Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
   
  2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
   
  Ramazan Etkinliklerinde Sevcan Orhan Söyledi Antalyalılar Coştu  
 
   
  Başkan Uysal, ‘Belediye emrinize amade’  
 
 
Türkan Şoray'a Duygusal Anlar Yaratan Açılış
Türkan Şoray a Duygusal Anlar Yaratan Açılış
 
Muratpaşa Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen ve kendi adını taşıyan kültür merkezinin açılışına katılan Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray, gözyaşlarına hakim olamadı
 
27 Ekim 2018 Cumartesi - 11:19

 Muratpaşa Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen ve kendi adını taşıyan kültür merkezinin açılışına katılan Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray, gözyaşlarına hakim olamadığı törende “Sevgili sanatsever, Antalyalılar, sevgili Sayın Belediye Başkanım Ümit Uysal, hayatımın gerçekten en mutlu anını yaşıyorum” dedi.
Muratpaşa Belediyesi’nin Yeşilbahçe Mahallesi’nde inşa ettiği ve Türk sinemasının ‘Sultan’ı, 55 yılı geride bırakan Antalya Film Festivali’nin ilk ‘En iyi kadın oyuncu’ ödülünün sahibi Türkan Şoray’ın adını taşıyan kültür merkezi, törenle açıldı. Açılışa Türkan Şoray, Belediye Başkanı Ümit Uysal’la birlikte gelirken kendisine gösterilen büyük ilgi dolayısıyla duygu dolu anlar yaşadı.    
Açılışta, ayrıca, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı, Aydın Özer, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP eski Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, OSB Başkanı Ali Bahar,  çok sayıda sivil toplum örgütü, dernek ve meslek odası temsilcileri, Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Tarık Tarcan, Türk halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü yer aldı.
KILIÇDAROĞLU’NDAN MESAJ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılış dolayısıyla gönderdiği mesajında Başkan Uysal’ı ‘başarılı, halkçı belediyecilik çalışmalarından’ dolayı kutladı ve “Sayın Türkan Şoray ve tüm katılımcıları sevgiyle selamlıyorum” dedi.
‘BİR ŞEYLER EKSİK KALIRDI’
Başkan Uysal, açılışta yaptığı konuşmada,  Muratpaşa’da 4.5 yıl içinde temel belediyecilik hizmetlerinden sosyal belediyecilik çalışmalarına çok çalışıp bir çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.  Kent genelinde gerçekleşen doğalgaz altyapı çalışmalarının, cadde ve sokak yenileme projelerinin, 650 dönüm genişliğe uzanan yeni park çalışmalarının, 21 bin insana uzanan sistematik, sürdürülebilir sosyal hizmetlerin, ilçe sakinlerinin belediye yönetimine doğrudan katıldığı Turunç Masa uygulamasının bu süre içinde gerçekleştiğini belirten Başkan Uysal, “Ama burası olmasa bir şey eksik kalırdı. Bu temel eser olmasa bir bakış açısının yeterince yansıtmamış olurdu” dedi.
ESTETİK VE SANAT
Türkan Şoray Kültür Merkezi yapılmamış olsaydı sanat ve estetik duygusunun eksik kalacağının altını çizen Başkan Uysal, “Buna ihtiyacımız var. Estetik bir bakış açısı, insanı daha hoşgörülü kılar. Hayata bir başka bakar. O nedenle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur’ demiştir.  O nedenle, Cumhuriyet’le birlikte estetik ve sanat, hayatımızın temel şartını teşkil eder. Bu vesileyle hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şimdiden kutlu olsun” diye konuştu.

Kültür Merkezinin Mimarlar Odası Antalya Şubesi’yle düzenlenen ve Türkiye’nin en seçkin mimarlarının, sanat adamlarının içinde yer aldığı ulusal yarışmayla elde edildiğini belirten Başkan Uysal, merkezin aynı zamanda mimari üslup açısından bir yaklaşımı da temsil ettiğini söyledi. Antalya’nın en merkezi noktası Yeşilbahçe Mahallesi’nde bulunan Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin kenti beton yığınına boğmayan, etrafında yer alan apartmanları gölgelemeyen bir mimariye sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:
“Bir çok siyasinin yaklaştığı gibi ‘Bir eser dikelim, 150 kilometreden görülsün, toplumsal işlevi ne olursa olsun ama bize prestij kazandırsın’ demiyoruz. Bir eser yapalım kentin ana işlevlerinden biri estetiğin, kültürün merkezi olsun. Kenti baskılamasın, arsız ve görgüsüz olmasın. Estetik kibar olsun, bütün toplumu kucaklasın istedik. İşte tam da bu noktada Türkan Şoray ismi ortaya çıktı. Türkan Şoray, oynadığı bütün filmlerde haksızlıklara karşıydı. Bağımsız kalmaya çalışan, direnen kadındı. Oynadığı bütün filmlerde mazlumdan yanaydı ve oynadığı bütün filmlerde çok güzeldi. O yüzden Sayın Türkan Şoray’ı seçtik. Toplumlarımızın bütün kesimlerinin sevgiyle kucakladığı, ilham aldığı, örnek aldığı büyük bir sanat insanı olduğu için Sayın Şoray’ın adını Kültür Merkezi’ne verdik.”
Bunun aynı zamanda insanları ayrıştırmak için konuşan, siyasi çıkarları için tatsız kelimeleri birbiri ardına sıralayan ve vatandaşı birbirine kırdıran bir anlayışın reddi olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Biz hep hayattan yanayız. Barıştan, sevgiden, saygıdan yanayız. Biz iyi insanlardan, iyiliklerde yanayız. Yaşasın sanat yaşasın hayat” diyerek konuşmasını tamamladı.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından gözyaşları içinde sahne çıkan Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray ise “Sevgili Antalyalılar, beni o kadar mutlu ettiniz ki. Sevginizle, hayatımın gerçekten en mutlu anını yaşıyorum. Sevgili sanatsever, Antalyalılar, sevgili Sayın Başkanım Ümit Uysal, bu güzel günü benimle paylaştığınız çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
‘ÖLENE KADAR BU GURURU YAŞAYACAĞIM’
Konuşması ‘Sultan’ tezahüratlarıyla kesilen Türkan Şoray, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalmış bir milletini hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatarak devam ettiği konuşmasında çağdaşlaşmanın yolunun sanattan geçtiğini söyledi. Kendisinin de yıllarca sinema sanatına tutkuyla gönül ve emek verdiğini belirten Şoray, şunları söyledi:
“Benim yılarımın, emeğimin takdir edilmiş olması ve kültür merkezine adımın verilmiş olması bana gururların, mutluluğun en büyüğünü yaşattı. Ölene kadar bu gururu taşıyacağım. Muratpaşa Belediye Başkanımız sevgili Ümit Uysal’a, değerli meclis üyelerine bana mutluluğu, hayat boyu taşıyacağım bu şerefi yaşattıkları için bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Allah’ın sevgili kuluyum herhalde bu duyguyu yaşamak herkese nasip olmaz. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok teşekkür ediyorum. Sevginizi gözlerinden görüyorum. Gözünü kalbinizi görüyorum. Ben sizi bütün hayatım boyunca sevdim, ölene kadar seveceğim.”
Konuşmaların ardından Başkan Uysal, Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray’a imzalı öykü kitabı Lavinya’nın Aşkla İmtihanı’nı hediye ederken Muratpaşa Belediyesi Sanatsal Üretim ve Meslek Edindirme Kurslarında kadınların yaptığı bir çalışmayı hediye etti.
AL YAZMA
Açılış töreni, Türkan Şoray’ın başrolünde oynadığı ve Türk sinemasının klasikleri arasında yer alan Selvi Boylum Al Yazmalım gösterimiyle devam etti. Filmi Türkan Şoray ve Başkan Uysal, salonu dolduran Antalyalılarla birlikte izlerken film gösterimi öncesi Muratpaşa Belediyesi’nin kadına yönelik şiddete karşı sürdürdüğü çalışmaların simgesi Al Yazma dağıtıldı. Al Yazma’yı başına takan Türkan Şoray, salonu dolduran sanatseverleri selamlamayı da ihmal etmedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Başlıyor
 
KKTC Bakanı Özyiğit'den Antalya Valisine Ziyaret
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Serik'de Demet Akalın Rüzgarı
6.5 yıllık evliliğini üç gün önce bitiren Demet Akalın,Serik Belediyesince ...
Onbinlerce Antalya'lı Zafer Bayramını Göksel'le Kutladı
Cumhuriyet Meydanında 30 Ağutos Zafer Bayramı Dolayısıyla Konser Veren ...
Muratpaşa'da ​08.08’DE 40 Nikah
Nikah tarihlerini unutulmaz bir tarihte yapmak isteyen 40 çift; 08.08.2018’de, ...
1’inci Yaz Festivali’nde Murat Boz Coşkusu
Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı Sahil Antalya Yaşam Parkı’nda ...
 
 
Murat Boz Konserine Hava Muhafeleti Engeli
Konyaaltı Sahilindeki Yaza Merhaba Konseri İleri Bir tarihe Ertelendi
Konyaaltı Sahili Murat Boz Konseriyle Yaza Merhaba Diyor
Alkoçlar ve Tursetalya şirket Ortaklığınca İşletilecek olan Konyaaltı ...
Antalya'da Mümin Sarıkaya Rüzgarı Esti
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Ramazan ...
Gül Çifti Doğum Günlerini Aynı Gün Kutladılar
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile Eşi Neşe Gül doğum günlerini, Gül ...
 
 
Esat Kabaklı Karaalioğlu Parkı’nda
Kabaklı, 26 Mayıs Cumartesi akşamı saat 22.15’te Antalyalılara buluşacak.
1.Şarampol Caddesi Şenliği başlıyor
Aleyna Tilki, Göksel, Oğuzhan Uğur, Mehmet Erdem konser verecek
Dossi Dossi Show Büyüledi
Türkiye’nin en büyük moda şovlarına imza atan Dosso Dossi Fashion Show, ...
Güzeller Köy Kahvaltısında
AY-ÇA Estetik Ana sponsorluğunda bu yıl 18.’si düzenlenecek olan Miss ...
 
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika