TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu'nun, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği '2014 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması' sonuçlandı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi'nde girişimci kadınlara ödülleri verildi.
Kurul Başkanı Işık Yargın, ATSO koordinatörlüğünde bu yıl üçüncüsü yapılan yarışmaya Antalya genelinde fikrini sermayesiyle birleştirerek yeni bir işletme kuran kadın girişimcilerden 7 proje, sermaye yetersizliğine rağmen ekonomik bir değer yaratarak ev eksenli üretim yapanlardan 21 projenin katıldığını söyledi.
EVDE ÜRETİM YAPANLAR
13 Haziran'da seçici kurulun değerlendirdiği projelerde 'Evde Üretim Yapan Kadın Girişimciler ' kategorisinde Antalya merkezden 'Mor cepken-Al gömlek takımı' projesiyle Güler Yet birinci, 'Mor kumaş üzerine nakışlı kolye' projesiyle Berrin Başkan ikinci seçildi. Alanya'dan 'Yörük obası' projesiyle Güler Tustaş üçüncü, 'Miyuki sanatı boncuk kolye ucu' projesiyle de Nazmiye Çolak mansiyon ödülüne layık görüldü. Evde üretim yapan kadın girişimcilerin ödüllerini ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın birlikte takdim etti.
İŞYERİ AÇAN GİRİŞİMCİ KADINLAR
'İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar' kategorisinde ise Antalya'dan Sinem Güçlü 'Enstantif kurbağa yetiştiriciliği' projesiyle birinci, Manavgat'tan Havva Taşbaş, 'Temizlik hizmet sektörü' projesiyle ikinci ve Antalya'dan Meltem Çoban, 'Spor stüdyosu hizmet dosyası' projesiyle üçüncü seçildi. Ödülleri ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar ve Antalya kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Burcu Haboğlu Baba verdiler.
İTALYA'DA GÖRDÜ
Yenilebilir enstantif (yapay) kurbağa yetiştiriciliği projesiyle yılın girişimci kadını seçilen 28 yaşındaki Sinem Güçlü, Kundu'da Aksu Çayı'nın kenarında 2013'ün Haziran ayında kurduğu 15 dönümlük alanda yetiştirdiği kurbağaları İtalya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.
Bir dönem İtalya'da yaşadığını ve kurbağa bacaklarının bu bölgelerde tüketilen popüler bir yiyecek olduğunu anlatan Sinem Güçlü, Türkiye'ye döndükten sonra bu fikri geliştirip yatırıma dönüştürdüğünü dile getirdi. Güçlü, yıllık 28 ton kurbağa üretim kapasitesi bulunduğunu kaydetti.