta da Fenerbahçe'yi üzeceğiz" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
ANTALYASPOR HENTBOL TAKIMI ANKARA’YI KONUK EDİYOR
 
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ PERSONEL TİYATROSU PERDELERİNİ ARALIYOR
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İŞTE MESSİ'Yİ GETİRECEK ANTALYA SEVDALISI RUS İŞ ADAMI
Antalya’da yaşayan Rus İşadamı Nuraddin Gumbatov, “Hedefim, tecrübe ve ...
DÖŞEMEALTI’NIN GENÇ VEKİLLERİ AVRUPALI GENÇLERLE BİR ARAYA GELECEK
Döşemealtı'nın 4 Genç Vekili Avrupa Birliği Erasmus+programı kapsamında ...
UKRAYNA ZİRVESİ TURİZME DOPİNG OLACAK
Uluslararası zirvelerin ve dev organizasyonların merkezi haline gelen ...
DÜNYA TURİZMİNE YÖN VERENLER ANTALYA’DA BULUŞUYOR
Turizmin Davos’u World Tourism Forum, 10 Aralık’ta Antalya Belek Regnum ...
 
 
PORTEKİZ BÜYÜKELÇİSİ’NDEN BAŞKAN TÜREL’E ZİYARET
Portekiz Büyükelçisi Paula Leal Da Silva, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
ANTALYA İÇİN YENİ TANITIM ATAĞI
Antalya için yeni bir tanıtım ve PR kampanyasını başlatmayı planladıklarını ...
ANTİK SİDE KENTSEL TASARIM PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Manavgat Belediyesi, 1 yıldır süren çalışmaları neticesinde hazırladığı ...
ÇAVUŞOĞLU: OTELLERİN KREDİ SORUNU ORTADAN KALKACAK
Kredi Garanti Kurumlarına sağlanan hazine desteğine ilişkin bakanlar kurulu ...
 
 
VALİ KARALOĞLU: ALMANLAR ANTALYA'YI SEVİYOR
Almanya’nın Antalya Konsolosu Martin Vetter’i makamında kabul eden Vali ...
VALİ KARALOĞLU ALANYA'DA SUALTI DALIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya turizmini çeşitlendirmek ve 12 ...
ALMAN TUR OPERATÖRLERİ ANTALYA’YA GELİYOR
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da katılacağı 6. Uluslararası Resort ...
DÖŞEMEALTI’NDAN İTALYA’YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ
Döşemealtı Belediyesi’nin öncülüğünde 6-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika