Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Hikayemiz Birlikte' Sloganıyla 61'inci Antalya Altın Portakal Film Festivali Gün Sayıyor  
 
   
  Başkan Uysal, ‘Sevgide, saygıda tasarruf yok  
 
   
  Avrupa Hareketlilik Haftası Kutlanıyor  
 
   
  Etkinliklerle Dolu 3’üncü Uluslararası Yörük Türkmen Festivali sona erdi  
 
   
  AK Parti İl Başkanı Çetin'den Başkan Böcek'e Manidar Cevap  
 
 
Antalya’da büyük değişim
Antalya’da büyük değişim
 
ANTALYA'da nefes nefese geçen yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçe belediye başkanlığında mevcut belediye başkanlarından 12'si koltuklarını kaybetti.
 
2 Nisan 2014 Çarşamba - 11:27

Antalya'da belediye başkanlıklarında yaşanan değişimlerde Ak Parti mevcut 4 belediye başkanlığını kaybederken, 7 yeni belediye başkanlığı kazandı. CHP de 4 belediye başkanlığını kaybederken, yeni 3 belediye başkanlığı kazandı. MHP ise mevcuttaki 2 kayba karşı 2 yeni belediye başkanlığı kazandı. Aday gösterilmedikleri için BBP ve DSP'ye geçiş yapan mevcut iki belediye başkanı da kaybeden isimler oldu.

KİME KARŞI KAYBETTİLER
Antalya'da CHP Büyükşehir dahil mevcuttaki 4 belediye başkanlığı koltuğunu Ak Parti'ye kaybederken, Ak Parti ise mevcuttaki iki belediye başkanlığını CHP'ye kaybetti. Ak Parti MHP'ye mevcut iki belediye başkanlığını kaptırırken, MHP'nin elinden 2 belediyeyi aldı. Ak Parti BBP'den, CHP de DSP'den mevcut 1'er belediye başkanlığı koltuğunu kazandı.

8 BAŞKAN KOLTUĞUNU KORUDU
Antalya'da Büyükşehir ve 19 ilçedeki mevcut başkanlardan 8'i koltuklarını korumayı başardı. Ak Parti'den Kepez'de Hakan Tütüncü, Demre'de Süleyman Topçu, Kumluca'da Hüsamettin Çetinkaya, Gündoğmuş'ta Mehmet Özeren başkanlık koltuğunu koruyan isimler oldu. CHP'den ise Konyaaltı'nda Muhittin Böcek ve Manavgat'ta Şükrü Sözen belediye başkanlığını kaybetmedi. MHP'den de Korkuteli'de Hasan Gökce, Kemer'de mevcut başkan Mustafa Gül seçimi yine kazandı.

MHP'NİN OYLARI ARTTI
MHP'nin ise kalesi Serik'i Ak Parti'ye teslim ettiği bu seçimlerdeki en büyük kazancı, Alanya oldu. Elmalı'yı verip Finike'yi alan, Kemer ve Korkuteli'de başkanlıklarını koruyan MHP, oylarını dikkat çekici şekilde artırdı. 2011 seçimlerinde yüzde 20 oy oranıyla 250 bin oy alan MHP, Kemal Çelik'le girdiği seçim yarışında, kesin olmayan sonuçlara göre, 330 bin oya ulaştı ve yüzde olarak Antalya'nın oylarının yüzde 25'ini almayı başardı. Aksu, Demre, Gazipaşa, Gündoğmuş ve Serik'te ikinci parti çıkan MHP, Kepez'de ise oy patlaması yaptı. 2009'da 50 bin, 2011 seçimlerinde 45 bin civarında Kepez'den oy alan MHP, bu seçimlerde oylarını 90 binin üzerine taşıyarak, CHP'yi üçüncülüğe itti ve ikincilik koltuğuna oturdu.

5 YIL SONRA YENİDEN TÜREL
CHP'de Mustafa Akaydın, 2009 yerel seçimlerinde yarıştığı ve kazandığı Ak Partili Menderes Türel'e karşı bu kez mağlup oldu. Türel, 5 yıl aradan sonra yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Menderes Türel CHP’li Başkan adayı Mustafa Akaydın’a 23 bin 431 oy fark attı. 2009 seçimlerinde Antalya’da Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı Döşemealtı ve Aksu oyları Büyükşehir Belediye Başkanlığını belirlemnişti. Bu seçimlerde ise büyükşehir  yasası gereği Antalya’daki tüm ilçe, belde ve köylerin oyu ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı belirlendi. Menderes Türel’in yeniden başkan olmasındaki en büyük etkinin Büyükşehir yasası olduğu gösterildi.
 

MURATPAŞA’DA UYSAL DÖNEMİ
Muratpaşa Belediyesinde 3 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Evcilmen CHP’den aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek DSP’den seçimlere girdi. Seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanmasına rağmen Süleyman Evcilmen  beklediği oyu alamadı. Süleyman Evcilmen 3 dönemdir oturduğu başkanlık koltuğunu CHP’den aday olan Ümit Uysal’a devredecek. CHP Gençlik Kolları Başkanlığından gelen ve başarılı bir il başkanlığı dönemi geçiren Ümit Uysal’ın partiyi bilmesi ve partililerle kucaklaşması onu bu seçimde başarılı olmasına neden oldu.  Kendine çok güvenen Süleyman Evcilmen’in beklediği oyların çok çok altında oy toplaması onu sevenler arasında hüsran yarattı.
 
BAŞKAN BÖCEK ZORLANMADI
Antalya’nın Konyaaltı İlçesi’nde 3 dönemdir Başkanlık görevini üstlenen Muhittin Böcek oyların yüzde 59.1’ini alarak seçimden galip ayrılmayı başardı. CHP’den Konyaaltı Belediye Başkanlığına 12 aday adayı çıkması Muhittin Böcek’in işini zorlaştırdı. Bazı aday adaylarının bağımsız aday Kamil Söker ile birlikte çalışması ise Konyaaltı cephesinde moralleri bozsa da Muhittin Böcek en yakın takipçisinede fark atmasını bildi. Başkan Böcek’in en yakın takipçisi olan ve bir dönem Muhittin Böcek’in Meclis üyesi ve Belediye Başkan vekilliği yapan Mehmet Remzi Sadi’nin bu seçimlerde karşısına rakip olarak çıkması seçimi renklendirdi. Remzi Sadi kendisine göre başarılı bir seçim çalışması sürdürdü ve 18 bin 137 oy aldı.

CHP’Lİ ÖNER SEÇİMLERDE ANCAK 3. OLDU
2004 seçimlerinde AKP’den Kepez Belediye Başkanlığı yapan Erdal Öner, 2009 seçimlerinde AKP’den aday gösterilmemesi üzerine el altından CHP lehine çalıştı. 2014 seçimlerinde ise CHP Genel Merkez Erdal Öner ile bu seçimlerin alınabileceğini düşünerek aday gösterdi. CHP’liler ilk başta buna çok büyük tepki gösterse de daha sonra bağırlarına bastılar. Ancak Meclis üyesi listesi bardağı taşıran son damla oldu. Özellikle Burdur, Isparta ve Yörükler Derneği Öner’den desteğini çektiler. Hakan Tütüncü için kolay bir seçim olurken Öner için hezimet oldu. Seçimi 3 sırada tamamladı. Seçimi Kepez’de ilk kez ikinci defa belediye başkanlığı koltuğuna oturacak olan AKP’li Hakan Tütüncü ise bu sonucu sevinçle karşıladı.

‘TURSUN’A BU KEZ DURSUN’ DEDİLER
Antalya’da merkez ilçe olduktan sonra 2009 yılında Döşemealtına Belde belediye Başkanı adayı olarak giren Nurettin Tursun ve Hasan Akalın arasında AKP tercihini Akalın yönünde yaptı. CHP Başkan adayı Turgay Genç’e bir dönem bekle diyerek Tursun’u aday gsöterdi. CHP’li Tursun, Döşemealtı Belediye Başkanlığını kazandı ancak bir süre sonra tekrar AKP’ye geçti. 2014 seçimlerinde AKP Akalın ve tursun arasında bu kez tercihini Tursun’dan yana kullandı. Akalın ise hiçbir partiye geçmedi. Akrabası olan CHP’nin adayı Turgay Genç’e büyük destek oldu. Halk arasında da çok sevilen Turgay Genç, sandıktan çıkan isim oldu.

2B MAĞDURLARI TERS VURDU
2009 yılında Merkez ilçe olan Aksu’da Belde Belediye Başkanlığından gelerek başarılı olan İsa Yıldırım kısa sürede en çok parti değiştiren isim oldu. AKP, MHP, CHP’ye geçen Yıdırım daha sonra Bağımsızlıkta karar kırdı. 2014 seçimlerinde AKP,MHP ve CHP Yıldırım’ı aday göstermek istemedi. Bunun  üzerine Yıldırım BBP’den Aksu Belediye Başkanlığına talip oldu. 2B yasasından mağdur olan ve yollara dökülen, isyan eden Aksu’luyu yanına alan İsa Yıldırım için rüzgar ondan yana esiyordu. Seçimler herkes için bir sürpriz oldu. Aksudan en az oyu alacak diye beklenen AKP’li Halil Şahin en yüksek oyu alırken, İsa Yıldırım ancak 3. Oldu. CHP Belediye Başkan adayı Cengiz Aldemir ise tam bir hayal kırıklığı yaşattı ve İsa’dan sonra 4. Sıraya yerleşti. 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İhracatta hedef 500 milyon dolar
 
İlçelerde AKP rüzgarı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Manavgat meclis üyeleri belirlendi
CHP'li Şükrü Sözen'in ikinci kez belediye başkanı seçildiği Manavgat'ta, ...
CHP’den topyekûn itiraz
Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar 19 ilçe seçim kuruluna, itiraz eden CHP İl Başkanı ...
CHP’de iç hesaplaşma
CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'ye kaptırmasının ...
Muratpaşa’da seçimin galibi Uysal
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde açık ara farkla ipi göğüsleyen taraf CHP'li Avukat Ümit Uysal oldu.
 
 
Kemer Gül’le devam dedi
Yerel seçimlerin sonuçlarına göre MHP’li Mustafa Gül yeniden seçilerek ...
Kamaç, vatandaşlarla buluştu
MHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Serhat Kamaç, MHP Antalya Milletvekili ...
‘Ben daha parmağımla işaret etmedim’
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Uysal, işçilerle buluştu
Muratpaşa Belediye işçileri ile buluşan CHP Muratpaşa Belediye Başkan ...
 
 
Sözen’den tapu müjdesi
MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Yeni Mahalle'nin imar planının onaylandığını açıkladı.
Derneklerden Böcek'e destek
ANTALYA'da Yardımlaşma Güçbirliği Platformu çatısı altında toplanan 9 ...
Adaylardan son tango
AKP Finike Belediye Başkan adayı Nail Dülgeroğlu ve CHP Adayı Ömer Çırpar ...
‘Kumluca’da değişim zamanı’
MHP Kumluca Belediye Başkan adayı Bayram Torunoğlu, ilçede artık değişim zamanı geldiğini söyledi.
 
 
 
 
Ne Çektin Be Antalyam ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika