Günün Haberleri Giris Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye Iletisim Son Dakika Ekle RSS
     
   
     
 
ANA SAYFA GÜNDEM POLİTİKA SPOR EKONOMİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR & SANAT TURİZM POLİS-ADLİYE YAŞAM EĞİTİM
   
  Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor  
 
   
  Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
   
  ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
   
  AKDÜ Hastanesi 1797 araç kapasiteli Otoparkı açılış için gün sayıyor  
 
   
  Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
 
YÖRÜK FESTİVALİ’NE DOMBIRA DAMGA VURDU
YÖRÜK FESTİVALİ’NE DOMBIRA DAMGA VURDU
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Yörükler Derneği tarafından düzenlenen 2’nci Uluslararası Yörük Festivali başladığı gibi muhteşem coşku ve unutulmaz konserler ile sona erdi. Festivalin son gününe ‘Dombıra’ isimli çalgısı ve aynı adla seslendirdiği halk şarkısıyla ünlenen Arslanbek Sultanbekov damga vurdu.
 
9 Mayıs 2016 Pazartesi - 12:04

2’nci Uluslararası Yörük Festivali Düzlerçamı’nda gerçekleşen etkinliklerle sona erdi. Festivalin son gününde halk oyunları, Belediye Bandosu’nun Yörük Türküler Konseri, Mehter Takımı, Beylik Töreni, Yöre sanatçılarının konseri ve şiir dinletileri ile tam bir Yörük şöleni yaşandı. Yörük Festivali’nin son gün etkinliklerine, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman ve çok sayıda davetli katıldı.
 
DOMBIRA RÜZGARI ESTİ
 
Uluslararası Yörük Festivali’nin kapanışı muhteşem bir konser ile oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleşen Dombıra şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov, dombıra isimli enstrümanıyla muhteşem bir konser verdi.
 
NOGAY HALKINDAN SELAM
 
Dombıra’nın iki telli bir Türk sazı olduğunu söyleyen Arslanbek Sultanbekov, bir Yörük festivalinde dombırasıyla Türk ezgileri söylediği için çok mutlu olduğunu belirtti. Arslanbek Sultanbekov, Yörüklerin zengin Türk kültürünün önemli bir halkası olduğuna dikkat çekerek, “Mensubu olduğum Nogay Halkı’ndan Yörük kardeşlerimize Türkiye ve Antalya’ya samimi ve sıcak selamlar getirdim. Festivalin Türk dünyasına hayırlı olmasını dilerim” dedi.
 
COŞKULU KALABALIK DOMBIRA’YI SÖYLEDİ
 
Dombıra şarkısını iki kez söyleyerek bis yapan Arslanbek Sultanbekov, şarkının Türkiye’de çok sevildiğini söyledi. Sultanbekov, “Dombıra’nın Türkiye’de çok sevilmesinin en büyük nedeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Onunla özdeşleşen dombıranın ezgisi, herkes tarafından bilinir hale geldi” dedi.



BAŞKAN TÜREL: ‘YÖRÜK KÖYLERİ KURACAĞIZ’
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘Bu kültür Türklüğün tarihidir. Festivalimizi önümüzdeki yıl daha da büyüteceğiz. Yörük köyleri kuracağız’ dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalya Yörükler Derneği ile ortaklaşa düzenlediği 2’nci Uluslararası Yörük Festivali’nin üçüncü günü de dolu dolu geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı kapanış konuşmasında, üç gün boyunca Antalya’nın Yörük kültürüyle renklendiğini belirterek, “Her güzel şey çabuk biter, bu güzel festivalimiz de çabucak bitti. Yine de üç gün boyunca tarihimizi, geleneğimizi, kültürümüzü yaşadık ve yaşattık. Antalya Yörük renkleriyle renklendi, çocuklarımız ve yabancı misafirlerimiz milli kültürümüzü tanıdı. Antalya turizmi Yörük kültürüyle zenginleşti, güçlendi” şeklinde konuştu.


 
YÖRÜK KÜLTÜRÜ TÜRKLÜĞÜN TARİHİDİR
 
Yörük kültürünün, Torosların, Beydağları’nın, Kaş’tan Serik’e, Manavgat’a kadar bütün Antalya’nın tarihi olduğunu vurgulayan Başkan Türel şunları söyledi: “Yörük kültürü, Türklüğün tarihidir. Yörükler 7 asır önce Osmanlı devletinin temel direği oldu, bugün sizler de Türkiye Cumhuriyeti’nin temel direklerinden birisi oldunuz. Siz her zaman devlete sahip çıktınız, bayrağa sahip çıktınız. Festivali huzur ve güven içerisinde yaparak, dünyaya Antalya’nın gücünü bir defa daha göstermiş olduk. Antalya turizmini baltalamak isteyenlere Yörükler en güzel cevabı verdiler.”


 
FESTİVALİ BÜYÜTECEĞİZ
 
Eskiden sadece bir Yörük şenliği ve pikniği yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘Ben 2014 seçimlerinden önce demiştim ki, göreve gelirsem Yörük Festivali yapacağım. İşte geçen sene bir yürüyüşle başladık. Bu sene üç günlük programa ulaştık.

Demiştim ki, Yörük kültürünü dünya tanıyacak ve bunun için uluslararası boyuta çıktık. Festivalimizi Balkanlardan, Orta Asya’ya kadar Yörük Türkmen coğrafyasında duyurmaya başladık. Yörük atı yemini nasıl kendisi artırıyorsa biz de inşallah festivalimizi öyle büyütüyoruz, büyüteceğiz. Gelecekte bu festivale dünyanın birçok yerinden on binlerce kişi gelecek” diye konuştu.


 
YÖRÜK KÖYLERİ KURACAĞIZ
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Şimdi önümüze başka hedefler de koymamız gerektiğine inanıyorum. Şehir merkezinde festival olacaktır, büyüyecektir. Bunun yanında bizim köylerimizde de bu renklerimizi, folklorumuzu yaşatmayı düşünmemiz, böyle projeler üretmemiz mümkündür. Yörük köyünü sembolik olarak şehir merkezine getirirken, gerçek köyümüzü ihmal etmemeliyiz. Yörük turizm köyü gibi bir proje yapsak, orada Yörük çadırları kursak, gençlerimiz Yörük kıyafetlerle çalışsa, oraya turist gelse, orada keçi sütü içse, halı dokusa, inanın Antalya turizmi daha büyük bir zenginlik kazanır. Aynı şeyi yaylada yapabiliriz. Yörük çadırlarında kalınacak konaklama yerleri yapabiliriz, böylece orada çevreyi koruyarak turizm yaparız. Böylece hem kültürümüz daha kalıcı olur hem de köylerimizin, yaylalarımızın refahı artar. Daha Yörük köyleri kuracağız, müzeler yapacağız, Yörük ateşimizi hep canlı tutacağız, büyüteceğiz. Yörük derneğimiz inşallah böyle projelere de öncülük edecektir.”


 
FESTİVALLERİMİZ ARTTI
 
Antalya’nın renklerini çeşitlendireceklerini ve kültürünü zenginleştireceklerini belirten Başkan Türel, “Antalya’yı bir kültür başkenti yapacağız. Antalya cihan şümul bir anlayışla bütün tarih ve kültür kaynaklarına sahip çıkacak. 2014’te seçimi kazandığımda, bilinen kesimler, piyano festivali bitecek, film festivali bitecek diye söylentiler, iftiralar yaydılar.
İşte ikinci yılımıza geldik. Festivallerimiz azalmadı, arttı. Festivaller yerel şovlara dönüşmüştü, biz uluslararası arenaya taşıdık. Bizden önce 2 tane bir-iki odalı müzeler yapılmıştı. Biz dünya çapında müze projeleri başlattık. Yörük festivalimizin gelişmesi de zaten Halep oradaysa arşın burada dedirtmektedir. Bugün hem festivalimizin güzel bir şekilde yapılmış olmasının hem de 2014’de seçimden önce verdiğim sözü tutmuş olmaktan dolayı mutluluk duydum” diye konuştu.


 
NE SÖZ VERDİYSEK TUTTUK
 
Antalya için verilen tüm sözleri yerine getirdiklerine dikkat çeken Başkan Türel, ‘Çok şükür, sizlerin desteğiyle bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. Bütün hedeflerimizi, birlikte, birer birer gerçekleştireceğiz. Sevgili kardeşlerim, yiğit Yörüklerim, seneye daha büyük bir festival için yarından itibaren çalışmaya başlamak üzere, hepinize tekrar teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Başkan Türel, konuşmasının ardından bir süre önce vefat eden Antalya Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Eski Başkanı Abdullah Sevimçok’un eşi Gönül Sevimçok’a da plaket ve çiçek takdim etti. Yörükler tarafından Başkan Türel’e tablosu ve siyah kalpak hediye edildi. 
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
ANTALYA’DA 36 GÖLETTE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
 
BAŞKAN TÜTÜNCÜ’DEN ERENKÖY’E KAT MÜJDESİ
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
ANTALYA’DA 36 GÖLETTE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü Antalya’da 36 tane yeni gölet ...
BAŞKAN TÜREL'DEN ANNELER GÜNÜ'NDE HUZUREVİ SAKİNLERİNE ZİYARET
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, anneler günü nedeniyle ...
ULUSLARARASI GÖÇÜN EĞİTİM ÖĞRETİM AÇISINDAN SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLECEK
Türk vatandaşlarının AB ülkelerine serbest seyahat koşullarının başlayacağı ...
SAHİL GÜVENLİKTE MEZUNİYET TÖRENİ
Antalya Valisi Muammer Türker, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığı ...
 
 
BAŞKAN DERE'DEN BAKAN ÇELİK'E ESNAF DOSYASI
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
TÜMAMİRAL HAKAN ÜSTEM'DEN VALİ TÜRKER'E ZİYARET
Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, Antalya Valisi Muammer ...
BAKAN ÇELİK: HER 2 SANİYEDE 7 DEKAR TARIM ARAZİSİ YOK OLUYOR
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2050 yılında nüfusu beslemek ...
AOSB FİRMALARI ATIKLARINI PAYLAŞACAK
Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) firmalarının, birbirlerinin atıklarından ...
 
 
KÜÇÜK AKSU BARAJI İÇMESUYU İSALE HATTI YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Antalya DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Küçük Aksu Barajı içmesuyu ...
BAKAN ÇELİK TOPTANCI HAL ESNAFINI ZİYARET ETTİ
Saat 05.25'te beraberinde Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İL MÜFTÜSÜ OSMAN ARTAN'DAN KANDİL MESAJI
Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Miraç Kandili dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı
KEPEZ, 2 BİN 550 ÖĞRENCİYİ BELEDİYEDE MİSAFİR ETTİ
Başkan Hakan Tütüncü, “Kepez’in çocukları, meclisin konukları” projesi ...
 
 
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet KESİM
 
 
Yaşam Armağan Etmek
 
Nilgün Bilal
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Büyük Antalya diyor ki...
  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

Antalya'nın Güzellikleri Sizleri Bekliyor

  ANKET
     
 
Antalya'nın En Önemli Sorunu Nedir

A- Ulaşım

B- Temizlik

C- Elektrik


Sonuçlar Anket arşivi
 
     
  FACEBOOK'TA BÜYÜK ANTALYA
eczane
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
 
 
  .Künye
  .Iletisim
  .Reklam
  .Sitene EKle
 
 
  .Gündem
  .Politika
  .Spor
  .Ekonomi
  .Sağlık
  .Magazin
  .Kültür & Sanat
  .Turizm
  .Polis-Adliye
  .Yaşam
 
 
  .SİYASİLER
  .Yaşam
  .Çeşitli
 
 
  .Haber
  .Komik
  .Video
  .Reklam
 
 
  .Antalya'nın En Büyük İnternet Gazetesi
  .Antalya Haberleri
  .Antalya Gündem
  .Antalya Yaşam
  .Antalya Turizm
  .Antalya Kültür Sanat
  .Antalya Magazin
  .Antalya Sağlık
  .Antalya Ekonomi
  .Antalyaspor
  .Antalya Politika