Akra Barut Hotel'de gün boyu süren seminerde, turizm sektöründe eğitim ihtiyaçları ve işgücü piyasası analizleri, mesleki işbaşı eğitimleri, yöneticilerin ve eğiticilerin eğitim faaliyetleri, çevreye duyarlı tesis uygulamaları (yeşil yıldız), turizmde sürdürülebilir rekabet üstünlüğü ve İŞKUR tarafından turizme sağlanan istihdam destekleri değerlendirildi.
TUYUP'un küresel değişimlere uyum sağlama yeteneğini geliştirmenin en önemli ayağının eğitim olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, bir kuruluşun sahip olduğu yeri doldurulamaz tek sermayenin insanların bilgi ve yeteneği olduğunu, TUYUP'a bu düşüncelerle başlanıldığını açıkladı.
Okan İbiş, projenin sürdürülebilir ekonomik büyüme ve insan sermayesine daha fazla yatırım anlayışı ile turizm sektöründe eğitimin kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmeyi hedeflediğini kaydetti. İşbaşı eğitimlerle, sektörün ihtiyacı olan nitelikli elemanların yetişmesine katkıda bulunmaya çalışıldığını anlatan İbiş, projenin farkındalık artırma, turizm sektöründe işgücü piyasası analizi, yöneticilerin eğiticilerin ve çalışanların eğitimi, yeşil yıldız uygulaması ve en iyi uygulama merkezlerinin seçilmesine yönelik ana faaliyetlerden oluştuğunu söyledi.
Projede yönetici ve çalışanlardan oluşan yaklaşık 5 bin 500 kişiye çeşitli eğitimler verildiğini de dile getiren Okan İbiş, "Çevre dostu turizmin geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere otellerin yeşil yıldız alabilmesi için danışmanlık hizmetleri vermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hazırlanan 2 adet yeşil yıldız kamu spotu yakında gösterime sunulacak" dedi.
Genel müdür İbiş, Ocak 2014'te başlayan ve 2016 yılının Temmuz ayında tamamlanması planlanan 30 ay süreli projeyle özellikle turizm işletme belgeli tesislerin ön büro, servis, kat hizmetleri ve mutfak çalışanlarının mesleki, teknik ve yabancı dil becerilerinin, ihtiyaçlar ve AB standartları çerçevesinde geliştirilmesine destek verildiğini de kaydetti.