Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
   
  Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
   
  2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
   
  Ramazan Etkinliklerinde Sevcan Orhan Söyledi Antalyalılar Coştu  
 
   
  Başkan Uysal, ‘Belediye emrinize amade’  
 
 
   
  Mehmet KESİM mehmetkesim@buyukantalya.com  
Koronaya Çare Sizsiniz
26 Mart 2020 Perşembe

Bu köşe yazımın muhatabı SİZSİNİZ. .
Evet yanlış anlamadınız  şu an bu satırları okuyan SİZ  ve sizin gibi benim köşe yazımı 5 farklı internet gazetelerimizden bunlara ait sosyal medya hesaplarından ulaşarak okunmasını sağladığımız yüzbinlerce  insanımız.
#Koronaya Çare Sizsiniz
 Bu köşe yazımın ulaştığı  herkese tarihi ,milli bir görev düşüyor.
Lütfen  bu konuda  sorumluluk alarak  önce kendimiz  ,uygulayalım , sonra  uygulattırmak için de herkese ulaştıralım.
Beni tanıyanlar bilir. 
Köşe yazım çok okunsun ismim her yerde duyulsun diye bir beklentim hiç olmaz. Çok şükür kendime ait benimde aynı duyguları taşıdığım,yakınlarım,dostlarım,okurlarım la biz büyük bir aileyiz. 
Bu yüzden tüm köşe yazılarım ,Byturco medya grubumuzda yer alan internet gazetelerindeki haberler, sansosyandan   uzak,    gerçeklere dayalı insanlığın,ülkemizin ,halkımızın ,menfaatine ,milli duygularımızın  ön planda olduğu aile yapısına önem vermek yayın  ilkelerimizin başında gelir.
 Bu  köşe yazımda   ciddi araştırmalarımdan sonra  yine  tarihe not düşmek için  kaleme aldım. 
Köşe yazım önceside cidi bir araştırma içerisinde konunun uzmanı bir çok hekimle,bürokratla,iş adamıyla,turizmciyle,toplumun her kesiminden insanımızla konuştum.
Byturco  Medya grubumuzun  içinde yayın yapan  5 internet gazetelerimizin ve sosyal medyadaki hesaplarımız vasıytasıyla özellikle  Türkiye'de,KKTC'de ,Antalya'da  veya dünyanın neresinde olursa olsun okuma fırsatı olan okuyucularımızın  KORONAYA KARŞI ÇARE SİZ  olduğunuzu bilmenizi bu sorumlulukla duyguyla hareket etmek zorunda olduğumuzun milli ve tarihi bir görev olduğu bilinci içerisinde hareket etmenizin önemini hissetmeniz için yazıyorum.
Koronaya karşı Çare siz olduğunuzu bilerek herkesin  şahsi mücadelede OHAL' ini ilan etmesi gerekiyor.
Koronavirüsü hastalığı ile mücadelede Türkiye'de ve KKTC 'de ciddi önlemler alınmaya çalışılıyor.
Hastalığın en önemli özelliği hızlı bir şekilde bulaşıcı olması bunun içinde her insanımız bu virüs için bir taşıyıcı bulaştırıcı.
Hem kendisi için hem ailesi ,sevdikleri için çevresi için bu hastalığın yayılmasında risk teşkil ediyor.Her bir kişi en az üç kiş o üç kişi 9 o 9 kişi 27 derken virüs bulaşması katlanarak çoğalıyor.
Koronavirüsü  için mücadelede size düşen en büyük milli tarihi sorumluluk hijyen koşullara dikkat etmek kalabalık yerlere çıkmamak ,dışarda dolaşmamak  EVDE KALMAK.
Unutmayınız, hiç bir virüs sizden daha güçlü deyildir,panik yapmadan tedbir almak Karantina süresi olarak EN AZ 14 GÜN EVDE KALMAK bu virüsü yenmek için en büyük güçtür.
Bu dönemde gazeteci meslektaşlarıma,köşe yazarlarına,TV proğramında bu konuyu tartışanlara ,sosyal medyada bu konuda yayın ve yorum yapanlara büyük görevler düşmektedir.
Asla komle teorisi üretmeden,doğruluğunu kaynağından öğrenmediğiniz,araştırmadığınız haberleri yorumları 'REYTİNG 'amacıyla yayınlamamalı bilgi kirliliğine toplumu panik ve endişeye düşürecek paylaşımlardan yayınlardan uzak kalmalıdırlar.
Türkiye'de ve KKTC'de devletin alacağı karaların hepimizin sağlığının korunması için uzman kurullar tarafından alındığını,alınan kararlara yasaklara uymanın bu virüsü yenmekte en  güçlü silahlardan biri olduğunu asla unutmamalıyız.
Bu virüsle ilgili  öncelik  insan sağlığı olduğu mutlaka hükümetler tarafından bu salgın yüzünden yaşanan ve yaşanacak ekonomik krizler içinde  gerekenin yapılacağını hem Türkiyemiz,hem KKTC  halkı  bilmelidir.
Bu virüsün sağlık dışındaki ekonomik ve sosyal  açıdan yaratacağı sıkıntılar, yaralar hem  Türkiye'de hem KKTC'de halkın sağlığı dışındaki  en önemli gündemi.
Ekonomik ve sosyal krizin  en minumumda  geçirilmesini  sağlayacak olan  hükümetlerdir.

  Bu arada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için özellikle altını çize çize belirtmek isterim ki  İKİ DEVLET TEK  MİLLET duygu ve düşüncemiz KKTC içinde geçerli olduğunu 82 milyonun kalbinde KKTC Halkının özel bir yeri olduğunu  tüm KKTC HALKININ  bu zorlu süreçte  Türkiyenin  maddi manevi her  zaman KKTC halkının yanında olduğunun bilinmesini isterim.
Ben Köşe yazımda KKTC Hükümetinin koronovirüs  nedeniyle yarattığı  ekonomik krizin  bir tedbir paketiyle desteklenmesi gerektiğini yazmıştım.KKTC başbakanı Ersin Tatar tarafından açıklanan ekonomik tedbir paketi  KKTC de  toplumun bir çok kesimi tarafından eleştirildiği ve beğenilmediğini hissetim.
Sanırım bu konuda tepkiler büyüyecek, KKTC hükümeti  yeni ekonomik tedbir paketiyle eskisini destekleyecektir. Bu süreçte  KKTC halkının ,herkesin,milli birlik ve beraberlik duygusu ve samimiyeti içerisinde olması bu zorlu sürecin atlatılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum.
İspanyanın toplam yatak kapasitesinden daka fazla turistik tesis ve yatak kapasitesine sahip Antalya'da  turizmin durması yüzünden bu süreçte maddi manevi sıkıntı çekecek illerin başında geliyor.
Antalya'da hijyenlik konusunda tüm belediyelerin seferberlik ilan etmesi bu virüsün sokaktaki etkisine karşı ciddi bir önlem kazanıyor.
Bu arada hala Antalya havalimanına inen başta Rusyadan gelen uçaklardaki  turistlerden dolayı şehirde ve havalimanı personelinde tedirginlik yarattığının bilinmesini isterim.
Umarım şu ortamda bu konuda bir tedbir yasaklama getirilir.
Herkes Türkiye'de ve KKTC 'de şunu bilmeli bu süreç hükümetlerin  yarattığı bir kriz ortamı deyil dünyanın tüm ülkelerinde insanlığı tehdit eden maddi manevi kriz yaratan bir virüs salgını hastalık.
İnsanlar bu krizden maddi manevi , toplumun her kesimi ,zengini ,fakiri ,ünlüsü ,ünsüzü bir şekilde zarar görmektedir.
Bu süreçte tabi ki günlük para kazanan yarın çalışmadığı zaman evine ekmek götüremeyen insanlarımız var bunlar için gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin temini  öncelik almalıdır.Toplumun her ferdinin sosyal ve ekonomik sıkıntıları için merkezi yönetimlerle deyil  il bazında küçülterek ilçe ,köy ,mahalle bazında kaymakamların , belediye başkanlarının,muhtarların tespit yaparak bu insanların bu zorlu süreçte acil ihtiyaçlarını karşılamak için özel çalışmalar yapması gerektiğini  düşünüp bir an önce başlanılması için harekete geçilmelidir.
Özellikle daha önce köşe yazımda kaleme aldığım 12 milyona yakın emekliyi ve ailesini ilgilendiren emekli, maaşlarına istenilen kredi alımında özel ve resmi bankaların bir an önce  bireysel kredi notuna  ve emeklinin hacizi mi var sorgulamadan aldığı maaşa uygun herkesin maaşının katına limitli 60 aylık maaşından kesintili  emekli kredisi verilmesi başlatılmalıdır.
Ben oluşabilecek ve şu anda insanların ruhsal açıdan sıkıntıya sokan ekonomik durumla ilgili ayrı bir köşe yazısı hazırlayacağım. Bana ulaşan arayan mail atan yüzlerce insanımızın sıkıntısını yakinen takip ediyorum bunları yayın ekibimizle araştırıyoruz.
  Sosyal medyadaki kirliliğin haince yapılan yanlış paylaşımların Kororonavirüsünden daha tehlikeli olduğu unutulmamalıdır. Kaynağını kesin bilmediğiniz  insanları korkuya ,paniğe  sokacak size bir kaç beğeni vaya paylaşım getireceğinizi sandığınız sonradan pişman olacağınız  paylaşımlar asla yapılmamalıdır.  

 Ve asla unutulmamalı ''HİÇ BİR SAVAŞ PANİK VE KORKUYLA KAZANILMAZ''
Bu süreçte ''SEVGİMİZ SINIRSIZ,MESAFEMİZ SINIRLI ''olmalıdır.
Ve Bilimden ayrılılmamalıdır. 
Bizim insanımız tehditle yasakla korkutularak deyil milli sorumluluk ve duyguyla herşeyin üstesinden geleceğini bir kez daha hatırlatmak isterim 
.Geçmiç tarihimiz  bunun örnekleriyle dolu .Son olarak 15 Temmuzda hain FETÖ darbe girişiminde  bu milletin yasağa tehdite rağmen ölümü göze alarak sokağa çıkarak  tankların silahların önüne kendini siper etmesi şehitler gaziler vermemiz tarihimize altın harflerle yazıldı .
Hem Türkiyede hem KKTC'de     #KORONAYA ÇARE SİZSİNİZ  sloganı  ile  insanımıza rica edildiği  kendis ailesi sevdikleri için milli ve tarihi bir seferberlik  duygusu içerisinde sosyal izalasyona dikkat  edilmesinin  kendisinden istenilen yardım olduğu  bu sorumluluk duygusuyla hareket etmesi için politikacısından,sanatçısına toplumun sevilen saygı duyulan isimlerince çağrı yapılmasının bu sürece en etkili  katkı koyacağını insanımızın canla başla bunun bir tatil.bir yasaklama değil kendimi  ve sevdikleri için üzerine     düşen tarihi ve milli  bir  görev olduğu bilincini aşılamamız  KORONAYA KARŞI ZAFERİ GETİRECEKTİR.
UNUTMAYIZIN BU BİLİNCİ TOPLUMLA PAYLAŞACAK YAYACAK OLAN  VE KORONUYU  YENECEK ÇARE SİZSİNİZ .
Koronavirüsü  için mücadelede size düşen en büyük milli tarihi sorumluluk
 HİJYEN KOŞULLARA DİKKAT EDİP UYGULAMAK
 KALABALIK YERLERE GİRMEMEK
 DIŞARDA DOLAŞMAMAK
 HERKESE BELLİ BİR MESAFEDE BULUNMAK 
KORKU VE PANİĞE YER VERMEMEK
 VE EN ÖNEMLİSİ EVDE KALMAK.

 BUNU UYGULAMAKLA KORONAVİRÜSÜNÜ YENİYOR ÇARE SİZ OLUYORSUNUZ....
Unutmayınız, hiç bir virüs sizden daha güçlü deyildir.Panik yapmadan tedbir almak, EVDE KALMAK, bu virüsü yenmek için en büyük güçtür ve bunu uygulayalım uygulattıralım .Bunu yapıp uyguladığumızda zor şartlarda çalışan tüm hekimlerimize yardımcı olduğumuzu  hiç unutmayalım..
  Şu an her bireyin üzerine kendisi için ailesi için yakınları için sevdikleri için şehri için milli ve tarihi bir sosyal sorumluluk düştüğünü morallerin asla bozulmadan paniğe kapılmadan  BU  KORONAVİRÜSÜNÜ YENECEK  OLANIN SİZ OLDUĞUNUZ BİLİNCİNDE HAREKET ETMEYE BAŞLAMASINI RİCA EDİYORUM.  
İnşaallah hep birlikde maddi manevi zorluklarla dolu bu günleri buna sebeb olan koronavirüsünü  yenip  zor günleri geride bırakacağz. 
Bu savaşı birlikte kazanacağız ve bu zaferde payınız olduğunu  sorumluluk aldığınızı kendinizi ailenizi çevrenizi korumak için neler yaptığınızı karantina kurallarına uyarak  evde kaldığınızı, kendinize sevdiklerinize ayırdığınız onlarla birlikte geçirdiğiniz zamanı ,mücadeleyi, gelecek günlerde  gururla anlatacaksınız.
Lütfen kendimiz için,ailemiz,için,sevdiklerimiz,için ,ülkemiz için,tüm insanlık için,üzerimize düşen bu sorumlulukla hareket etmeye başlayalım.

VE HEMEN  UYGULAYALIM  VE  UYGULAMAMIZI  YAYMAYA BAŞLAYALIM 

VE ASLA UNUTMAYALIM UNUTTURMAYALIM
# KORORANAYA  ÇARE  SİZSİNİZ
# KORORANAYA  ÇARE  SİZSİNİZ
​# KORORANAYA  ÇARE  SİZSİNİZ



mehmetkesim@byturco.com


E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
 
kaleiçi festival
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Büyük Antalya diyor ki...
fener alayı
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika